Zoutelande

Sinds Bløf er een liedje over zong kent iedereen Zoutelande. Maar dat doet niets af aan de fijne ligging van deze Zeeuwse badplaats die als enige in Nederland het strand precies op de juiste kant heeft liggen en daardoor enorm veel zon ontvangt. Dit zijn de leukste hotels van Zoutelande voor jouw volgende tripje!Waar overnachten in Zoutelande

Zoutelande is een pittoresk kustdorp gelegen in het zuiden, aan wat wel eens de ‘Zeeuwse Riviera’ wordt genoemd. Tussen de dorpen Dishoek en Westkapelle vinden we Zoutelande, een dorpje dat tevens gekenmerkt wordt door lange uitgestrekte stranden en de typische golfbrekers. Het zijn deze karakteristieken die Zoutelande een van de populairste badplaatsen maakt in Zeeland.

Snel naar:


LEES OOK: Overnachten aan zee in Nederland


Overnachten in Zoutelande

Onze favoriete hotels van Zoutelande

Naar boven

Voor zij die denken dat Zoutelande enkel in de zomer aantrekkelijk is, nou die hebben het wel goed mis. Hier heeft ieder seizoen wel wat te bieden, dit maakt van Zoutelande een plek die je heel het jaar door kunt bezoeken. Zo is het Zeelandse dorp een populaire bestemming bij kite surfers in de herfst en voor diegene die liever aan wal blijven, zijn er tal van leuke fietsroutes uitgestippeld.

Tijdens de zomer voelt iedereen zich aangetrokken tot het strand om een verkoelende plons te nemen in zee of om gewoon lekker te zonnebaden of zij die in de winter nood hebben om eens goed uit te waaien, komen ook naar het strand van Zoutelande voor een stevige wandeling langs de lange kustlijn.

De leukste hotels om te overnachten in Zoutelande:

  • Strandhotel Zoutelande: Dit hotel mag zich op slechts 25 meter van het strand echt wel ‘strandhotel’ heten. Het ligt tevens ook op wandelafstand van het centrum en op de warme dagen kan je genieten van het zonovergoten terras.
  • Hotel Valkenhof: Dit centraal gelegen hotel vormt een uitstekende uitvalsbasis om de stranden van Zoutelande te verkennen. Gasten kunnen hier tevens verpozen op het terras in de achtertuin van het hotel. De kamers zijn uitgerust met privé badkamers en gratis Wi-Fi.
Beach Hotel Zoutelande

De leukste strandhotels van Zoutelande

Naar boven

Het strand van Zoutelande is natuurlijk dé plek om te overnachten tijdens je verblijf in dit fijne dorp. Gelukkig is het strand groot, breed en zijn er genoeg goede en leuke hotels te vinden waar je kunt overnachten bij het strand. Dat doe je dan op loopafstand, want in onze selectie vind je alleen maar hotels die op loopafstand van het strand te vinden zijn.

De leukste strandhotels van Zoutelande:

  • Duinhotel Zomerlust 3-***: Dit strandhotel ligt op slechts 100 meter afstand van het strand en tevens op wandelafstand van het centrum van Zoutelande, waar verschillende restaurants en leuke winkels te ontdekken zijn.
  • Duinhotel Haga: Gelegen aan de rand van Zoutelande en op een steenworp van het centrum, is het een ideaal verblijf voor een fijne strandvakantie. Basic, maar zeer gezellige kamers die allemaal uitgerust zijn met privé badkamer.
  • Beach Hotel I Kloeg Collection 4-****: Dit hotel is direct gelegen nabij de duinen van Zoutelande en ligt tevens op slechts 100 meter van het Noordzeestrand verwijderd. Als extra troeven heeft dit hotel een eigen restaurant, terras en wellness faciliteiten. Beach Hotel is 500 meter van het centrum verwijderd.