Senegalese Kust

De leukste hotels en resorts voor je vakantie in Senegal ga je zonder twijfel vinden aan de Senegalese Kust. En om precies te zijn: Le Petit Côte, de kuststreek tussen Dakar en Mbour is waar 99% van het toerisme van Senegal zich afspeelt. De verschillende dorpjes langs de kust vormen de bruisende toeristische industrie van het land en ik zet de leukste dorpjes met de mooiste stranden en een persoonlijke selectie van mijn favoriete hotels voor je onder elkaar.

Hotels en resorts langs de kust van Senegal

Het strandtoerisme in Senegal groeit elk jaar een beetje. Waar het in Gambia al een stuk verder is, is de kust in Senegal een stuk ongerepter en tref je vooral kleinschalige hotels en resorts. Die komen overigens wel in allerlei soorten en smaken: Van lokale herbergen met weinig voorzieningen tot heel westerse beach resorts met een groot zwembad, goede restaurants en directe toegang tot stranden. Ook qua prijsniveau is het hotelaanbod langs de kust van Senegal behoorlijk gevariëerd.

Grote uitzondering is trouwens het enorme RIU Baobab resort dat recent geopend is en waar je in 5-sterren luxe en op ultra all inclusive basis kunt genieten van een hele luxe en onbezorgde vakantie in Senegal. Lees ook mijn review van het RIU Baobab Senegal.

Leukste hotel en resort Saly

Welk dorp voor je vakantie in Senegal?

Hoewel er langs de Petit Cote tientallen dorpen te vinden zijn, speelt het zontoerisme zich voornamelijk af op een strook van zo’n 30 kilometer. De belangrijkste plaatsen van betekenis zijn Popenguine, Saly en Mbour en hier zitten dan ook praktisch alle leuke vakantie-resorts. De leukste dorpjes langs de kust van Senegal zijn wat mij betreft de onderstaande.

Popenguine

Dit dorpje is wat kleiner, meer laidback en richt zich vooral op Fransen en wat rijkere locals. Hier heb je een aantal leuke hotels in het middensegment. Het strand is rustig, tropisch mooi en tegenwoordig zitten er een aantal geweldige strandzaken waaronder Echo-Cotier, Le Balafon en Le Caraibe. Behalve de prima hotels en resorts is ook het presidentieel zomerpaleis in Popenguine te vinden. Altijd leuk om samen met de president van Senegal op het strand te liggen.

Somone

Een van de wat rustiger stukjes langs de kust van Senegal is Somone. Dit is waar het toerisme in Senegal begon en waar een aantal van de bekendste en oudste hotels en resorts van het land te vinden zijn. Somone is een beetje de ‘light’ versie van Saly en is een stukje rustiger en minder toeristisch.

Qua stranden heb je hier een heerlijk ongerept paradijsje voor je en qua voorzieningen is alles aanwezig wat je nodig hebt. En ideaal: Saly is niet ver dus je kunt beide plaatsen prima combineren.

Leukste hotel en resort Popenguine

Saly

Saly is het meest toeristische stukje van de Senegalese Kust en wordt vaak ‘De Franse Riviera van Afrika‘ genoemd. En dat snap ik helemaal! Het prachtige strand is hier misschien wel mooier dan de stranden die ik in Thailand heb gezien en het aanbod van leuke hotels en resorts is enorm.

Hier houdt de vergelijking met de Franse Riviera overigens ook wel op want van alle glitter & glamour zoals je dat van Cannes of Nice kent is in Senegal maar weinig terug te vinden (En dat is positief!). In Saly tref je tal van super leuke, sfeervolle en bij vlagen hele instagrammable beachbars en restaurants aan. Toch voelt het geheel super authentiek en helemaal niet high-end zoals aan de Franse zuidkust. De hippe zaakjes brengen de gemiddelde prijzen voor eten en drinken aan het strand wel omhoog maar een tientje voor een cola’tje gaat je hier niet lukken.

De combinatie van hippe zaken, authentieke kraampjes van de locals en de kleinschaligheid van dit alles maakt Saly echt een waanzinnig leuke plek waar je het beste van beide werelden gaat vinden. En het beste van alles is dat de stranden van Saly nooit vol zijn. Niet eens druk; ook niet in het hoogseizoen.

In Saly zijn de meeste vakantieresorts en hotels van Senegal te vinden en ook het dorpje zelf is vrij toeristisch. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt hier: Van supermarkten tot apotheek tot tientallen restaurantjes en bars en zelfs een casino en een aantal nachtclubs. Een prima uitvalsbasis dus tijdens een zonvakantie in Senegal.

Mbour

Iets ten zuiden van Saly ligt Mbour. Hoewel dit dorpje niet zo toeristisch is als Saly, is hier de afgelopen jaren ook stevig geïnvesteerd in het toerisme langs de kust en zijn er een aantal hele leuke hotels en resorts gebouwd. Het strand van Mbour deel je met de vissers die er elke ochtend vroeg op uittrekken en aan het eind van de middag terugkomen met hun vangst.

Het strand is hier minstens net zo mooi als in Saly maar je zult hier zeker merken dat het westerse toerisme zoals je dat wel in Saly kunt vinden, nog grotendeels afwezig is in Mbour. Als je een wat meer laidback, low-key en lokale vakantie-stek aan de zee zoekt dan is Mbour misschien wel de beste plek voor jouw vakantie in Senegal.

Dit zijn onze favoriete hotels aan de kust van Senegal

RIU Baobab Resort - Leukste hotels en resorts in Senegal - Foto TUI.nl

Luxe & All Inclusive aan het strand

Bekijk bij DeVakantieDiscounter

Het RIU Baobab Resort 5-****** is echt een waanzinnig vakantie resort met alles wat je hartje begeert. Dit hotel is echt ‘t summum van de typische All Inclusive vakantieplekjes en gaat je niet teleurstellen.

Met meerdere restaurants, luxe en ruime kamers, prachtig strand voor de deur, een gym en meerdere zwembaden waaronder een Adult Only Swim-Up Bar is dit resort de aller beste thuisbasis voor iedereen die maximaal wil genieten van een relaxte zonvakantie zonder zorgen.

Qua prijskaartje is het RIU wel een van de wat duurdere hotels in Senegal en hou er dus ook rekening mee dat je wat verder van alle drukte af zit. Als dat geen probleem is en je gewoon maximaal wil genieten, check dan zéker dit fijne resort waar ik ook heerlijk geslapen heb.

Dit resort ligt een stuk verder van het toeristische gebied van de kust. Naar Saly ben je ruim een half uur onderweg. Wil je dus ‘s avonds makkelijk je resort af om de buurt te ontdekken, dan is het RIU Baobab niet de beste keuze. Als je een super-de-luxe vakantie wil in een massive vakantieresort dat echt van alle gemakken voorzien is, dan moet je zéker naar het 5-sterren RIU Baobab kijken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Royal Horizon Baobab - Leukste hotels en resorts in Senegal - Foto TUI.nl

Luxe All Inclusive aan het strand

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Locatie: Somone

In het gezellige Somone ligt het heel goed beoordeelde Royal Horizon Baobab 4-**** dat tot een van de luxere beach-resorts langs de Senegalese kust behoort. Het is prachtig gelegen in een ruim complex met veel groene tuinen, lage gebouwen in traditionele sfeer en met het mooie strand van Somone direct voor de deur.

De kamers zijn hier heerlijk modern maar hebben een fijne en sfeervolle Afrikaanse touch zodat je nooit vergeet dat je wel gewoon in West-Afrika zit. Er zijn verschillende zwembaden waaronder een heel mooi Infinity Zwembad met uitzicht op het mooie strand voor de deur.

Ook eten is prima in orde: Je boekt hier namelijk ook All Inclusive en dat betekend dat al je hapjes en drankjes inclusief zijn: Van de lekkere cocktail bij het zwembad tot het verse ontbijt en natuurlijk een diner van kwaliteit. Als je een leuk all inclusive hotel in het hart van het toeristische centrum van Senegal zoekt dan is het uitstekend beoordeelde Royal Horizon Baobab echt een uitkomst!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Africa Queen - Leukste hotels en resorts in Senegal - Foto TUI.nl

Goedkoop vakantie-resort aan het strand

Bekijk bij DeVakantieDiscounter

Een wat goedkoper hotel in Somone is het Africa Queen Hotel 3-***. Hier is alles een stapje minder uitbundig en luxe dan in de 4 en 5 sterren hotels waarvan er ook al zoveel te vinden zijn. Daar krijg je overigens een heel leuk hotel voor terug: Ondanks de drie sterren zijn de kamers in het Africa Queen Hotel heel netjes en volledig in de westerse standaarden ingericht.

Er is een lekker zwembad beschikbaar met gezellig terras ernaast. Vanaf hier loop je ook naar het strand dat voor de deur ligt. Je boekt een overnachting in het Africa Queen hotel in de meeste gevallen op basis van half-pension: Ontbijt en diner dus. Qua prijsstelling ligt dit hotel een stuk lager dan de andere hotels op deze lijst terwijl je hier alles hebt wat je nodig hebt… makkelijke keuze, dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Palm Beach - Leukste hotels en resorts in Senegal - Foto TUI.nl

Gezinsvriendelijk resort in centraal Saly

Bekijk bij DeVakantieDiscounter

Als je het resort afloopt sta je op het prachtige strand van Saly dus de naam van het Palm Beach 4-**** snap ik helemaal. Dit mooie resort is recent helemaal gerenoveerd en is een prachtig maar niet al te massaal complex. Nooit druk of vol maar voorzien van alles wat je nodig hebt. Er is een goed buffet restaurant, een goed beoordeeld a la carte restaurant en er zijn drie bars voor een borrel of cocktail.

Met een kidsclub, super veel activiteiten en een geweldig zwembad is het hier echt genieten geblazen. De locatie in het hart van Saly, op loopafstand van het Centre Commercial is een absoluut pluspunt want centraler dan dit ga je niet zitten.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Lamantin Beach Resort & Spa - Leukste hotels en resorts in Senegal - Foto TUI.nl

Exclusief Luxe Resort aan het strand

Bekijk bij DeVakantieDiscounter

We vergeleken de Petit Cote al met de Franse Riviera en het Lamantin Beach Resort & Spa 5-***** zou ook zeker niet misstaan in een plaats als Saint Tropez. Dit prachtige 5-sterren resort ligt ingeklemd tussen de drukte van Saly en het paradijselijke strand en heeft alles wat je nodig hebt voor een luxe verblijf aan de Senegalese kust.

De kamers zijn gevestigd in kleinere gebouwen, bijna bungalows, en zijn van werkelijk alle gemakken en luxe voorzien. Een heerlijk bed, mooie en luxe badkamer en een fijn eigen terrasje om je ‘s avonds terug te trekken. Uiteraard is er airconditioning en razendsnelle wi-fi aanwezig in de kamer en de rest van het resort.

Er zijn meerdere prachtige zwembaden omringd door groene tropische tuinen. In de bar kun je terecht voor prima cocktails en in het restaurant wordt elke avond een topmaaltijd neergezet. Het Lamantin Beach Resort is zonder twijfel een van de beste beach resorts van Senegal en mag zéker niet over het hoofd gezien worden.

 

https://www.tui.nl/lamantin-beach-resort-en-spa-509508770/

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.