Luxemburg (stad)

Je hoort niet heel vaak wat over Luxemburg als bestemming voor een stedentrip. En dat terwijl dit hertogdom, dat eigenlijk vlakbij huis ligt, enorm veel te bieden heeft. Geen metropool met miljoenen inwoners, maar een historische hoofdstad waar het meer dan voldoende bruist om het gezellig te hebben. Ook de natuur en rest van Luxemburg zijn het bezoeken trouwens absoluut waard – En dat maakt dit mini-landje, een hele goede keuze voor jouw volgende trip!Waar overnachten in Luxemburg stad

Luxemburg is één van de piepkleine landen die Europa rijk is. Met minder dan 2600 vierkante kilometer is het het 7de kleinste land van Europa. Grenzend aan Frankrijk, België en Duitsland, wordt Luxemburg vaak bezocht als daguitstap vanuit één van deze buurlanden. En dat kan ook makkelijk: Luxemburg leent zich perfect in combinatie met steden als Luik, Brussel, Straatsburg of Colmar.

Voor de onvervaarde reiziger die op zoek is naar een iets boeiendere ervaring in Luxemburg hebben we echter de beste plekken gevonden die je in Luxemburg kan bezoeken, net als de beste accommodatie in Luxemburg, in elk gebied en voor elk budget.Mocht je trouwens op zoek zijn naar een hotel bij het vliegveld van Luxemburg? Daar hebben we een speciale pagina over geschreven.

We behandelen alle soorten hotels in Luxemburg, van hostels tot luxe-hotels, en tevens welke wijk het leukste is. Er zijn nogal wat keuze’s te maken – en geniet jij maar gewoon van al het moois dat je tijdens je stedentrip Luxemburg gaat ontdekken – dan vertellen wij je waar de leukste plekjes te vinden zijn.

Dit zijn de beste hotels in Luxemburg, de beste bezienswaardigheden in Luxemburg, de beste plekken om te verblijven in Luxemburg, hotels dichtbij bezienswaardigheden in Luxemburg, een buurtgids voor Luxemburg en nog veel meer.

Direct naar de juiste buurt:

Overnachten in Luxemburg

Overnachten in het oude centrum van Luxemburg

Terug naar boven

Dankzij de vele historische bezienswaardigheden en de nabijheid van het stadscentrum is het oude stadscentrum, of de Bovenstad, één van de beste plaatsen om te overnachten in Luxemburg.

De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen binnen op zo’n 5 a 20 minuten lopen, net als het bruisende plein waar de meeste winkels, restaurants en café’s te vinden zijn.De schoonheid van de Oude Stad in Luxemburg schuilt in het feit dat de meeste straten voorbehouden zijn voor voetgangers, wat rondwandelen heel eenvoudig maakt. Je hebt geen auto nodig. Integendeel, het wordt zelfs meer een belemmering wanneer zoveel straten gesloten zijn voor autoverkeer. De meeste hotels in het centrum bieden dan ook geen gratis parkeren aan.

Voor iedereen die voor het eerst naar Luxemburg komt, is het oude centrum absoluut de leukste wijk om te verblijven. En gelukkig zijn er ook meer dan genoeg leuke hotels in dit stadsdeel te vinden.

De leukste hotels in het centrum van Luxemburg:

 • FF: GG
 • FF: GG
 • FF: GG
Hotel centrum Luxemburg

Overnachten bij het station van Luxemburg

Terug naar boven

De stationswijk is een andere optie om een hotel in Luxemburg te vinden. Als je in het station van Luxemburg aankomt, of verschillende daguitstapjes met de trein plant, is dit de beste buurt om in Luxemburg te verblijven.

In veel Europese steden is de buurt rond het station niet bepaald de veiligste of de meest aantrekkelijke, maar dat is absoluut niet het geval voor Luxemburg-Stad.

Er zijn vele hotels in deze buurt, net als winkels. De historische Oude Stad bevindt zich van hieruit op slechts 20 minuten wandelen. Het stationsdistrict is rijk aan prachtige herenhuizen en 19e-eeuwse stadsvillas die momenteel ambassades huisvesten.

Er zijn ook kruidenierszaken en veel restaurants om uit te kiezen, wat dit stadsdeel een uitstekende keuze maakt voor een goed hotel in Luxemburg.

De leukste hotels bij het station van Luxemburg:

 • FF: GG
 • FF: GG
 • FF: GG
Hotels Kirchberg Luxemburg

Overnachten in Kirchberg, het zakencentrum van de stad

Terug naar boven

Kirchberg is het zakencentrum van Luxemburg, met moderne gebouwen waarin zich hoofdkantoren van grote bedrijven en EU-overheidsgebouwen bevinden.

Er zijn minder toeristische bezienswaardigheden in Kirchberg, dus is het ideaal voor zakenreizigers of diegenen die graag in hotelketens verblijven of punten gebruiken voor het betalen van hun hotelovernachting.Binnen de wijk Kirchberg zijn er enkele buurten met architecturaal belang. Omdat er weinig woonhuizen zijn zal je er echter niet hetzelfde comfort als andere buurten in Luxemburg ervaren, zoals restaurants, café’s of winkels.

Overdag is het een levendige en bruisende buurt, maar het wordt ‘s nachts heel stil wanneer de werknemers zich terug naar huis begeven.

De leukste hotels in Kirchberg, het zakenhart van Luxemburg:

 • FF: GG
 • FF: GG
 • FF: GG
Hotels in Vianden

Overnachten in Vianden, vlakbij Luxemburg en gezellig!

Terug naar boven

Als je een hotel zoekt maar niet per se in Luxemburg stad wilt overnachten dan is Vianden een hele goede keuze. Met de auto rij je in 50 minuten naar Luxemburg stad.

Vianden is bekend voor het Romaanse kasteel op de top van de heuvel. het werd gebouwd tussen de 11de en de 14de eeuw. Vianden is ook de thuis van verschillende musea, waaronder het Victor Hugo Literair Museum, én het is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers die afzondering zoeken in de omliggende bossen.De kasseiwegen van het dorp zijn bezaaid met restaurants en cafés, een avonturenpark voor alle leeftijden en een openbaar zwembad. Dankzij de kronkelende, pittoreske wegen in het gebied, is Vianden een populaire halte voor toeristen op de motorfiets.

De leukste hotels in Vianden:

 • FF: GG
 • FF: GG
 • FF: GG
Hotels in Mullerthal

Overnachten in Mullerthal, perfect voor stad + natuur

Terug naar boven

Liefhebbers van de buitenlucht en natuur die zich afvragen waar ze in Luxemburg moeten verblijven, doen er goed aan om voor het Mullerthal te kiezen.

Het Mullerthal staat ook wel bekend als het Kleine Zwitserland van Luxemburg. Echternach is de grootste stad in deze regio. De oudste stad van Luxemburg bewaart z’n middelleeuwse sfeer, met kronkelende straten en gotische ruïnes verspreid over de stad. Er zijn vele culturele attracties in Echternach, én het is de thuis van een unieke culinaire cultuur op basis van kazen en honing.

Het Mullerthal Trail is een wandelroute van 120 km die de beste stukjes natuur van Luxemburg biedt. Naast Echternach, zijn enkele andere steden in de regio Mullerthal onder andere: Larochette, Rosport, Bourglinster, Berdorf en Beaufort.

In het Mullerthal verblijven betekent het platteland ontdekken, dus deze regio verken je het beste met een auto.

De leukste hotels in Mullerthal:

 • FF: GG
 • FF: GG
 • FF: GG