Appingedam

Op zoek naar een leuk hotel in Appingedam? Zoek niet verder! In deze prachtige Groningse stad zijn een aantal waanzinnig leuke plekken om te overnachten! Van hotels, B&B’s tot mooie landhuizen. De keuze is niet enorm, maar met de selectie op deze pagina ga je zéker de mooiste plekjes vinden om in Appingedam te overnachten!

Overnachten in Appingedam

Het aantal steden in de provincie Groningen is niet zo groot. Behalve Groningen stad, is Appingedam de enige andere stad in de provincie met een oud en middeleeuws stadscentrum. Al lang, lang geleden speelde Appingedam een grote rol in de regionale en internationale handel en het gevolg van de rijkdom die dit heeft opgeleverd is tot op de dag van vandaag nog te spotten in het oude en knusse stadje. Een van de bekendste highlights van de stad zijn de Hangende Keukens, leuk, bijzonder en behoorlijk inovatief als je naar de tijd kijkt.

Middeleeuws centrum

Het centrum van Appingedam is klein en compact en goed te belopen. Een lange wandeling door dit mooie stadje is dan ook een van de dingen die je tijdens een verblijf in Appingedam zeker moet doen. De mooie gotische Nicolai kerk, het oude raadhuis en tientallen andere middeleeuwse gebouwen maken dat het centrum een bom cultuur en historie uitstraalt. Iets dat je ook in karakteristieke plaatsen als Dokkum of Franeker terugziet.

Overnachten Appingedam

Hotels & B&B’s in Appingedam

Hoewel Appingedam een prachtig stadscentrum heeft en de Noord Groningse natuur niet te versmaden zijn, is Appingedam geen toeristisch supercentrum (Het tegengestelde kan gezegd worden over bijvoorbeeld Giethoorn). Het aantal mensen dat de stad bezoekt is relatief klein en dat is dan ook terug te zien in het aanbod van plekken om te overnachten.

Zo telt de stad 1 leuk hotel, een handvol B&B’s en is dat het wel zo’n beetje. In de omgeving van Appingedam zijn echter nog een aantal leuke en bijzondere plekken te vinden om te overnachten en die hebben we op deze pagina ook meegenomen.De leukste plekken om te overnachten in Appingedam

B&B De Vijgenhof
Bekijk dit hotel
Voor wie graag in een leuke Bed & Breakfast in Appingedam wil overnchten kan terecht bij De Vijgenhof, het ligt in het centrum van de stad en heeft maar een paar kamers wat het een geweldige vibe geeft. Je wordt gastvrij en vriendelijk ontvangen, de prijzen van de kamers in deze B&B zijn aantrekkelijk laag en voor alles is gezorgd. Prima ontbijt en leuke kamers.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Het Wapen van Leiden 3-***
Bekijk dit hotel
Een andere prima keuze om te overnachten in het centrum van Appingedam is Hotel het Wapen van Leiden dat ook direct het enige hotel van de stad is. Het ligt zeer centraal en de prijzen zijn goed. De perfecte plek voor wie goedkoop wil overnachten in Appingedam op loopafstand van het sfeervolle stadscentrum.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Landgoed Ekenstein 3-***
Bekijk dit hotel
Dit prachtige hotel ligt vlakbij Appingedam op een heus landgoed. Een oud landhuis is omgebouwd tot prachtige plek om sfeervol te overnachten. Kamers zijn hier modern ingericht en voorzien van veel luxe elementen. Een prachtige plek midden in de natuur en op fietsafstand van Appingedam.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Het Tolhuis
Bekijk dit hotel
Midden in de Groningse natuur ligt de mooie en sfeervolle Bed & Breakfast Het Tolhuis. Overschild is ongeveer 10 minuten fietsen naar Appingedam, een mooie tocht. In de B&B heb je een mooie ruim en modern ingerichte kamer tot je beschikking. Ook heb je een verranda met uitzicht op de omringende natuur. De kamer is heel compleet en het ontbijt is veel en vers. Een uitstekende plek om te overnachten vlakbij Appingedam!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Landgoed Schoolland 4-****
Bekijk dit hotel
Prachtige fancy kamers met luxe bedden, een bad in de slaapkamer en heel veel aandacht voor design en sfeer. Landgoed Schoolland is een echt boutique hotel en ligt iets buiten Appingedam. Het is de moeite waard want je komt terecht in een prachtig plekje met heerlijke luxe en sfeervolle kamers!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.