Sneek

Net als Leeuwarden, Franeker en Harlingen is ook Sneek een absolute must-do voor iedereen die een leuk weekendje weg in eigen land wil doorbrengen. De stad van de Waterpoort en de Sneekweek heeft namelijk een super leuk historisch en compact stadscentrum waar het goed toeven is en waar je je meer dan een paar dagen kunt vermaken. Het aanbod van hotels en accommodaties in en- rondom Sneek is best aardig te noemen. Gelukkig zijn we er geweest en delen we de leukste plekken om te overnachten in Sneek met je op deze pagina.



Waar overnachten in Sneek?

De beste plek om te overnachten in Sneek is natuurlijk het centrum. Het is namelijk erg compact en klein en daardoor zit je met een hotel in het centrum van de stad in no-time op de leukste plekken. En als je wat verder moet lopen pak je toch gewoon de fiets? De stad is heel loop en fietsbaar en dankzij het station in het centrum kun je ook makkelijk combineren met andere hele leuke Friese plaatsen zoals Stavoren, Hindeloopen of natuurlijk hoofdstad Leeuwarden. In het centrum van Sneek zijn verschillende goede hotels te vinden in verschillende prijsklassen.

Qua aantal sterren en prijsklasse moet je vooral denken aan leuke pensions, B&B’s of stadshotels met 2 of 3 sterren. En voor een overnachting in Sneek zou je, gemiddeld gezien, niet meer dan €100 per nacht kwijt moeten zijn, al kunnen die prijzen tijdens bijvoorbeeld de Sneekweek behoorlijk oplopen en uit de hand lopen. Voor wie niet per sé in het centrum van Sneek wil overnachten en graag wil parkeren met de auto en de fiets pakt om ook de omgeving van Sneek mee te pakken, zijn er overigens ook prima hotels buiten het centrum te vinden.

We hebben de leukste hotels en accommodaties van Sneek voor je onder elkaar gezet zodat jij snel de beste plek kunt vinden! Veel plezier alvast in een van de leukste steden van Friesland!

Onze favoriete hotels van Sneek:

Hotel Stadsherberg Sneek : Foto Booking.com

Hotel Stadsherberg Sneek

Bekijk op Trivago

Praktisch naast de beroemde Waterpoort ligt dit leuke hotel de Stadsherberg. Het is een typisch stadslogement dat je in veel kleinere plaatsen tegenkomt: Vol met lokale charme en aandacht voor een solide inrichting van de kamers en vormgeving van de service. En dat geldt ook voor Hotel de Stadsberg! Het pand is een oud historisch herenhuis waardoor het inrichten van de kamers ongetwijfeld een uitdaging is geweest. Dat is echter wel goed gelukt: Een prima plek om in Sneek te overnachten is het resultaat.

Je kamer is voorzien van een goed bed, je hebt een eigen badkamer met luxe regendouche en met de sfeer zit ‘t ook wel goed. Een heel fijn hotel waar je relatief voordelig boekt. Een extra bonus: Het ontbijt is heel voordelig bij te boeken en is groot, uitgebreid en kakelvers met veel streekproducten. Wat ons betreft een absolute aanrader voor wie een goed hotel in het centrum van Sneek zoekt!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Amicitia Hotel Sneek : Foto Booking.com

Amicitia Hotel Sneek 4-****

Bekijk op Trivago

Dit leuke 4-**** hotel ligt iets buiten het centrum van Sneek. Hierdoor is het complex lekker ruim opgezet en is het een oase van rust en ruimte. Het is een hotel dat zeker voldoet aan de 4-sterren classificatie: Behalve kamers die prima luxe zijn ingericht met grote boxspringbedden, mooie badkamers biedt het hotel namelijk ook een wellness & spa complex waar je even heerlijk kunt relaxen als je zuidwest Friesland hebt ontdekt. Het hotel biedt verder een goed restaurant waar je terecht kunt voor het ontbijtbuffet, lunch en diner.

Kamers komen in verschillende grootte’s. Er zijn behalve kamers voor koppels namelijk ook grotere familiekamers waar je met z’n vieren in kunt. Dat maakt hotel Amicitia een hele goede keuze voor wie in Sneek wil overnachten met het hele gezin.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Van der Valk Hotel Sneek : Foto Booking.com

Van der Valk Hotel Sneek 4-****

Bekijk op Trivago

Van der Valk Hotel Sneek ligt langs de snelweg A7 en biedt ruime kamers en gratis parkeergelegenheid. Het echt de perfecte uitvalsbasis voor een fijn verblijf voor wie behalve Sneek ook graag het Friese Merengebied en Zuid West Friesland wil gaan ontdekken. De prachtige ruime, moderne en luxe kamers zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv en een gescheiden bad en douche. In het live cooking restaurant kun geniet je van een uitstekend ontbijtbuffet zoals alleen Van der Valk dat kan bouwen.

Het à-la-carterestaurant biedt uitzicht op het omliggende water en de natuurgebieden. Ook is er een bar en brasserie waar je kunt ontspannen met een drankje of hapje.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Bed And Breakfast De Oude Pastorie Sneek | Foto Booking.com

Bed And Breakfast De Oude Pastorie

Bekijk op Trivago

Dit is een super leuke Bed & Breakfast dat midden in het centrum van Sneek ligt. Het telt maar een aantal kamers en is een echt voorbeeld van lekker kleinschalig overnachten onder de juiste zorg van de hosts die je natuurlijk van alles over Sneek en de omgeving kunnen vertellen. Deze Bed & Breakfast ligt in een historisch pand in het centrum en heeft alle oude elementen nog steeds in de inrichting verwerkt. Veel glas in lood, prachtige ornamenten en houtwerk is iets dat je tijdens je overnachting in deze B&B kunt verwachten dus.

Kamers zijn voorzien van alles wat je nodig hebt en bieden elke gast een eigen badkamer met een fijne douche. Daarnaast is er een gedeelde keuken beschikbaar, mocht je je eigen eten willen klaarmaken. Als je je lekker wil laten verwennen kun je trouwens ook gewoon het ontbijt bijboeken: Een uitstekende deal!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Hoogend Sneek : Foto Booking.com

Hotel Hoogend

Bekijk op Trivago

Hotel Hoogend is wat ons betreft een van de enige Boutique Hotels in Sneek. Overal in het hotel ligt namelijk een sterke focus op een stijlvolle en mooie inrichting. Zowel in de lobby als in de kamers is dit helemaal doorgetrokken waardoor je gaat slapen in een heerlijke slaapkamer die ook nog eens van alle gemakken is voorzien. Behalve een bed waar je gewoon goed op slaapt, zijn de kamers zoveel mogelijk ingericht met de blik op het verleden. Veel doorkijkjes, bakstenen, gekke hoekjes en scheve daken dus waarmee een super knusse en huiselijke sfeer wordt gecreeërd.

Behalve de luxe inrichting scoor je ook een hotel in het hartje van de stad. Het hotel ligt namelijk direct aan de bekende Waterpoort, hét symbool van Sneek.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.