Schiermonnikoog

Overnachten op Schiermonnikoog geeft ons altijd een bijzonder gevoel: dat van rust, ruimte, natuur en een beetje romantiek maakt overnachten op Schiermonnikoog iets dat we maar wat graag doen. In de afgelopen jaren zijn we dan ook een aantal keren te gast geweest op dit prachtige eiland. Onze verhalen en natuurlijk tips over de leukste hotels op het eiland lees je op deze paginaWaar overnachten op Schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is het meest oostelijke Nederlandse bewoonde Waddeneiland en is, net als Vlieland, een van de kleinere eilanden. De 950 bewoners van Schiermonnikoog wonen in het enige dorp op het eiland (dat dezelfde naam als het eiland heeft). Op Schiermonnikoog geniet je van een overdaad aan prachtig natuurschoon, rust en heel veel kilometers aan fiets en wandelpaden. Dankzij het gebrek aan auto’s is het een heerlijk eiland en is het zeer geschikt voor een lekker weekendje weg aan zee. Ook het strand is een populaire hotspot; ruim 16 kilometer aan prachtige stranden bieden ruimte voor allerlei soorten badgasten en na een lange dag aan zee geniet je in een van de beach bars van een lekker drankje.

Als je graag de bijzondere natuur van de Wadden verder ontdekt, zijn er tal van mogelijkheden om een leuke excursie te maken. Ga mee met een viskotter en ervaar het zware en harde leven van de vissers, maak een tocht langs de verschillende zandbanken om het unieke ecosysteem van de Wadden te ontdekken of ga als échte avonturier wadlopen. Plezier gegarandeerd!

Lekker fietsen, wandelen en genieten van de natuur gaat tijdens een bezoek aan Schiermonnikoog wel goed komen; een goedkope overnachting op het eiland in een hotel of accommodatie die perfecte bij jou past is weer een andere leuke uitdaging en daar helpen we graag bij. Het aanbod van plekken om te verblijven op Schiermonnikoog is behoorlijk groot en gevarieerd; van luxe hotels met alles erop en eraan tot leuke en gezellige bed & breakfasts en herbergen. En als je liever in de natuur zit, kies dan voor een van de mooie campings of natuurparken want daarvan zijn er op Schiermonnikoog ook nogal wat te vinden!

Hotels op Schiermonnikoog

Het aantal hotels op Schiermonnikoog ligt wel een stuk lager dan op de andere Waddeneilanden. Zéker ten opzichte van bijvoorbeeld Texel, Terschelling en Ameland. Omdat Schiermonnikoog qua grootte wel redelijk te vergelijken is met Vlieland, is het ook dat eiland waar je het qua aanbod het beste mee kunt vergelijken. Vergeet natuurlijk niet dat een appel en een peer niet te vergelijken zijn: Je moet beide eilanden absoluut een bezoekje brengen!

Snel naar de juiste plek:

Waar overnachten op Schiermonnikoog2

Onze favoriete hotels op Schiermonnikoog

Naar boven

Er zijn best wat leuke hotels op Schiermonnikoog te vinden, maar na 5 bezoekjes aan dit fijne eiland (waarvan de laatste keer diep in de winter, aanrader!) hebben we wel een aantal favorieten verzameld. Stiekem zijn we enorm liefhebber van hotels aan het strand, het zal je dus vast niet verbazen dat een van onze favoriete hotels op ‘Schier’ dan ook op loopafstand van het strand te vinden is.

Die hotels zijn ook dichtbij de haven te vinden, want in het enige dorpje van het eiland komt de boot uit Lauwersoog aan en dit is dan ook waar elke bezoeker van een vakantie aan Schiermonnikoog zijn of haar bezoek begint.

Hotel & Brasserie Om de Noord 4-****
Vergelijk bij Trivago

Een van de weinige hotels op Schiermonnikoog dat direct aan het strand ligt. In dit fijne hotel heb je een toplocatie én geniet je van een uitstekende overnachting vol comfort en heerlijk eten. Want dat kunnen ze in de brasserie wel!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel De 4 dames 2-**
Vergelijk bij Trivago

Hier ga je lekker slapen; uitstekende bedden in een gezellig hotel in het centrum van het dorp.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Graaf Bernstorff 4-****
Vergelijk bij Trivago

Dit hotel ligt in het centrum van Schiermonnikoog en is voorzien van alle voorzieningen die je van een goed 4-**** hotel kunt verwachten. Je ontbijt heerlijk in het bijbehorende restaurant. Aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten op Schiermonnikoog

Onze favoriete Bed & Breakfasts op Schiermonnikoog

Er zijn een aantal leuke B&B’s op Schiermonnikoog te vinden. Klein, knus, gezellig en lekker lokaal overnachten maakt B&B’s tot een sfeervolle keuze die voor bijna alle reizigers wel zorgt voor een fijn verblijf. Op Schiermonnikoog is het aanbod van B&B’s wel beperkt, maar wat ons betreft zijn dit de leukste twee op eiland!

Naar boven

Pension Westerburen
Vergelijk bij Trivago
Een van de leukere pensions op Schiermonnikoog. Comfortabele bedden en uitstekende voorzieningen op een hele goede locatie. Wat ons betreft het beste pension op Schiermonnikoog.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Dune Bep
Vergelijk bij Trivago
Deze prima holidayhome geschikt voor een wat langer verblijf. Zelf koken kan hier ook.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Vakantieparken op Schiermonnikoog

Naar boven

Omdat Schiermonnikoog maar een klein eiland is, heb je wat betreft vakantieparken op Schiermonnikoog niet veel keuze. Eigenlijk geen; want er is maar 1 park op het eiland te vinden. Dit is meteen wel een hele fijne!

Landal Vitamaris
Het Landal Vitamaris park ligt aan de weg naar het strand, je zit dus in enkele minuten met je voeten in het koele zand. Het park zelf is ruim opgezet en een oase van rust en ruimte. De prachtige natuur kom je overal op het park tegen en in je eigen appartement is het even heerlijk genieten. We hadden hier een uitstekende deal voor een midweekje te pakken en waren €120 kwijt. Een hele goede deal dus.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.