Gran Canaria

Gran Canaria is na Tenerife het eiland met de meeste inwoners en vervult een belangrijke functie op de Canarische Eilanden. Behalve economisch en bestuurlijk centrum is het ook een van de weinige plekken in Europa waar je zoveel verschillende klimaten op een eiland tegenkomt: Gran Canaria biedt een immense hoeveelheid aan biodiversiteit in landschappen, natuur en klimaat. Maar natuurlijk staat het eiland ook bekend als een van dé plekken voor een lekkere (winter)zon vakantie. En dat kan uiteraard uitstekend, want dankzij de tientallen vluchten die per week naar het vliegveld van Las Palmas worden uitgevoerd en de tienduizenden hotelbedden die op het eiland te vinden zijn komt dat wel goed.

Vakantie op Gran Canaria

Het is ook geen verrassing dat Gran Canaria al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen is: Met meer dan 320 zondagen, een temperatuur die gemiddeld gezien nooit onder de 20 graden komt, uitstekende stranden en de eerder genoemde biodiversiteit snappen we dit ook wel.

Er zijn nogal wat verschillende plekken om je overnachting door te brengen overigens. De meeste toeristen maken de makkelijke keuze en gaan voor Playa del Ingles of Maspalomas. Toch zijn er nog veel meer mooie plekken op Gran Canaria te vinden en daarover leren we je natuurlijk ook graag wat. En als je op zoek bent naar de leukste hotels in jouw volgende vakantiegebied? Lees dan zeker onze guides, na 28 bezoeken (ja écht!) aan Gran Canaria hebben we inmiddels een behoorlijk aantal hotels getest, bezocht en op onze lijstjes kunnen verzamelen.

De leukste plekken om te overnachten op Gran Canaria

Leukste plekken Gran Canaria

Ondanks het toeristische karakter is Gran Canaria zoveel veelzijdiger en biedt het meer dan alleen mooie stranden. Kies dus een plek uit waarbij je, als je dat leuk vindt, ook de mogelijkheid hebt om op excursie te gaan of om een auto te huren. De verschillende plekken van het eiland leren kennen is namelijk absoluut de moeite waard. En voor wie graag eens wat meer luxe zoekt, kijk eens bij ons overzicht van de mooiste boutique hotels op Gran Canaria of ons lijstje van favoriete All Inclusive resorts op Gran Canaria, want ook dat is er genoeg te vinden! En als gay vakantie hotspot zijn er zelfs heel veel gay only resorts te vinden.

De plekken die we jou aanraden? Neem een kijkje en kies zelf wat het beste bij je past. We hebben per gebied een apart artikel geschreven inclusief alle insider tips en adviezen over de leukste hotels en resorts, mooiste stranden en waarom je moet kiezen voor juist dat stukje Gran Canaria!

  • Las Palmas de Gran Canaria: Een echte Spaanse stad vol drukte maar ook met een prachtig historisch stadscentrum én een geweldig stadsstrand. Als het kan, moet je zeker een paar dagen Las Palmas doen tijdens je vakantie op Gran Canaria! >  Bekijken.
  • Playa del Ingles: Het oudste toeristencentrum van het eiland. Prima stranden maar ook wel erg toeristisch met hier en daar wat verval vanwege gebrekkig onderhoud. Voor de vakantieganger die ook over ‘t budget moet nadenken een goede plek. >  Bekijken.
  • Maspalomas: Een moderner stuk en vooral de plek waar de wat luxere en grotere resorts uit de jaren 90 en 00’s te vinden zijn. Een prima alternatief voor Playa del Ingles en super centraal. >  Bekijken.
  • Puerto de Mogan: De mooiste plek voor stellen en koppels die van een beetje romantiek houden. Luxere hotels en meer groen. Dit is een van onze favoriete stukken Gran Canaria. >  Bekijken.