Monterey (Californië)

Monterey is een uitstekende plaats om te overnachten tijdens een roadtrip langs Highway 1. Zeker als je voor een variant met 2 of 3 nachten kiest is Monterey de plek waar je moet overnachten! Ook voor mensen die in San Francisco zitten is 1 of 2 dagen Monterey zeker aan te raden.Over Monterey

Monterey ligt ten zuiden van San Francisco, op zo’n 1,5 uur rijden. Het staat bekend als vissersplaats en is met 25.000 inwoners geen grote plek. Toch bezoeken miljoenen mensen per jaar deze bijzondere plaats. Je vind er dan ook tal van mogelijkheden om te overnachten. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de beste plekken om te overnachten in Monterey maar deel ik ook een aantal tips, activiteiten en bezienswaardigheden in Monterey en de omringende plaatsen.

Monterey ligt aan een baai en wordt hierdoor aan drie kanten omsloten door land. De visserij speelt tegenwoordig nog maar een kleine rol en stelt weinig meer voor. Hiervoor in de plaats is het toerisme gekomen en Monterey is dan ook een populaire stop-plaats voor cruises. Het gebied in de buurt van de haven is tegenwoordig dan ook een zeer populaire toeristische trekpleister.

Walvissen kijken in Monterey

Een grote reden voor een bezoek aan Monterey is het bekijken van walvissen in de baai. Zo goed als het hele jaar door is het namelijk mogelijk om deze absolute schoonheid van de natuur te spotten van dichtbij. Verschillende soorten zijn veelvoorkomend, inclusief de enorme blauwe vinvis. Tours vertrekken vanaf de pier.

Hou rekening met een tocht van ongeveer 3 tot 5 uur voor $50 per persoon. Als je de tijd hebt dan is ons advies absoluut een tour te boeken. Dit kan ook online.

Walvissen spotten in Monterey

Waar overnachten in Monterey

Monterey is een kleine maar drukke en gezellige plaats en heeft daardoor een aantal buurten die elk hun eigen charme en eigenschappen hebben. Hieronder omschrijven we de beste plekken om te overnachten en waar je goedkope hotels in Monterey kunt vinden.

Overnachten in het centrum van Monterey

Het centrum van Monterey bestaat uit het gebied bij de bekende pier en cruise haven. De pier is het toeristische centrum van de stad; hier kun je eten (vis), excursies boeken en genieten van wilde zeeleeuwen die overal te vinden zijn. Direct aan de pier ligt het oude centrum van Monterey met vele restaurants, bars en winkels. Dit deel van de stad centreert zich rondom Alvarado Street.

In deze buurt bevinden zich ook een aantal hotels. Een goede en betaalbare keuze waar je ook gratis kunt parkeren is het Merritt House Inn. Een kamer gaat hier per nacht weg voor ongeveer €130; afgaande op de foto’s en beoordeling van 8,0 is dit een prima hotel. De locatie, kunnen we uit eigen ervaring delen, is perfect!

De bekende keten Marriott heeft midden in Monterey ook een hotel staan. Hier vind je bekende 4**** kwaliteit inclusief gym, zwembad, meerdere restaurants. Parkeren is niet gratis. Een nacht hier boek je zo rond de €200 al hangt het erg van de conferenties af.

Beter, luxer en uitgebreider is het Portola Hotel & Spa. Hoewel ook 4**** gaat dit hitel prat op haar wellness center. Zelf hebben we hier een nacht geslapen en ook gretig gebruik gemaakt van de sauna, stoombaden en jacuzzi’s; ideaal na een dag op reis in de regio. Het prijskaartje is er ook naar; wij waren €170 per nacht kwijt.

Overnachten in Cannery Row

Dit deel van de stad was vroeger de plek waar de vis werd ingeblikt; tegenwoordig is er van de visindustrie niets meer over en is Cannery Row een hippe en levendige plek in de stad waar van alles te doen is. Ook hier vind je vele bars en restaurants, een gezellige boulevard en het beroemde Monterey Bay Aquarium, een van de grootsten van Noord Amerika.

Hotels in Cannery Row zijn niet extreem goedkoop; je zit dan ook midden in de stad; ook parkeren is lang niet altijd gratis. Vanaf Cannery Row loop je in een minuut of 10 naar de pier; Echt lang ben je dus nooit onderweg. Wie pijn in de benen heet kan altijd een Uber of Lyft nemen; keuze genoeg!

Een goede plek om te overnachten in Cannary Row is het Monterey Bay Inn, dit hotel igt direct aan zee en de meeste kamers bieden je dan ook zeezicht. Een geweldige ervaring en overigens ook prima hotel waar het ontbijt bij de prijs inbegrepen zit. Voor een 4**** hotel is €190 per nacht niet veel.

Een hotel van de bekende Best Western keten is ook te vinden in Monterey. In dit geval een bijzonder hotel in Victoriaanse stijl met uitstekende beoordelingen. Het hotel ligt midden in Cannary Row en kost, op onze peildatum, €166 per nacht waarbij ontbijt inclusief is.

Wie lekker goedkoop en met weinig luxe wil overnachten kan terecht in het HI Monterey Hostel. Voor ongeveer €110 heb je een kamer met 4 bedden. Ideaal als je met meer mensen reist want ook bij drie personen kun je slim en goedkoop in het centrum van de stad overnachten in een goedkoop hotel!

Booking.com

Overnachten in Lovers Point

Lovers Point is een oude buurt en ligt iets ten noorden van het centrum van Monterey. De oude bekende vuurtoren is hét icoon van deze buurt waar niet veel nachtleven is maar je wel prima kunt overnachten.

Een slimme en goedkope keuze is een nacht (of meer) in het Lovers Point Inn. Een leuk hotelletje met goede kamers, gratis parkeerplaatsen en een ontbijt bij de prijs inbegrepen. In de regel slaap je hier voor minder dan €100 per nacht en heb je een uitstekende deal te pakken.

Overnachten bij het vliegveld van Monterey

Langs de snelweg ligt het vliegveld van de stad. In de buurt hieromheen vind je vele hotels die je zou kunnen kwalificeren als motels & inn’s. Deze bieden meestal echter uitstekende prijs kwaliteitsverhoudingen waardoor een goedkoop hotel met parkeerplaats Monterey bijna altijd hier te vinden is! Vanaf deze buurt pak je makkelijk een taxi naar het centrum maar zit je ‘s ochtends binnen een paar minuten weer op de snelweg richting San Francisco of naar Big Sur!

Alle hotels en motels aan Fremont Street bieden min of meer hetzelfde aan; een gratis parkeerplaats en een kamer met basis faciliteiten. Prijzen per nacht variëren tussen €50 tot €70 per kamer.

Je kunt een kijkje nemen bij het Best Western De Anza Inn, Wyndham Monterey, Rodeway Inn of Travelodge Wyndham.

Ten zuiden van Monterey ligt Carmel by the Sea waarover we een apart artikel geschreven hebben.