Harlingen

Overnachten in Harlingen, Harns in het Fries, is niet moeilijk! Er zijn veel hotels in deze stad die een van de elf steden en een populaire bestemming is. Niet alleen omdat de veerboten naar Vlieland en Terschelling vanaf hier vertrekken maar ook omdat deze historische stad met roots tot ver in de 11e eeuw een prachtige geschiedenis en ditto stadscentrum heeft! De stad is uitstekende te combineren met een weekend naar een van de eilanden of met Leeuwarden of het nabijgelegen Franeker.

Waar overnachten in Harlingen?

Ontdek de stad aan ‘t Wad, de poort naar Terschelling en Vlieland en 1 van de 11 steden van Friesland: Harlingen! Een prachtige vestingstad met roots tot diep in de middeleeuwen maakt Harlingen echt een geweldige toevoeging aan elke reis. De stad is rijk geworden door visserij, handel en scheepvaart en dat is in het oude centrum dan ook zeker terug te zien.

Tegenwoordig is het een toeristisch centrum vol activiteiten in de zomermaanden, een prachtige basisplaats voor fietstochten door Friesland en natuurlijk de plek waar je vertrekt richting de eilanden. En de leukste plekken om te overnachten in Harlingen? Lees hieronder verder:

  • Overnachten in het centrum: Het centrum van Harlingen is de oude haven. Het echte oude middeleeuwse hart van de stad is waar alles plaatsvindt. Hier kun je lekker eten, goed borrelen, lekker winkelen en verdwalen door de kleine en smalle steegjes. Je plek om te overnachten ligt bij voorkeur aan de Noorderhaven, het Havenplein en de Voorstraat.
  • Overnachten bij het station en strand: Iets buiten het centrum van Harlingen ligt de strandboulevard en het station. In dit deel van Harlingen vindt je vooral kleinschalige accommodaties zoals pensions & B&B’s. Vanaf hier loop je snel naar het centrum, want Harlingen is maar klein. Groot voordeel: Parkeren is hier heel makkelijk en meestal gratis of goedkoop.

In Harlingen zijn veel hotels te vinden; mede hierdoor is het vinden van een goedkoop hotel in Harlingen niet duur. Het hangt erg af van wat je wensen zijn en waarvoor je een hotel zoekt. We behandelen een aantal keuze’s daarom in thema’s zodat je makkelijk en snel kunt vinden welke locatie of hotel van de stad voor jou het meest geschikt is.

Snel naar:

Onze favoriete hotels in Harlingen

Slapen in een Trechter Overnachten Harlingen

Slapen in een Trechter

Bekijk op Trivago

Voor de ultieme romantiek boek je 1 of meerdere nachten in dit super bijzondere en mooie hotel. Het hotel heeft maar 1 kamer, en dat is er eentje in een oude industriele haventrechter. Vroeger zaten er kolen (of iets anders) in, tegenwoordig is het de plek waar maximale romantiek en luxe op je wachten. Want behalve het adembenemende uitzicht over de prachtige Waddenzee, is de trechter ook van alles voorzien.

Zo is er een badkamer die in menig paleisje niet zou misstaan, slaap je in een luxe king-size bed en wordt er voor ontbijt en bubbels gezorgd. En die bubbels die drink je natuurlijk op terwijl je van het prachtige uitzicht geniet in het bubbelbad dat pontificaal voor het raam geplaatst is. Een ab-so-lute aanrader!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Boutique Hotel de Eilanden Overnachten in Harlingen

Boutique Hotel de Eilanden 4-****

Bekijk op Trivago

Super mooi boutique hotel met een prachtige inrichting in een historisch herenhuis in het oude centrum van Harlingen. Een solide concept met prachtige kamers en luxe bedden. Uiteraard met een eigen badkamer met douche en bad, fijne toiletartikelen en een grote spiegel. Altijd handig voor je gaat flaneren in het mondaine Harlingen aan zee 😉

Zeer vriendelijk personeel en een uitstekend ontbijt met veel verse producten waardoor het ‘s ochtends ook echt even heerlijk opstarten en beginnen is. We zijn erg fan van dit leuke boutique hotel!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in het centrum van Harlingen

Het centrum van Harlingen is dé plek om te overnachten tijdens je romantisch weekendje weg of wanneer je vroeg met de boot moet. Het station ligt op loopafstand (de haven trouwens ook) en meest ideaal is dat je meestal prima een goedkoop hotel in Harlingen kunt vinden omdat de kamerprijzen in de regel niet zo hoog liggen. Leuk om te weten is dat in Harlingen geen grachten liggen maar havens. Dat heeft te maken met het feit dat de stad al jaren een belangrijk knooppunt vormt tussen vele scheepsroutes. Dit geeft het centrum van Harlingen een uniek aangezicht (hoewel ook het centrum van Dordrecht een vergelijkbare vibe heeft)

Een bekend hotel in Harlingen is Hotel Zeezicht dat zich op 5 minuten lopen van de veerboot terminal bevindt; het centrum van de stad ligt op eenzelfde afstand, net als het station. Het hotel heeft een leuk terras dat met goed weer een geweldig uitzicht over de haven geeft. De prijs ligt laag en komt inclusief ontbijt!    <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Een andere klassieke keuze is Hotel Anna Casparii. Ook dit hotel ligt op loopafstand van het centrum en heeft een uitstekende brasserie. Met een 9+ als beoordeling zit je in dit hotel goed en ben je verzekerd van een goede nacht. Een fiets om de mooie omgeving van Harlingen te ontdekken kan geregeld worden; het ontbijt zit bij de, prima te betalen, kamerprijs inbegrepen! <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Overnachten Veerboot Harlingen

Overnachten dichtbij de veerboot in Harlingen

Hoewel de hotels die we hierboven omschreven beide dichtbij de veerboot liggen is er in Harlingen gelukkig nog meer keuze! Bijvoorbeeld in Boutique Hotel de Eilanden; een mooi modern maar klein en klus boutique hotel dat midden in het centrum ligt. Op loopafstand ligt zowel het station, het centrum als de haven. Ideaal! <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Een andere goede keuze en onze favoriet is Hotel Harlingen. Het hotel is gevestigd in een mooi statig herenhuis aan de bekende Voorstraat. Het ontbijt zit bij elke overnachting bij de prijs inbegrepen (erg uitgebreid!). Een ideale keuze! <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Overnachten inclusief parkeerplaats

Hoewel overnachten in het centrum van Harlingen geweldig is komt geen van de bekende hotels in het centrum met gratis parkeerruimte. Hiervoor zul je helaas de portemonnee moeten trekken omdat er geen hotels in Harlingen zijn waar je gratis kunt parkeren.

Gelukkig zijn er genoeg plekken om te parkeren; bijvoorbeeld op de long stay parkeerplaats bij de haven of in de buurt van het station.

B&B’s in Harlingen

In Harlingen vind je ook een aantal leuke Bed & Breakfasts. De meeste liggen op loop of fietsafstand van het oude centrum. Vaak zijn het kleinschalige accommodaties met een paar of soms zelfs maar 1 kamer. Zoek je de charme van lokaal overnachten en wil je ook nog eens een goedkope overnachting in Harlingen scoren? Dan zijn er een aantal hele goede keuze’s! Een belangrijk voordeel van overnachten in kleinschalige accommodatie

Een van onze favorieten is B&B de Tobbendanser. Een leuk en kleinschalige B&B in de stad waar je overnacht onder het toeziend oog van hele leuke en vriendelijke hosts. Kamers zijn knus, mooi en modern ingericht. Je kunt gratis in de buurt parkeren en in een minuut of 8-10 loop je naar het historische centrum van Harlingen. <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Een ander begrip in Harlingen in Bed & Breakfast Oosterpark dat niet alleen op een uitstekende locatie ligt maar ook nog eens zeer goede beoordelingen krijgt! Qua inrichting is dit een hele fijne plek om te overnachten en qua prijsniveau ook heel interessant. Een nachtje in deze leuke bed & breakfast boek je voor weinig. <- Bekijk dit hotel en de tarieven.

Bijzonder overnachten in Harlingen

Naast de normale manieren om te overnachten zijn er in Harlingen ook een aantal mogelijkheden te vinden om bijzonder en romantisch te overnachten. Als échte havenstad kun je uiteraard op een schip overnachten. Een nacht op de Langenort is een bijzondere ervaring! Je ligt in de haven dus super centraal en slaapt in een van de kooien waar vroeger de zeemannen sliepen. Een ander schip waarop te overnachten is is de Harlingen Reddingsboot. Kamers zijn schaars maar een nacht op deze oude reddingsboot zal je nog jaren bijblijven!

Voor wie op zoek is naar de ultieme romantische ervaring zit goed in de havenkraan van Harlingen. Vroeger een werkplek; tegenwoordig een liefdesnest met geweldig uitzicht over de Waddenzee en Harlingen. Een overnachting is niet goedkoop maar 100% instagramwaardig!

Over Harlingen

In 1234 kreeg Harlingen stadsrechten, vooral vanwege de belangrijke functie als havenstad voor de handel met omringende plaatsen en landen. Het is dus een oude plaats en als stad zelfs oude dan Leeuwarden, Franeker of Dokkum. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Harlingen nooit een Hanzestad geweest.

De historische functie als havenstad heeft er ook voor gezorgd dat Harlingen een prachtig historisch stadscentrum vol grachten, steegjes en monumentale panden heeft. Dit is ook de plek waar de winkels, restaurants en meeste hotels te vinden zijn. Aan het centrum ligt tevens de oude haven waar nog vele schepen dagelijks aanmeren en de Doeksen veren naar Vlieland en Terschelling vertrekken.

Bezienswaardigheden in Harlingen

Met zo’n oud centrum verbaast het je vast niets dat er een enorme hoeveelheid prachtige en monumentale panden in het centrum van Harlingen te vinden zijn. Langs de vele grachten zijn veel pakhuizen te vinden die nog steeds namen van vroeger hebben: zo vind je Java, Sumatra en Brittania; de bestemmingen van welleer.

Evenementen in Harlingen

Harlingen staat bekend om de volle jaaragenda vol evenementen. Een aantal hiervan trekken vele duizenden of soms zelfs tienduizenden bezoekers naar de stad. Zoek je voor deze periodes een goedkoop hotel? Zorg dan dat je op tijd boekt; het kan behoorlijk snel gaan!

Een bekend evenement in Harlingen zijn de Harlinger Visserijdagen; elk jaar in augustus veranderd de stad in een groot feest vol cultuur, historie en vooral veel boten! Absoluut het bezoeken waard!

De Friese Havendagen is een meerdaags evenement dat een keer in de vier jaar wordt gehouden. De data wisselen maar het feest speelt zich altijd in de zomermaanden af en is absoluut de moeite waard!

Hoewel OEROL op Terschelling wordt georganiseerd zoeken veel mensen voor deze periode een slaapplek in Harlingen. Ook hier geldt: Zorg dat je er op tijd bij bent want er zijn maar weinig kamers en vol is vol!