Luik

Luik wordt niet vaak genoemd als leuke stedentrip bestemming in België en dat terwijl het een stad is vol geschiedenis, architectuur en waar het tegenwoordig, na een enorme opknapbeurt, enorm veel leuks te doen is! Tijd dat jij deze stad dus van je bucket-list afhaalt, wij zijn namelijk hartstikke fan! En het mooiste? Een goed én goedkoop hotel in Luik is makkelijk te boeken. Lees hieronder onze ervaringen!Waar overnachten in Luik

Overnachten in het centrum van Luik

Het centrum van Luik is waar de magie plaatsvind! Heel veel leuke restaurants, barretjes en natuurlijk een flinke lading winkels maken het centrum een leuke en gezellige plek om te zijn. Natuurlijk ben je dan op zoek naar een goedkoop hotel in het centrum van Luik. Wij hadden het namelijk erg naar onze zin en het gemak en de luxe om na een dag Luik direct in de lobby van je hotel te staan maakt ‘t natuurlijk ook wel af.

Een hotel waarvan je weet dat ‘t goed geregeld is is er eentje van de Ibis keten. Ook in Luik is een goedkoop Ibis hotel te vinden. Tegenover de Opera ligt namelijk het ibis Liège Centre Opéra. Toen we hier overnachtten waren we per nacht €85 kwijt wat een uitstekende prijs is.

Een ander goed en leuk hotel in het ecntrum van Luik is het Amosa Liège City Centre Hotel. Het is wat kleiner dan het Ibis en daardoor knusser en gezelliger. De kamers hier zijn mooi en ruim en van alle gemakken voorzien. Dit is een van de weinige hotels in het centrum van Luik waar je kunt parkeren.

Als je in het centrum van Luik in een appartement wil overnachten dan is het Appart-Hotel Léopold Liège Centre een slimme keuze. Dit hotel biedt namelijk prima en uitgebreide kamers met eigen badkamer, keuken en werkplek. Ideaal als je wat meer voorzieningen wil. De kers? De locatie is top én de prijs per nacht ligt onder de €80.

Overnachten bij het station van Luik

Bij het station slaap je slim: je ziet iets buiten het drukke centrum en hebt daardoor in de meeste gevallen een goedkoper hotel te pakken maar binnen 10 tot 15 minuten lopen sta je op het bruisende en drukke centrale plein van de stad. Dat maakt het gebied rondom het station een slimme plek om te overnachten.

Een van onze favoriete hotels in deze hoek van de stad is het Univers Hotel & Restaurant, het is een leuk hotel dat uitstekende reviews krijgt. Ook de prijs per nacht is erg schappelijk en vaak slaap je voor minder dan €100 naast het station van Luik.

Ook een leuke keuze is Hotel De La Couronne Liege dat mooie en ruime kamers heeft. Het ligt recht tegenover het station en heeft een gezellige bar bij de lobby! Dit hotel is erg goedkoop maar krijgt goede reviews. Een slimme keuze voor iedere budgetreiziger!

Wie liever een B&B heeft kan terecht bij B&B The Street Lodge dat een aantal mooie kamers heeft!

Booking.com

Hotels met parkeergelegenheid in Luik

Als je met de auto naar Luik komt is het prettig om een goed hotel te hebben maar het hebben van een parkeerplaats bij dat hotel is misschien wel nét zo belangrijk. Je kunt twee dingen doen: kiezen om je auto binnen of buiten de stad in een particuliere parkeergarage te zetten of een hotel zoeken dat parkeergelegenheid aanbiedt. Hieronder zie je onze tips om het beste hotel met parkeergelegenheid in Luik te kiezen.

Voor wie bij een bekende keten wil overnachten is Van der Valk Congrès Hotel Liège een goede keuze. Dit hotel is vrij nieuw en ligt aan de rand van het centrum. Hierdoor is er ruimte om gratis te parkeren. Qua kamer kun je alle bekende luxe van een Van der Valk hotel verwachten!

Een andere goede keuze is een bed & breakfast vlakbij het station van Luik. B&B The Street Lodge biedt gratis parkeergelegenheid aan maar ligt daarnaast op loopafstand van zowel het station als he centrum van Luik.