Colmar

Tijdens een trip naar de Elzas mag Colmar absoluut niet ontbreken! Met een relatief goed klimaat, vriendelijke locals en een geweldige lokale keuken heeft deze regio namelijk alles dat een heerlijke reis moet hebben. En als wijnliefhebber kan ik het volgende zeggen: Als het voor de druiven goed genoeg is dan is het ook uitstekend toeven voor jou! De beste plekjes om te overnachten in Colmar vindt je op deze pagina!Waar overnachten in Colmar?

Veel mensen die de Elzas bezoeken zullen van Straatsburg hun ‘basis’ maken. Hoewel er genoeg mooie plekken zijn om te overnachten in Straatsburg is het wel minstens 2 uur rijden naar de meeste mooie plekken van de regio. In plaats van op en neer rijden kun je dus veel beter overnachten in het hart van de Elzas: en dat is het plaatsje Colmar! Een ander idee is natuurlijk om je reis door de Elzas op te knippen en zowel in Straatsburg als Colmar te verblijven. Beide zijn geweldige plaatsen om te verblijven!

Als je langer de tijd hebt en nog een prachtige streek van Frankrijk wilt ontdekken dan is ook de Champagnestreek met daarbij hoofdstad Reims een uitstekende plek om te combineren!

Waar moet je overnachten in Colmar?

Als je de mooie wijnroutes van de Elzas gaat ontdekken is er geen betere plek om te overnachten dan Colmar. Het wordt dan ook niet voor niets ‘de hoofdstad van de Elzas’ wijn’ genoemd. Colmar ligt zo’n 65 kilometer ten zuidwesten van Straatsburg en staat bekend als een prachtig, authentiek en zeer goed bewaard dorpje vol historie en lokale architectuur. Ook zijn er vele museums waar je als bezoekers een glimp opvangt van het typische Elzasser leven. Hoewel je het tegendeel zou verwachten kun je als bezoeker ook bouwen op een ‘goedweergarantie’: Dankzij het microklimaat dat wordt veroorzaakt door de omringende bergen is Colmar een van de droogste steden van Frankrijk. Die paraplu kun je dus thuislaten!

Luxe & boutique hotels in Colmar

Tijdens je trip in de Elzas is er niets zo lekker als het verwennen van jezelf. En er is een hele ruime keuze in prachtige en luxe hotels in Colmar te vinden. Qua prijzen valt het trouwens erg mee: Hotelkamers zijn hier in de regel vrij goedkoop waardoor een luxe ervaring best realistisch is. Als jij op zoekt bent naar een luxe of boutique hotel in Colmar dan hebben we een paar goede suggesties voor je.

  • Le Colombier is een van de mooiste hotels van Colmar en ligt direct in het ‘Klein Venetië’ deel van de stad. Behalve prachtig pittoreske elementen is het ook gewoon een lekker luxe hotel met grote en ruime kamers vol luxe en een populaire bar.
  • Le Rapp: Dit heerlijke hotel is er eentje om verliefd op te worden! Een super central ligging, gratis parkeren, mooie kamers en een uitstekend restaurant met lokale gerechten. We boekten hier een kamer voor €100 per nacht.
  • James Boutique HotelEen ander prachtig hotel om te overwegen in Colmar is het James Boutiqe Hotel. Het ligt ook centraal en biedt moderne en mooie kamers aan. Een goede keuze voor liefhebbers van wat meer luxe en charme.
  • La Maison Des Tetes: Als je écht wat luxe zoekt moet je eens naar het La Maison Des Tetes kijken. Het is zonder twijfel een van de beste hotels van Colmar en ligt midden in het centrum, in een 17e eeuws gebouw. Je eet er uitstekend en ook de kamers zijn prachtig. Prijzen begonnen tijdens onze trip bij €200 per nacht.
Hotel in Colmar

Goede en betaalbare hotels in Colmar

Als je een hotel in Colmar zoekt dat wat minder luxe is en vooral op zoek bent naar de perfecte match van prijs & kwaliteit zijn er een aantal goede hotels in Colmar te vinden. Onze persoonlijke voorkeuren:

  • Colmar Hotel: Dit 3-**** hotel is een goede keuze. Vooral als je de Elzas per trein ontdekt. Het ligt namelijk naast het station van Colmar en biedt behalve een uitstekende locatie ook goede kamers voor hele goede prijzen aan. Kamerprijzen liggen zo rond de €80 wat uitstekend is voor een hotel van dit kaliber op deze locatie.
  • Comfort Hotel Expo Colmar: Dit is een ander prima 3-*** hotel in Colmar. Deze is perfect voor iedereen die met de auto komt want het ligt ietsje buiten het centrum waardoor je gratis kunt parkeren. Het centrum bereik je na zo’n 10 minuten lopen langs een prachtige route.