Galway

Het culturele hart van Ierland is Galway, een leuke en bruisende stad vol bezienswaardigheden, toffe evenementen en een geweldige omringende regio. Ik heb de leukste buurten, hotels en andere plekken om te overnachten voor je onder elkaar gezet.

Over Galway

Galway ligt in het noorden van Ierland en wordt door velen wel het kloppende culturele hart van Ierland genoemd. De voertaal in de regio is niet het Engels maar Gaelic en zowel de stad als omringende regio staan hoog vermeld in de meeste lijsten van unieke en bijzondere bestemmingen.

Ook Galway is de moeite waard. De stad heeft een lange geschiedenis die ergens in de 18e eeuw begint. Het prachtige Eyre Plein is het middelpunt van de stad en dit is ook het oudste deel van Galway. Rondom dit plein vind je de meest bruisende en gezellige delen van de stad met talloze pubs, restaurants, winkelstraten en een prachtige architectuur en sfeer. Al met al echt een heerlijke stad vol activiteiten en bezienswaardigheden die zeker op je bucketlist moet staan.

Leukste hotel in Galway

Waar overnachten in Galway

Galway is niet heel groot, ongeveer vergelijkbaar met een stad als Leeuwarden. Het centrum is klein en alle bezienswaardigheden en leuke plekken liggen op loopafstand van elkaar. Galway is een echte havenstad en is net als bijvoorbeeld Dublin vrij langgerekt. Het hart van de stad wordt gevormd door het Eyre Plein.

Het oude centrum van Galway is waar je wil zitten als je midden van alle drukte en gezelligheid wil overnachten. Rondom het Eyreplein lopen talloze historische straten met winkels, bars en restaurants en op het plein zelf worden veel festivals en activiteiten georganiseerd. Er is een ruim aanbod aan leuke en goede hotels in het centrum van Galway in alle prijsklasses. Goedkoop, betaalbaar of juist wat duurder en luxe zijn hier allemaal te vinden.

Rondom het centrum zijn kleine wijkjes en buurten te vinden die wat rustiger zijn dan het oude centrum maar qua sfeer en vibe erg vergelijkbaar zijn. Ook hier is een divers en ruim aanbod aan leuke hotels te vinden.

Dit zijn mijn favoriete hotels in Galway

The G Hotel & Spa in Galway - Foto Booking.com

Luxe hotel miden in het centrum

Bekijk bij Trivago

Zin in luxe, stijl en klasse? Dan moet je The G Hotel & Spa 5-***** zeker checken! Dit prachtige hotel ligt midden in het centrum van Galway en behoord al jaren tot een van de beste hotels van de stad.

Dit fijne plekje is dan ook een van mijn favorieten. Met een goede reden: Gastvrijheid en service van topklasse zijn de basis van het succes. En elke kamer is uniek ingericht. Super comfortabel, heel uitgebreid en lekker luxe.  Uiteraard is er een top-restaurant, een cocktailbar en biedt het hotel nog heel veel andere services aan. Een aanrader!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Maldron Hotel in Galway - Foto Booking.com

Authentiek hotel aan de rand van Galway

Bekijk bij Trivago

Aan de rand van Galway ligt het Maldron Hotel 4-**** dat een uitstekende mix van klassieke Ierse charme en gastvrijheid en moderne luxe biedt. Met vier sterren een meer dan prima plekje om super comfy te slapen.

Elke kamer is netjes, groot en heeft super bedden. Tel daarbij op dat de wifi razendsnel is, er airco is voor warme zomerdagen (ja, die zijn er in Ierland) en dat het ontbijt goedkoop en super uitgebreid is. In alle opzichten dus de perfecte plek voor wie een goedkoop maar ook goed plekje zoekt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
The Snug Townhouse in Galway - Foto Booking.com

Goedkoop maar goed hotel in ‘t centrum van Galway

Bekijk bij Trivago

Midden in het oude centrum van Galway ligt The Snug Townhouse 3-***. Dit hotel is niet heel groot maar is op alle fronten het perfecte plekje voor een relaxt en comfortabele overnachting in het centrum van Galway. Kamer zijn niet extreem groot maar modern ingericht met goede bedden.

Elke kamer heeft een eigen badkamer en is voorzien van veel extra’s. In de ochtend staat een ontbijt voor je klaar dat je voor heel weinig geld kunt bijboeken. Als we dan de locatie bekijken maar ook het prijsniveau en het niveau van de kwaliteit dan is The Snug echt een top plekje!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Shop Street Apartment in Galway - Foto Booking.com

Appartement in het centrum

Bekijk bij Trivago

Midden in het centrum van Galway ligt Shop Street Apartment 4-****, een prima appartement dat van alle gemakken is voorzien. In typische Ierse gezelligheid heb je hier een super comfortabel plekje gevonden dat ook voorzien is van een complete keuken inclusief wasmachine. Uiteraard heb je een goede slaapkamer met lekker bed, een eigen badkamer en is er een grote woonhoek.

Met 130 vierkante meter is dit een appartement van serieus formaat waar je dan ook met maximaal zeven personen kunt overnachten. De perfecte keuze voor je apprtement in Galway!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Kinlay Hostel Eyre Square in Galway - Foto Booking.com

Super hostel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Als je lekker cheap wil slapen dan moet je naar Kinlay Hostel Eyre Square kijken. Een hostel uit het boekje, maar dan wel heel goed gedaan. Kamers zijn slim ingericht en over alle nadelen van een hostel is nagedacht (om ze zoveel mogelijk weg te werken!) Qua locatie zit je echt midden in het centrum en de prijsstelling voor dit hostel is echt waanzinnig. Een meer dan prima plek voor wie echt heel goedkoop wil overnachten of voor groepen vrienden die een kamer willen delen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
The Galmont Hotel in Galway - Foto Booking.com

Fancy Spa hotel bij het station

Bekijk bij Trivago

Lekker luxe en met een grote spa overnachten doe je in het The Galmont Hotel 4-****. Het is een van de betere hotels en een van de weinigen met een luxe spa in Galway. Ideaal als je er overdag op uit trekt om de omgeving te ontdekken en ‘s avonds graag lekker wil relaxen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.