De leukste boutique hotels in Den Haag

Een boutique hotel in Den Haag is snel gevonden, want het aanbod van hotels in het algemeen is aanzienlijk groter dan in andere Nederlandse steden. En inmiddels zijn er ook flink wat boutique hotels te vinden. Zoek je dus een luxe overnachting in Den Haag? Neem dan zeker een kijkje bij ons lijstje van de leukste boutique hotels van Den Haag.

In tegenstelling tot de boutique hotels die je in Amsterdam kunt vinden, bestaat het gros van de boutique hotels in Den Haag uit 3- en 4 sterren hotels. Dat is niet per se erg, want het aantal sterren zegt vooral iets over de aanwezigheid van voorzieningen in het hotel en op de kamer. Veel belangrijker bij boutique hotels is de mate van aandacht en focus op de kwaliteit van de ervaring. En van elk hotel op deze lijst kunnen we met zekerheid zeggen dat we 100% happy zijn met die focus.

Op de lijst staan voornamelijk hotels in Den Haag, maar omdat we ook Scheveningen mee wilden pakken, hebben we die boutique hotels op deze lijst meegenomen.

Waarom een boutique hotel in Den Haag

Je zou kunnen denken: Ik kies gewoon voor een ‘normaal‘ hotel in Den Haag en sla een boutique hotel over. Dat mag. Toch kan het zéker geen kwaad om eens over een boutique hotel na te denken. Boutique hotels zijn vaak wat kleiner en geen onderdeel van een grote keten. Daardoor is er vaak veel meer tijd, aandacht en energie gestoken in de inrichting van de kamers maar vooral ook de hele vibe van het hotel. En juist die specifieke vibe van een boutique hotel maakt dat wij hier vaak met extra veel plezier onze nachten doorbrengen.

Omdat in Den Haag veel van de boutique hotels in oude en historische panden zitten, komt hier ook dat extra stukje historie terug. Zo zijn er een aantal hotels op de lijst te vinden die al heel lang in hetzelfde pand zitten, of juist in een pand huizen waar heel veel andere bedrijven in gezeten hebben. Die verhalen, de inrichting, persoonlijke aandacht en vaak de extra luxe hebben ervoor gezorgd dat we een prachtig overzicht van leuke boutique hotels in Den Haag hebben kunnen maken.

Residenz Stadslogement Den Haag

Residenz Stadslogement / Booking.com

Residenz Stadslogement 3-***

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 3 -***
Bekijken: Klik hier

Het mooie Residenz Stadslogement telt vier luxe suites en twee volledig ingerichte stadsappartementen. Dit mooie boutique hotel ligt aan de rand van het centrum, in het statige en prachtige Statenkwartier. Dit is dé plek waar de mooiste stukjes 20ste eeuwse architectuur en stedenbouw te vinden zijn en behoort volgens velen tot een van de mooiste buurten van Den Haag.

Het Residenz Stadslogement is een kleinschalig maar prachtig uitgevoerd boutique hotel met veel aandacht voor de luxe inrichting en persoonlijke aandacht. Dat komt ook terug in het lekkere en verse ontbijt dat elke ochtend door het personeel geserveerd wordt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.


LEES OOK: Wat is een Boutique Hotel?
LEES OOK: De leukste boutique hotels op Texel


Hotel Bella Vista - Boutique Hotel Den Haag

Hotel Bella Vista / Booking.com

Hotel Bella Vista 3-***

Locatie: Scheveningen
Aantal sterren: 3-***
Bekijken: Klik hier

Hotel Bella Vista ligt in Scheveningen, vlak bij zee en biedt leuke en sfeervolle kamers met zeezicht. De veertig kamers in dit boutique hotel boek je trouwens vrij voordelig, net als het appartement dat perfect is voor het hele gezin. De combinatie van uitstekende kwaliteit, leuke en sfeervolle inrichting en de toplocatie bij Scheveningen maken Hotel Bella Vista dan ook een uitstekende keuze voor wie een goedkoop maar leuk boutique hotel in Den Haag zoekt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Paleis Hotel - Boutique Hotel Den Haag

Paleis Hotel / Booking.com

Paleis Hotel 3-***

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 3-***
Bekijken: Klik hier

Het Paleis Hotel is een mooi 4-**** boetiekhotel in het centrum van Den Haag. Zoals de naam al doet vermoeden heb je tijdens je verblijf in dit boutique hotel een bijzondere buurman: De Koning! Het hotel ligt namelijk direct naast het koninklijke werkpaleis, Paleis Noordeinde. Het hotel zit vol historie en geschiedenis en dat is overal terug te vinden: De lobby en kamers zijn klassiek en chique ingericht maar met aandacht voor detail. Dat mag ook wel, want het pand heeft roots tot diep in de 17e eeuw, en dat is nogal wat!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.


Hotel Des Indes - Boutique Hotel Den Haag

Hotel Des Indes / Booking.com

Hotel Des Indes 5-*****

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 5-*****
Bekijken: Klik hier

Hotel Des Indes is een van de weinig 5-sterren hotels van Den Haag en waarschijnlijk een van de meest bekende hotels van de stad. Het ligt aan de groene Lange Voorhout in een prachtig maar niet per sé opvallend gebouw. Vanaf buiten krijg je maar weinig mee van de grandeur die achter de voordeur te vinden is. Het gebouw is gebouwd als complex voor Koning Willem III om gasten te ontvangen en feesten te organiseren. In 1881 werd het omgebouwd tot hotel, en wat voor eentje!

Tijdens de laatste grote renovatie is het hotel behoorlijk vernieuwd maar zijn bijna alle historische elementen van het hotel behouden gebleven. Zo is de oude ingang nog steeds hetzelfde als toen het nog een doorgang was voor de koetsen, al is het tegenwoordig een prachtige ontvangstruimte met een enorme kroonluchter. Het trappenhuis wordt gevormd door oud houten vakwerk en wordt verlicht door een verlichte koepel waar gasten vroeger welkom geheten werden op de koninklijke feesten.

De beroemde bar “Des Indes” is het topstuk van het hotel en staat bekend als een van de meest classic en chique bars van Den Haag. Hier heeft veel royalty gezeten en van hun drankje genoten. Nu kun jij dat ook! De kamers zijn overigens net zo royaal ingericht en voorzien van klassiek ivoor, goud, hout en veel donkere kleuren in fluweel en zijde. Het aanpalende restaurant is trouwens ook van topkwaliteit. Allemaal elementen die het wat ons betreft een van de betere boutique hotels op deze lijst maakt!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Corona - Boutique Hotel Den Haag

Boutique Hotel Corona / Booking.com

Boutique Hotel Corona 4-****

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 4-****
Bekijken: Klik hier

Boutique Hotel Corona ligt direct aan het Buitenhof en is daarmee misschien wel het meeste centrale boutique hotel van Den Haag. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar alle highlights van de Hofstad waaronder het Mauritshuis en het Binnenhof. De 36 kamers in dit luxe 4-**** boutique hotel zijn strak en modern ingericht en voorzien van alle denkbare luxe.

Hoewel de inrichting modern te noemen is, is het hotel z’n historische elegantie niet verloren en zijn de oude elementen van de tijd als 17e eeuwse stadslogement nog op veel plekken terug te vinden. Die leuke combinatie maakt Boutique Hotel Corona een sfeervolle toevoeging aan onze lijst.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.


Hotel 't Goude Hooft - Boutique Hotel Den Haag

Hotel ‘t Goude Hooft / Booking.com

Hotel ’t Goude Hooft 4-****

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 4-****
Bekijken: Klik hier

Elk van de acht kamers in hotel ‘t Goude Hooft zijn vernoemd naar beroemde of bijzondere plekken in Den Haag zoals het Binnenhof of het Vredespaleis. Elke kamer is individueel ingericht en tot de nok toe gevuld met leuke, handige en fijne extra’s. Zo vindt je er originele ornamenten uit het oude pand, prachtige openhaarden, grote kingsize bedden en Nespresso koffie.

Dat de historie in dit bijzondere Haagse hotel wel goed zit bewijst het feit dat het al in 1423 als hotel in gebruik was en sinds die tijd wel van eigenaar is verwisseld, maar nooit van functie. Dit maakt ‘t ook een van de oudste hotels van Nederland.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Mozaic - Boutique Hotel Den Haag

Hotel Mozaic / Booking.com

Stadsvilla Hotel Mozaic 4-****

Locatie: Den Haag
Aantal sterren: 4-****
Bekijken: Klik hier

Hotel Mozaic is een van de populairdere en wat bekendere Boutique Hotels van Den Haag en ligt aan de statige Laan Copes van Cattenburgh in de ambassadebuurt. Vanaf hier is het ongeveer even ver naar het centrum van Den Haag als je onderweg bent naar Scheveningen. Daarmee de perfecte plek voor een verblijf waarin je het beste van beide combineert. Daarnaast ligt ook het Vredespaleis op loopafstand en kun je heel veel leuke en bijzondere restaurantjes vinden. Achter de facade van dit herenhuis gaat een heel mooi hotel schuil waar de kamers strak en modern zijn ingericht maar voorzien zijn van alle denkbare luxe die je nodig hebt tijdens jouw verblijf.

Ook in de prijsstelling is Hotel Mozaic erg aantrekkelijk: Voor een hotel van hoge kwaliteit en met een aangename en persoonlijke afwerking en inrichting is de premium er nauwelijks. En dat maakt overnachten in een goed boutique hotel natuurlijk nóg wel een stukje leuker!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.