Bergen (Mons)

In Bergen, in het Frans Mons genoemd, vindt je enorm veel erfgoed op een paar vierkante kilometer. Dat maakt de stad dan ook een uitstekende bestemming voor een leuk weekendje weg in België! Prachtige pleinen vol monumentale panden, een gezellig avond en nachtleven en verschillende prachtige musea maken Mons een stad waar je je makkelijk een kort of lang weekend kunt vermaken!

De beste plekken om te overnachten in deze Waalse stad? De leukste hotels in Bergen? We zijn er een paar keer geweest en hebben onze ervaringen over de leukste plekken en hotels voor je onder elkaar gezet op deze pagina.

Overnachten in Bergen

Buiten België is Mons vooral bekend als een van de belangrijkste slagvelden in de eerste wereldoorlog. Toch biedt Mons als hoofdstad van de Belgische provincie Hainaut en cultuurhoofdstad van Wallonië veel meer dan alleen een oorlogsverleden. Er is natuurlijk heerlijk eten: De regio staat bekend om z’n uitstekend wafels, chocolateriën en prima bieren. Ook de natuur in de omgeving is de moeite waard: Met een heuvelachtig groen landschap vol beken, riviertjes en meertjes, vlaktes en een aantal bekende natuurparken is de omgeving prachtig en perfect om op de fiets te ontdekken (je blijft toch een beetje een Hollander!)

En in het centrum vindt je een prachtig historisch oud centrum vol geschiedenis, mooie herenhuizen, pleinen met markten en heel veel leuke bars, restaurants, lokale winkels en ander vertier om jezelf prima te vermaken. En als je dacht dat Mons ver weg was, bedenk dan dat ‘t maar een half uurtje met de trein vanaf Brussel is en dat Charleroi en Namen op respectievelijk 20 en 40 minuten afstand met de trein liggen.

Hotels in Mons

Het hart van Bergen wordt gevormd door het prachtige plein dat omringd wordt door prachtige monumentale panden. Hoewel je zou verwachten dat hier vele hotels te vinden zijn, zijn er maar weinig hotels in het centrum van Mons te vinden. Gelukkig zijn er een aantal goede bij het station te vinden waardoor je binnen 5 a 10 minuten lopen op het centrale plein, het Grand Place de Mons, staat.

Ook buiten het centrum zijn een aantal goede en leuke hotels te vinden. Het grote voordeel van deze hotels is dat je in de regel gratis kunt parkeren, zodat je geen geld kwijt bent aan dure parkeerkosten. Mons is klein en compact dus ook vanuit een van de hotels buiten het centrum loop je snel naar het historische stadscentrum.

Overnachten in het centrum van Mons_Bergen

Overnachten in het centrum van Mons

Naar boven

Het oude historische centrum van Mons is dé plek om te overnachten als je een sfeervol verblijf zoekt. De hotels hier zijn niet breed bezaaid en het aantal plekken om te overnachten in Mons is dan ook beperkt. Maar wat er is, is perfect en in uitstekende staat en zal je niet teleurstellen in je zoektocht naar een heel fijn hotel. De meeste hotels in Mons zijn aan de kleine kant en boeken, zéker voor de hoogseizoensperioden, snel vol. Boek dus op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

De leukste hotels in centrum van Mons/Bergen:

Martin’s Dream Hotel 4***
Bekijk dit hotel
Een persoonlijke favoriete keuze is Martin’s Dream Hotel. Het is een 4**** hotel in het centrum van Bergen dat in een oude kapel gevestigd is. De kamers hier voelen dan ook alsof je in een paleis overnacht. Gelukkig zie je dat niet terug in de prijzen want wij sliepen hier voor €120 per nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Lido 4-****
Bekijk dit hotel
Iets ten noorden van het historische centrum van Mons ligt dit mooie 4-**** hotel van de Best Western Keten. Het is een wat zakelijk hotel met frisse en comfortabele kamers zonder gekkigheid. Slapen gaat hier geen probleem zijn: De bedden zijn heerlijk en je badkamer is comfy. Er is een sportschool en je kunt hier lekker ontbijten. Een heel compleet hotel vol comfort en de nodige luxe op loopafstand van het historische centrum van Bergen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Saint Georges
Bekijk dit hotel
Knus en gezellig overnachten doe je bij Hotel Saint Georges dat tegenover de universiteit ligt. Binnen 5 minuten sta je op het grote plein. Overnachten in het Hotel Le Saint Georges is een goede keuze want kamerprijzen liggen vrij laag. Je krijgt een mooie kamer met alle noodzakelijke voorzieningen. Het hotel heeft tevens een prachtige en rustige tuin om te relaxen na een lange vermoeiende dag in Bergen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Mons/Bergen

Overnachten bij het station van Mons

Naar boven

Op zo’n 5 a 10 minuten lopen van het oude centrum van Bergen ligt het station. Het station heeft regelmatige treindiensten naar onder andere Brussel en Lille en is voor veel bezoekers de manier waarop ze naar Bergen reizen. De stationsbuurt is wat moderner en minder historisch dan het oude centrum en heeft een andere vibe. Hier wordt meer gewerkt en dat zorgt voor meer drukte en minder sfeer en charme.

Toch is een hotel bij het station van Bergen wel slim want omdat het dicht bij het oude centrum ligt maar ook ietsje goedkoper is, kun je hier al snel een paar tientjes per nacht besparen die weer uitstekend te besteden zijn in een van de vele café’s die in het centrum van Mons te vinden zijn.

En als je een hotel in Bergen zoekt met parkeergelegenheid, check dan zeker de hotels bij het station. Hier is parkeren namelijk vrij simpel en goedkoop, in tegenstelling tot het oude centrum!

De leukste hotels bij het station van Mons/Bergen:

Hotel Le Terminus 2-**
Bekijk dit hotel
Een goedkope maar prima keuze is bijvoorbeeld Hotel Le Terminus. Het ligt tegenover het station en krijgt 2 sterren. Kamers zien er goed en compleet uit en reviews zijn goed. Per nacht ben je hier ongeveer €75 per kamer kwijt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ibis Mons Gare 3-***
Bekijk dit hotel
Zoals op veel meer plekken kun je ook in Bergen een hotel van de Ibis keten vinden. Het ibis Mons Centre Gare krijgt 3 sterren en heeft het gebruikelijke niveau van de Ibis hotels. Dit hotel is een van de hotels dat afgelopen jaren gerenoveerd is; verwacht dus een kamer met uitstekend bed en fancy faciliteiten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Van der Valk Mons 4-****
Bekijk dit hotel
Ook Van der Valk heeft een hotel in Bergen. Achter het station van de stad ligt het 4****Congres Hotel Van der Valk Mons. Met 4 sterren is het een van de luxere opties in de stad. Je kunt hier overigens gratis parkeren en voor een nacht betaal je ongeveer €130.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.