Delfzijl

In Noord Groningen ligt het leuke Delfzijl, stad aan zee, stad vol verhalen en de poort naar de prachtige en unieke natuur in Noord Groningen. De leukste hotels, B&B’s en andere plekken om te overnachten in Delfzijl delen we met je op deze pagina. Doe er dus gerust je voordeel mee bij het plannen van jouw volgende overnachting in Delfzijl!

Overnachten in Delfzijl

Delfzijl ligt aan de Eems die uitmondt in de Waddenzee. Het is de belangrijkste havenstad van Noord Nederland en deze functie zie je dan ook overal in de stad terug want dit was vroeger ook al het geval. Tegenwoordig is Delfzijl een leuke, gezellige en compacte stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De stad is goed verbonden via de weg; vanaf Groningen is het nog een minuut of 20 rijden om in Delfzijl aan te komen. Overigens rijdt er ook elke 30 minuten een trein vanaf station Groningen die je in het centrum van de stad afzet. Met diezelfde trein kun je ook een dagje naar vestingstad Appingedam, ook een absolute aanrader in Noord Groningen! Je kunt Appingedam of Delfzijl trouwens prima combineren met een bezoek aan een van de Waddeneilanden zoals Schiermonnikoog of Terschelling.

Historisch centrum

Tijdens je bezoek aan Delfzijl kan een wandeling door het historische centrum niet ontbreken. Dit is waar je de meeste winkels van de stad, restaurants en hotels ook vind. Het centrum ligt direct aan het station en het plein aan de Molenberg vormt het hart van de stad.

De oude waterpoorten van de stad zijn bekende en beroemde monumentale bezienswaardigheden. Verder vind je in het centrum vooral veel mooie, oude en historische straatjes en steegjes. Ook de waterkant; de oude havenkade, is het bezoeken waard. De maritieme geschiedenis van de stad is hier namelijk goed te merken. Erg leuk!

Hotels & B&B’s in Delfzijl

Het aantal hotels in Delfzijl is beperkt. De stad is geen enorme toeristentrekker en daar is ook het kameraanbod op ingesteld. Er zijn in Delfzijl dan ook geen grote hotels te vinden met heel veel kamers en het aanbod van hotels in de stad beperkt zich tot leuke en sfeervolle stadshotels met vaak niet meer dan een handvol kamers. 

Het zwaartepunt van de hotels in Delfzijl ligt in het oude centrum van Delfzijl. Hier zijn praktisch alle hotels in de stad te vinden. De meeste zijn klein, lokaal en zouden in de meeste gevallen al vrij snel als boutique hotel worden geclassificeerd. 

Een bijzondere plek is het Eemshotel dat direct aan de Eems ligt en een unieke mogelijkheid geeft om te overnachten in Delfzijl. Aantrekkelijk en super leuk en sfeervol is dit een van de opvallendste hotels van het noorden.

Hotel Boven Groningen Delfzijl

De leukste hotels in Delfzijl

Hotel Restaurant Boven Groningen 3-***
Bekijk dit hotel
Een gezellig, goedkoop en zeer centraal hotel in Delfzijl is het Hotel Boven Groningen. Het is een 3*** hotel met gratis parkeerlegenheid en een gratis ontbijt. Het ligt op een perfecte locatie in het hart van Delfzijl!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel de Boegschroef 3-***
Bekijk dit hotel
Aan de kade vind je Hotel de Boegschroef dat met 3*** en zeer goede reviews gerekend kan worden tot een van de betere hotels in de stad. Huisdieren zijn hier toegestaan en parkeren is gratis. De kamerprijzen zijn goed; zeker niet duur!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Aan De Singel 3-***
Bekijk dit hotel
Hotel aan de Singel is een van de mooiere en sfeervollere hotels in Delfzijl. Vol designwerk, luxe kamers en een prachtig terras heb je hier een sfeervol plekje in het hart van de stad gevonden. Qua prijs helemaal niet gek en qua kwaliteit zit je op een fijne plek.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Pension Doklanden
Bekijk dit hotel
Als je een goedkope en goede plek zoekt om te overnachten in Delfzijl dan is dit pension een prima keuze. Je scoort hier een kamer voor weinig en komt terecht in een net pension waar van alles voor je geregeld is. Ideaal en erg lekker.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Eemshotel 3-***
Bekijk dit hotel
Een van de meest opvallende mogelijkheden om te overnachten in Delfzijl is bij het Eemshotel. Dit hotel ligt niet op het vasteland maar staat op palen in de Eems. Er is een sauna en een mooi terras met goed uitzicht. Door deze bijzondere locatie wordt je ‘s ochtends wakker met een adembenemend uitzicht over de mooie Eems. Rustgevend en een geweldige ervaring! Parkeren is bij dit hotel gratis en huisdieren zijn welkom.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.