Giethoorn

Giethoorn heeft de afgelopen jaren een enorme revival gemaakt! Het “Venetië” van Nederland is in eigen land natuurlijk heel bekend dankzij de film van Bert Haanstra, maar ook internationale bezoekers weten dit bijzondere dorpje in Overijssel steeds meer te vinden. En dat is niet zo gek: Leuke grachtjes, prachtige huisjes en veel lol in je huurbootje. Er zijn dan ook steeds meer hotels in en rondom Giethoorn te vinden. Dit zijn onze favorieten.Waar overnachten in Giethorn

Wie vanuit Zwolle een half uurtje noordwaarts rijdt komt het landelijk en rustige dorpje Giethoorn tegen, dat ook wel eens het Venetië van Nederland wordt genoemd. Als toeristische trekpleister heeft het dorp dan ook heel wat keuze aan hotels, van eenvoudig en nostalgisch tot modern en luxueus overnachten in Giethoorn.

Met haar strooien daken, netwerk van kanalen en meer dan 170 houten bruggen, lijkt Giethoorn rechtstreeks uit een postkaart te komen. Dit idee wordt nog eens versterkt door de prachtige bloemperken voor de huizen, die vaak tot in de kleinste details zijn afgewerkt.

Wees wel bewust dat Giethoorn door haar kleine omvang en toeristische populariteit iets duurder kan zijn dan andere plekken in Nederland. De restaurants zijn er over het algemeen iets prijziger, dus wie het liever budgetvriendelijk wil houden doet er goed aan enkele snacks mee te brengen.

Snel naar:

Waar overnachten in Giethoorn

Onze favoriete plekken om te overnachten in Giethoorn

Naar boven

Giethoorn wordt veelal bezocht door dagjes toeristen, maar ik raad sterk aan hier toch een overnachting te boeken. Uit mijn ervaring kon ik de pracht van het dorp pas echt appreciëren bij zonsopgang en -ondergang, dit doordat de meeste van de dagjesmensen dan al vertrokken waren of nog moesten aankomen. Het geeft je tevens de mogelijkheid om de ware rust van het dorp even voor jezelf te ervaren.

Onze favoriete hotels van Giethoorn:

  • Black Sheep Hostel: Dit hostel is gelegen aan het hoofdkanaal van Giethoorn. Het hostel biedt onder meer gratis Wi-Fi, parking en ontbijt aan. De kamers beschikken over een gedeelde badkamer en budget travellers kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken. Recht tegenover het hostel bevindt zich een restaurant of waan je in Venetië door een bootje te huren voor een tochtje op de kanalen van Giethoorn.
  • Hotel de Harmonie: Jawel, je kunt het al raden, ook dit hotel is gelegen langs een van de kanalen in Giethoorn. Wie een kamer met een prettig uitzicht belangrijk vindt is in dit hotel aan het juiste adres. Alle kamers bieden uitzicht op de kanalen of op natuurreservaat De Wieden. Door hun nabijheid bij het natuurreservaat is dit hotel erg rustig gelegen. De ruime kamers en relaxruimte beschikken over gratis Wi-Fi, tevens is er iedere morgen een ontbijtbuffet aanwezig voor de gasten.
  • B&B Giethoorn: Deze familiale bed & breakfast beschikt over een gezellige patio en de mogelijkheid om gratis fietsen te gebruiken. Liefhebbers van een stevige fietstocht kunnen hierdoor onder meer een bezoekje brengen aan Drachten in Friesland. Dit verblijf heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Wi-Fi en parking.
Overnachten in Giethoorn

Andere goede hotels in Giethoorn

Naar boven

Andere leuke hotels:

  • De Olde Smidse: Ik heb reeds goede dingen gehoord over dit hotel. Het is voornamelijk populair door de gratis parking en nabijheid bij de supermarkt. Het is niet helemaal in het centrum van Giethoorn gelegen, maar ligt wel op perfecte wandelafstand van de mooie wandelroutes langs de kanalen.
  • De Kruumte: Gelegen tussen de weelderige omgeving van Giethoorn, heeft dit verblijf onder meer een eigen restaurant en een boot verhuur service om de omliggende meren te verkennen. De kamers zijn ingericht met boxspringbedden en een eenvoudig decor, hierdoor komen de panoramische uitzichten nog beter tot uiting in dit hotel. Goed om weten is dat het hotel ook faciliteiten voor gasten met een beperking heeft.
  • Hotel Giethoorn: Dit recent gerenoveerde hotel is gelegen in een landelijke en pittoreske omgeving langs het water en dit op slechts 15 minuten van het stadje Meppel. De kamers bieden flatscreen TV, zithoek, gratis Wi-Fi en privébadkamer met douche.