Mullerthal

Aan de grens met Duitsland ligt het bekende Mullerthal, een van de mooiste stukjes natuur van Luxemburg en een paradijs voor liefhebbers van de wilde natuur. In en rondom het Mullerthal zijn een aantal geweldige hotels en andere plekken om te overnachten te vinden. Na twee bezoeken aan het Mullerthal deel ik graag mijn favoriete plekjes met je zodat jij alleen nog maar na hoeft te denken welke trail je gaat hiken!

Over het Mullerthal

Als je van wandelen door bossen en rotsformaties houdt, moet je de regio Mullerthal bezoeken. Het ligt op de grens van Luxemburg en Duitsland, en wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. De streek wordt gekenmerkt door oerbossen, wilde rotsformaties met verschillende soorten mos erop, kronkelende paadjes naast kleine beekjes en kloven waar je doorheen kunt lopen. Een heerlijke plek om een paar dagen te wandelen en ook prima te combineren met een bezoek aan Luxemburg Stad of het Duitse Trier dat net over de grens ligt.

Hiken in het Mullerthal

Vrijwel iedereen komt naar het Mullerthal om een van de verschillende hikes te lopen. Hoe lang je nodig hebt voor de hikes? Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst beslissen of je de hele route wilt doen of slechts delen ervan. De hele Mullerthalwandeling omvat in totaal 112 kilometer. Deze 112 kilometer zijn verdeeld in drie afzonderlijke rondwandelingen die 38, 37 en 37 kilometer lang zijn. Houd er rekening mee dat ieders tempo anders is.

Onderweg zagen we mensen delen van het pad rennen, terwijl anderen genoten van het landschap en volop foto’s maakten. Het is aan jou om te beslissen hoeveel kilometer per dag voor jou haalbaar is en hoeveel tijd je in dit gebied kunt doorbrengen. In de zomer van 2018 waren er veel afwijkingen, waardoor de paden langer waren dan normaal. Locals of de toeristische informatiekantoren kunnen je een update geven over de omstandigheden van de paden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Hotel in Mullerthal

Overnachten in het Mullerthal

Hoewel er genoeg bussen zijn die je naar het begin van de hikes kunnen brengen en je dus prima een hotel in de omgeving of zelfs in Vianden of Luxemburg Stad kunt boeken, is het misschien praktischer om wel in de buurt van het Mullerthal te overnachten. De keuze van accommodaties hier is niet enorm groot en je keuze voor de plekjes om te overnachten is dan ook redelijk beperkt.

Het aanbod van plekken om te overnachten is een mix van hotels, herbergen en B&B’s die verspreid over de regio te vinden zijn. In het Mullerthal zelf is geen hotel maar kun je wel kamperen. Qua prijsstelling liggen de prijzen per nacht hier een stuk lager dan in andere delen van Luxemburg, een groot voordeel dus!

Dit zijn onze favoriete hotels in de omgeving van het Mullerthal

Berdorfer Eck - Overnachten in Mullerthal - Foto Booking.com

Leuke Bed & Breakfast met goed ontbijt

Bekijk bij Trivago

Lekker kleinschalig en met veel persoonlijke aandacht de nacht door brengen? Dan is de B&B Berdorfer Eck 3-*** in Berdorf (15 minuten rijden naar het Mullerthal) een heel fijne plek om te overnachten. Beginnende met de prijs: Helemaal niet duur! Als je op tijd boekt kun je een nacht boeken voor minder dan €100 en daar heb je dan een uitstekend ontbijt bij inbegrepen.

Je komt terecht in een leuk en sfeervolle B&B die voorzien is van de nodige extra’s waaronder een badkamer met ligbad (heerlijk na een dag in de natuur) en een heel fijn bed. Er zijn kamers met een balkon met goed uitzicht en natuurlijk is de kamer voorzien van extra’s als Wifi, TV en meer van dit soort zaken. Wat mij betreft een van de leukere plekjes om te overnachten in het Mullerthal, een aanrader dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Eden au Lac - Overnachten in Mullerthal - Foto Booking.com

Luxe hotel met zwembad & Spa

Bekijk bij Trivago

Op zo’n 15 minuten rijden van het Mullerthal, in Echternach, ligt Hotel Eden au Lac 4-****, een van de weinige hotels in de buurt van het Mullerthal met een eigen zwembad. Er is niet alleen een zwembad, maar ook een vrij uitgebreide spa met wellness en gym. Dat wordt dus even maximaal relaxen na een lange hike in de natuur. Dit hotel is een stuk groter dan de meeste andere hotels in de buurt en biedt kamers in verschillende formaten.

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met allerlei extra’s en lekkere luxe zaken. De hotelkamers zelf zijn ook fijn en een beetje klassiek ingericht (zoals je ook in de Duitse bergen mee maakt). Het ontbijt is enorm en lekker uitgebreid. Je kunt ook dineren in het restaurant al hebben wij dit niet gedaan toen we hier gingen overnachten. Een van de topstukken van dit hotel is toch wel het grote terras dat een super uitzicht op de omgeving biedt. Een biertje hier is niet hetzelfde zonder dit uitzicht!

 

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel op der Bleech - Overnachten in Mullerthal - Foto Booking.com

Goedkoop hotel vlakbij het Mullerthal

Bekijk bij Trivago

Als vooral voordelig overnachten bij het Mullethal je doel is dan is Hotel op der Bleech een goede keuze. Dit hotel ligt in Larochette, op zo’n twintig minuten rijden van het Mullerthal en is een uitstekende uitvalsbasis als je een beetje voordelig wil overnachten. Een kamer kost ongeveer €100 per nacht (afhankelijk van het seizoen) en daar krijg je dan een nette en degelijke hotelkamer voor terug. Die is voorzien van een eigen badkamer met douche en heeft een prima bed. Er is Wifi, een TV en meer extra’s.

Je kunt hier ook een ontbijtje bijboeken, dat staat elke ochtend voor je klaar en is de perfecte start van de dag. Qua locatie zit je ook prima. In het centrum van Larochette zijn een aantal leuke restaurantjes te vinden waar je prima kunt eten.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
D'MuppeMillen - Overnachten in Mullerthal - Foto Booking.com

Appartement met keuken

Bekijk bij Trivago

Als je niet in een hotel wil slapen maar juist graag een appartement met eigen voorzieningen zoekt dan moet je eens bij D’MuppeMillen kijken. Dit appartement ligt ook zo’n twintig minuten rijden van het Mullerthal en heeft behalve een nette slaapkamer ook een woonkeuken met eigen keukentje. Zo heb je de maximale vrijheid om zelf te koken en te ontbijten als je dat wil. Verder is dit appartement van alle gemakken voorzien en is er zelfs een wasmachine om je wasjes in te draaien. Een uitstekende keuze als je kijkt naar de prijs voor je overnachting en wat daar aan comfort tegenover staat!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.