Essaouira

Essaouira is een prachtige stad aan de westkust van Marokko. Het wordt ook wel ‘The Windy City’ genoemd. In Essaouira vindt je een geweldige combinatie van prachtige stranden, een gezellige boulevard en een heerlijk klimaat. Dankzij de constante aanwezigheid van een briesje is Essaouira de afgelopen jaren veranderd van een industriële havenstad naar dé hotspot voor zon liefhebbers en watersporters: je kunt er perfect surfen en kiten! 

Essaouira is de perfecte combi van een zon en cultuurbestemming; het oude centrum met het oude Portugese fort, de kleine en smalle steegjes en de gezellige boulevard langs de zee maken het een leuke plek die je dan ook zeker moet bezoeken als je een reis door Marokko maakt. Dit zijn de leukste buurten en hotels om in te overnachten in Essaouira.

Waar overnachten in Essaouira

Als je een reis door Marokko aan het plannen bent dan mag Essaouira absoluut niet op je route ontbreken! Het ligt maar 2,5 uur rijden ten westen van Marrakech en je zult ontdekken dat het leven hier een stuk relaxter en minder conservatief is dan in Marrakech.

Veel mensen kiezen er trouwens voor om een dagtrip te maken vanuit Marrakech en dat is ook zeker mogelijk, ons advies is echter om toch 1 of 2 overnachtingen in deze leuke havenstad aan je reisschema toe te voegen. De stad is het absoluut waard!Dé plek voor levensgenieters

Je zult veel buitenlanders tegenkomen die Essaouira hun thuis noemen. Expats, pensionado’s en andere gelukkigen weten de stad namelijk al ruim tien jaar te vinden. Ze worden aangetrokken door de enorm vriendelijke en gastvrije locals, de geweldige zee en de vele rooftop bars waar het uitstekend toeven is.

Essaouira is een oude stad en het aanbod van plekken om te overnachten bestaat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet uit veel hotels maar vooral uit riads; kleinere en lokalere guesthouses.

Waar overnachten in Essaouira Marokko1

De leukste plekken om te overnachten

De drukke medina vormt nog steeds het hart van de stad en veel riads zullen zich dan ook in dit deel van de stad bevinden. Het zijn kleinschalige en gezellige hotels waar je prima terecht kunt voor je overnachtingen.

Het strand van Essaouira is lang, rustig en de hotels in dit deel van de stad zijn klein en wat meer luxe en boutique dan in het centrum. Ze liggen qua prijzen dus ook iets hoger en hebben een andere vibe dan je in de Medina zult tegenkomen.Wat je zeker niet mag missen in Essaouira:

  • Essaouira betekend eigenlijk ‘prachtig ontworpen en klein fort‘ dus het is vrij logisch dat het fort een van de grootste bezienswaardigheden van de stad is. Het is ooit gebouwd door de Portugezen en is tegenwoordig beschermd en een monument.
  • Zoals in veel Marokkaanse steden zijn de medinas en de soukhs andere bekende bezienswaardigheden.
  • Ook de oude haven, waar de visserij nog steeds groeit en bloeit, is een leuke plek om te bezoeken.
  • Essaouira is een echte kunst-stad en de stad zit dan ook vol met ateliers en leuke galeries.
Waar overnachten in Essaouira Marokko1

Leuke hotels & riads in Essaouira

  • Dar Adul: Deze prachtige guesthouse is eigendom van kunstenaar Didier Spindler en zit dan ook vol met prachtige verrasingen. Ook het nabijgelegen Cafe Caravane is van hem; beide gebouwen vallen op door hun kleurrijke decoraties en de geweldige mix van Marokkaanse en Aziatische elementen. Het is maar een kleine accommodatie met 4 kamers en een suite met eigen dakterras. Voor alle gasten is er een geweldig dakterras beschikbaar waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van het uitzicht. ‘S avonds veranderd dit terras in een restaurantje; de perfecte plek voor een romantisch dinner in Essaouira!
  • Dar Liouba: Aan het eind van een smal steegje en in het hart van de oude stad ligt dit imposante gebouw. Nadat je over de drempel bent gestapt zul je je verbazen over de prachtige ruimte vol licht. De 8 kamers in dit hotel zijn allemaal voorzien van een heerlijk bed, eigen badkamer. Het ontbijt, dat altijd inclusief is, wordt ‘s ochtends op het dakterras geserveerd zodat je de dag begint met een geweldig uitzicht. Ook de crew is vriendelijk en kent de stad en de omgeving als geen ander; dit maakt ze de aller beste adviseurs als het aankomt op tips.
  • Riad Malaïka: In de oude medina ligt deze prachtige Riad. Riad Malaika is gevestigd in een prachtig historisch pand dat is versierd met prachtige ornamenten, een ouderwetse stucco muur en veel hout en tegelwerk. Elke kamer in deze riad is ook anders ingericht wat zorgt voor een geweldige vibe. Tel daar de prachtige badkamers vol Marokkaanse invloeden en een fijn balkon aan toe en je snapt dat dit een uitstekende keuze is. Ook het ontbijt is inclusief; dat wordt uitstekend opstarten met verse broodjes, fruit en andere geweldige gerechten.
  • MGallery Essaouira: Dit hotel is groter en richt zich meer op luxe dan de kleinschalige riads van hierboven. Dat maakt dit hotel in het centrum van Essaouira dan ook perfect voor iedereen die wat meer ruimte, comfort en luxe zoekt tijdens het verblijf. Er is een prachtig zwembad, je zit vlakbij het strand en het oude centrum ligt ook op loopafstand.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.