Tenerife

We zeggen het vaak: Tenerife is méér dan zon, zee & strand! Het is een prachtig en veelzijdig eiland met een geweldig klimaat, prachtige natuur, typische steden maar ook met heerlijke stranden. En daarmee is het de perfecte plek voor zowel een fijne vakantie waarin genieten van het strand centraal staat maar kun je ook uitstekend rondreizen op het eiland. Sla Tenerife, net als Gran Canaria, zéker niet over als je bang bent voor de typische hoogbouw want er zijn meer dan genoeg authentieke vakantieplekjes op ‘t eiland te vinden.

We delen de leukste plaatsen en gebieden en omschrijven waarom je wel of juist vooral niet ergens moet overnachten. Op Tenerife is namelijk voor ieder wat wils en dat maakt het juist zo’n fijne vakantiebestemming. Op de kaart hieronder hebben de de belangrijkste gebieden van het eiland voor je onder elkaar gezet. Je kunt op de naam van elk gebied klikken om een uitgebreid overzicht van de leukste hotels en accommodaties te zien maar kunt ook de tegels onderop de pagina gebruiken.

Leukste plekken Tenerife

Wat voor vakantie je ook zoekt, elk van de verschillende delen op Tenerife heeft weer iets anders bijzonders en moois te bieden en in elk deel van het eiland is weer een andere smaak te vinden.

  • Santa Cruz de Tenerife: Dit is de hoofdstad van Tenerife en is vooral een stad waar de locals wonen, werken en hun vrije tijd beleven. De stad is druk, levendig en de thuisbasis van de universiteit. Het oude centrum van de stad is zeker de moeite waard en is ‘s avonds erg gezellig. Als je een toeristische strandvakantie zoekt kun je Santa Cruz beter overslaan, er is wel een strand, maar dit is lang niet zo mooi als de stranden aan de zuidkant van het eiland.
  • Puerto de La Cruz: Een leuke plaats waar je een mix van locals die wonen en werken en toerisme tegenkomt. Het ligt aan de groene kant van het eiland en ontvangt meer regen dan het zuiden. Daarmee is het wel een van de mooiere delen van Tenerife. Kies voor een vakantie in Puerto de La Cruz als je graag toeristische dingen in de buurt hebt maar wars bent van het massa-toerisme.
  • Playa de Las Americas: Toerisme mekka inclusief een drukke en gezellige boulevard, beach clubs, hotels en resorts van topkwaliteit en veel goede restaurants. Hier vindt je tevens een aantal van de mooiste stranden van het eiland en kun je genieten van gezellig nachtleven.
  • Costa Adeje: Een vrij recent ontwikkeld deel langs de zuidkust. Hier staan de grote 4 en 5 sterren resorts en zijn by far de meeste toeristen gehuisvest. Daarmee is het voor sommigen een mekka omdat alles in de buurt zit. Anderen gaan liever voor wat kleinschaliger toerisme.
  • Los Gigantes: Een leuk dorpje wat verder van de toeristische drukte. Het meest zonnige deel van Tenerife en zonder hoogbouw en flats. Wel toeristisch maar absoluut niet massaal en daarmee de perfecte mix van vakantie vieren aan het strand en lokale vibes opvangen.

Bestemmingen in Tenerife