Corendon Village Hotel

Het was tijd voor een kleine road trip die me van Malaga via Sevilla richting Lissabon zou brengen. Beginpunt was een hele vroege vlucht om zes uur vanaf Schiphol. Hoewel ik niet ver van Schiphol woon, kwam daar op vrijdag een coronabesmetting bij mijn partner bij. Zelf was ‘t goed (vijf keer negatief getest), maar leek het me verstandig om eieren voor mijn geld te kiezen en een hotel bij Schiphol te boeken om te voorkomen dat ik alsnog besmet zou worden (en daarmee mijn roadtrip zou mislopen).

Omdat ik geen zin had om 2 dagen in een simpel hotel te zitten waarbij de hotelkamer mijn ‘cel‘ zou zijn, koos ik ervoor om het Corendon Village Hotel te boeken. In het voormalige hoofdkantoor van Sony langs de A3 opende in 2018, na een enorme verbouwingsoperatie, het Corendon Village Hotel. Met 680 kamers en appartementen is dit naar eigen zeggen het grootste hotel van de Benelux.

Behalve de kamers is het complex ingericht als een ‘village‘ met tal van andere voorzieningen waaronder een gym, zwembad, spa en verschillende bars en restaurants. Dat was voor mij dan ook de trigger om een bezoek te brengen en eens te kijken hoe de vlag erbij hing.

Info

 • Hotel: Corendon Village Hotel 4-****
 • Locatie: Badhoevendorp
 • Verblijf: 11 maart 2022 – 13 maart 2022
 • Kamer: Apartement
 • Prijs per nacht: €76,09
 • Score: 6,6/10
  • Locatie: 7/10
  • Kamer: 8/10
  • Horeca: 7/10
  • Voorzieningen: 6/10
  • Service: 5/10

Mijn oordeel

Het Corendon Village Hotel is een ruim opgezet complex met tal van prima voorzieningen. Hoewel het een beetje een ‘All Inclusive concept’ gevoel geeft, is het allemaal iets zakelijker. De inrichting is verder mooi en er is moeite in gestopt om een vrij hoogwaardig concept neer te zetten. Opvallend zijn de slimme trucs die zijn toegepast om wat extra omzet uit de gasten te halen waarmee voor mij de charme er een beetje vanaf ging.

De service en behandeling van het personeel viel me erg tegen. Bij vlagen kreeg ik het gevoel een 5-jarige jongen te zijn die door een strenge leidster van de creche werd aangesproken. Lang niet iedereen had er zin in en dat heeft de algehele hospitality ervaring geen goed gedaan. Hier scoort het Corendon Village Hotel dus geen punten.

De upgrade van de geboekte Urban kamer naar een appartement was een leuke bonus en het appartement was verder prima ingericht en voorzien van alles wat ik nodig had (en meer). Het aanbod van voorzieningen is ruim en hier heb ik weinig op aan te merken. Helaas was lang niet alles geopend, waren er strenge en onnavolgbare regels en was niet alles gratis.

De skybar op het dak was absoluut de moeite waard en het ontbijt was erg goed. De gratis shuttle naar Schiphol was erg handig en daarmee is het hotel zéker aan te raden als je een of twee nachten in de buurt van Schiphol moet overnachten en meer zoekt dan een hotelkamer. Anders zijn er goedkopere en betere alternatieven beschikbaar.

In deze review:

Boeken van Corendon Village Hotel

Terug naar boven.

Normaal doe ik ruim onderzoek en research naar het hotel dat het beste bij me past. En de juiste plek om te boeken is natuurlijk minstens zo belangrijk. Soms scheelt het enorm om punten van mijn creditcard of loyalty programma in te zetten (zoals bij het Mercure in Nijmegen). Het Corendon Village Hotel is echter geen onderdeel van een programma en de tarieven op hun eigen website waren vergelijkbaar met die van de prijsvergelijkers (zoals Trivago). Omdat ik al onderweg was heb ik de boeking mobiel gedaan, via Booking.com.

Ik boekte twee nachten in een ‘Urban Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden‘ zonder ontbijt of andere extra’s voor €152,18. Deze prijs lag iets lager dan andere hotels in de omgeving; hotels met veel minder faciliteiten. Qua prijs is dat dan ook helemaal niet slecht.

Corendon Village Hotel locatie

Terug naar boven.

Het Corendon Village Hotel ligt direct aan de snelweg, vlakbij Schiphol. De buurt is niet zo gezellig, er is eigenlijk niets. Dat is niet erg voor een airporthotel mits er genoeg faciliteiten in het hotel zelf zijn.

Corendon Village Hotel Shuttle

Corendon Village Hotel Shuttle

Een van de belangrijkste elementen van het Corendon Village Hotel is de gratis shuttlebus die van ‘s ochtendsvroeg tot ‘s avonds laat tussen het hotel en Schiphol pendelt. Er is ook een busservice die gasten naar het centrum van Amsterdam brengt.

Als je het terrein op rijdt merk je direct dat het gebouw ooit een andere functie had. Het geheel oogt wat zakelijk en weinig uitnodigend. Als een kantoorpand. Maar dat was het voorheen natuurlijk ook. Corendon is er voor mijn gevoel niet in geslaagd het echt aantrekkelijk te maken. Ik vond het geheel helaas sfeerloos, misschien ook omdat het vooral een groot parkeerterrein lijkt.

Ruim complex

Het hotelcomplex bestaat uit drie delen: Het hoofdgebouw waarin ook alle faciliteiten te vinden zijn, het appartementsgebouw dat direct tegenover het hoofdgebouw ligt en het ‘urban complex‘ waarin de kamer te vinden was die ik geboekt had. Goed om te weten is dat het Urban Complex stevig in een verre hoek ligt en dat je een eindje onderweg bent voor je bij het hoofdgebouw met voorzieningen bent.

Tussen het hoofdgebouw en de A4 is een grote tuin te vinden waarin een mooie speeltuin te vinden is en ook dé blikvanger van die hotel, de Boeing 747 in Corendon kleuren, te vinden is.

Als rechtgeaard vliegtuigspotter wilde ik natuurlijk graag even verder kijken in die 747. Buiten een rondje om lukte wel, maar de trap naar boven was afgesloten. Volgens het bord was de 747 gesloten en kon ik bij de receptie een ticket kopen. De receptie kon me niet vertellen of de 747 die dag openging maar wist me wel te vertellen dat een ticket €7,50 kostte.

Terrein Corendon Village Hotel

Terrein Corendon Village Hotel

Terrein Corendon Village Hotel

Terrein Corendon Village Hotel

747 Corendon Village Hotel

747 Corendon Village Hotel

Check-in & Lobby

Terug naar boven.

Toen ik aankwam op vrijdag om 20:00 was het rustig en was ik direct aan de beurt. Hoewel er een centrale balie is met een receptie, gebeurt het inchecken bij een van de 6 computer terminals die bij de ingang te vinden zijn.

Het inchecken ging niet zo soepel en de machine had veel tijd nodig. Gelukkig was er een goedlachse en vriendelijke medewerker om mij te helpen en te assisteren.

Corendon Village Hotel check-in

Corendon Village Hotel check-in

Wat me vooral opviel is een aantal zaken waarin je expliciet akkoord moest gaan. Een strikte niet roken policy en het huisregelement. Daarna werd mij bevolen een borg van €200 te betalen. Het is lang geleden dat ik een borg moest overleggen aan een hotel en van een nette 4-**** tent verwacht ik dat eigenlijk ook niet. De medewerkster gaf aan dat dit de standaard was en dat ze helaas wat vervelende ervaringen in het verleden gehad hebben.

Een borg en een lading officiele zaken waar ik akkoord mee moet gaan zijn voor mij geen lekker begin van mijn verblijf en hier scoort het Corendon Village Resort dan ook geen punten mee.

Bazaar

Terug naar boven.

Direct bij de ingang van het hoofdgebouw zit een kleine supermarkt, De Bazaar. Deze is 24/7 open en is goed gevuld. Het is een behoorlijk uit de kluiten gewassen winkel met een ruim aanbod aan gekoelde producten. Broodjes, sandwhiches, veel drankjes, snacks en een aantal kant-en-klaar maaltijden. Qua aanbod en prijsniveau vergelijkbaar met een Albert Heijn to Go.

Bazaar Corendon Village Hotel

Bazaar Corendon Village Hotel

Bazaar Corendon Village Hotel

Bazaar Corendon Village Hotel

Corendon Village Hotel kamer

Terug naar boven.

Tijdens de check-in werd duidelijk dat ik een kamerupgrade gekregen had naar een appartment. Deze lag in een bijgebouw direct tegenover het hoofdgebouw. Het bijgebouw heeft een soort kleine lobby met een grote lange houten tafel. Hier heb ik een aantal uur prima gewerkt tot ik steeds vragen kreeg van passerende gasten die dachten dat ik medewerker van het hotel was.

De lobby is verder voorzien van twee automaten met een goed aanbod aan snacks, drankjes en handige producten.

Lobby Appartementen - Corendon Village Hotel

Lobby Appartementen – Corendon Village Hotel

Mijn kamer lag op de 4e verdieping. Op de gang valt het tapijt op: Een ode aan de 747 die voor de deur staat en erg leuk gedaan. Verder zijn de gangen erg zakelijk en weinig sprankelend.

Gang Corendon Village Hotel

Gang Corendon Village Hotel

Mijn kamer lag aan de achterkant van het gebouw, met uitzicht op Badhoevendorp. Helaas geen zicht op het vliegveld. Bij binnenkomst viel op dat de kamer enorm was. Rechtdoor zag ik een grote keuken terwijl ik ook direct rechtsaf kon waar een WC te vinden was (in eigen ruimte) en daarnaast de douche in een nis te vinden is. Op de kopse kant is een ruime wastafel met spiegel en fohn te vinden.

Vanaf hier loop je linksaf naar je bed. Een breed en diep 2-persoonsbed wachtte op me. Er waren twee kussens per persoon beschikbaar en beide nachtkastjes hadden een extra stopcontact. Het blijft bij een stopcontact overigens. USB-C poorten zoals bij voco The Hague trof ik niet aan.

De keuken is voorzien van een grote koelkast, een vaatwasser, een fornuis en een combi-oven. Met enige regelmaat tref ik een prima keuken aan maar ontbreekt elk spoor van potten, pannen en ander kookgerei. Dat was bj het Corendon Village Hotel echter helemaal goed geregeld. Ik had meer spullen in de kast staan dan thuis.

Corendon Village Hotel Keukenblok

Corendon Village Hotel Keukenblok

Corendon Village Hotel Kamer

Corendon Village Hotel Kamer

Corendon Village Hotel Kamer

Corendon Village Hotel Kamer

Nog verder in de kamer, richting de buitenkant ligt het ‘woongedeelte’ van het appartement. Hier een grote TV, een bank met zitje, een klein eettafeltje met twee stoelen en een ruimte keuken. De bank zat uitstekend en was heel relaxed. De TV is groot en is ‘smart’. Dat is altijd een fijne extra want het geeft de mogelijkheid om je eigen apparaten te koppelen en dingen te streamen. Helaas lukt het mij niet om te verbinden en en kon de front-desk mij hier niet mee helpen.

De vooraf geïnstalleerde NPO app bleek niet te werken. NPO had deze uitgeschakeld en ik kon gebruik maken van de smart-tv functies. Helaas. Dit moet Corendon Village Hotel beter regelen.

Corendon Village Hotel Smart-TV

Corendon Village Hotel Smart-TV

Corendon Village Hotel bed

De slaapkamer van het appartement bij het Corendon Village Hotel bestaat uit een slaapgedeelte dat met een muur is afgeschermd. De slaapruimte is niet volledig afgescheiden van de rest van het appartement. Geen suite dus. Het bed was lang en breed en lag uitstekend. Qua hardheid was het matras precies wat ik fijn vind. Ook de kussens waren prima in orde. Ik kon niet vinden of ik ergens ook andere kussens of beddengoed kon aanvragen.

Corendon Village Hotel Bed

Corendon Village Hotel Bed

Vanuit het bed heb je weinig uitzicht. Links en rechts zitten bij het hoofdeinde muren. Je kunt vanuit bed dus niet naar buiten kijken. Ook TV kijken kan niet vanuit het bed. In het slaapdeel is geen TV te vinden en vanuit het bed is de TV niet zichtbaar.

Corendon Village Hotel Bed

Corendon Village Hotel Bed

Aan beide kanten van het bed is een stopcontact te vinden en er zijn sfeerlampen die vanuit het bed te bedienen zijn. Ik heb prima geslapen in dit bed maar was niet overweldigd en had er eigenlijk iets meer van verwacht. Vooral de inrichting van het slaapdeel, het ontbreken van een TV en het gebrek aan extra opties voor beddengoed of kussens zijn hierin belangrijke factoren.

Corendon Village Hotel badkamer

Ik ben geen fan van fancy badkamers met veel glas en doorkijkjes. Als ik mijn ding doe op de WC, dan doe ik dat lekker alleen. Gelukkig stelde het Corendon Village Resort daarin niet teleur en is de wc netjes in een ruime en nette afgesloten ruimte weggewerkt. De WC was netjes, schoon en ruim.

Corendon Village Hotel WC

Corendon Village Hotel WC

De douche daarentegen is een ander verhaal. Deze grenst direct aan het slaapdeel en zit in een soort nis die met een grote glazen deur is afgesloten. Het geeft je alsnog wel de nodige privacy maar helemaal afgesloten is het niet. De douche was prima, al was de waterdruk niet extreem sterk. Misschien omdat het hele gebouw op dat moment aan het douchen was (geen idee), maar het was een mager straaltje waar ik meer van verwacht had.

Corendon Village Hotel Douche

Corendon Village Hotel Douche

Het is goed om te zien dat Corendon Village Hotel met oog op duurzaamheid gekozen heeft voor een herbruikbare fles. In de douche hangt een fles met hun signature geurtje die prima ruikt. Niet mijn favorite (Dat is op dit moment de zeep bij De Abdij in Dokkum). Wellicht was het een foutje: De fles in de douche bleek handzeep te zijn terwijl de bodywash bij de wastafel te vinden was. Niet praktisch.

Corendon Village Hotel Zeep

Corendon Village Hotel Zeep

Corendon Village Hotel Wastafel

Corendon Village Hotel Wastafel

De wastafel zit in de gang waar de douche en de WC aan grenzen. Een grote spiegel en voldoende verlichting maken dit een praktische plek. Er is hier een fles bodywash beschikbaar en een fohn. Onder de wastafel liggen de handdoeken die op verzoek kunnen worden aangevuld. Er is genoeg licht aanwezig en een stopcontact voor eigen apparaten.

Corendon Village Hotel kameramenities

Corendon Village Hotel biedt gratis wifi aan. Het bereik was in het hele complex goed. Zowel in de hotelkamer als in de gemeenschappelijke ruimtes had ik geen problemen om te verbinden. De snelheid was niet ubersnel maar voldeed ruimschoots aan mijn behoeftes.

Speedtest internet Corendon Village Hotel

Speedtest internet Corendon Village Hotel

Er is meer dan genoeg kastruimte beschikbaar. Deze is in de lange gang tussen de ingang en het keukendeel te vinden. Dit is ook waar de kluis te vinden is. Ik gebruik de kluis zelden maar vind het wel fijn dat deze aanwezig is. Geeft een prettig gevoel. Daarnaast is er in de keuken een ruime (maar niet gevulde) koelkast beschikbaar. Ook koffie en thee was voorzien. Dit was geen echte koffie maar aanmaakkoffie. Daarin kan zeker nog een upgrade gemaakt worden naar cups (ook te verwachten van een 4-sterren hotel).

Corendon Village Amenities

Corendon Village kluis

Corendon Village Amenities

Corendon Village koffie & thee

Een badjas en/of slippers heb ik niet gevonden. Een badjas is geen keiharde eis voor een 4-sterren hotel maar wel prettig. De slippers bleken achteraf bezien vrij essentieel te zijn voor mijn verdere verblijf. Hierover meer in het volgende deel van deze review.

Corendon Village Hotel voorzieningen

Terug naar boven.

Het Corendon Village Hotel is trots op een uitgebreid spa centrum, hun zwembad en vrij uitgebreide gym. Ik vind het fijn als hotels dit soort voorzieningen hebben en omdat ik 2 dagen moest doorbrengen was dit een van de redenen om voor het Corendon Village Hotel te kiezen. Niets zo fijn om ‘s ochtends te beginnen met een bezoek aan de gym of het zwembad.

Dat ging helaas wat minder soepel dan verwacht. Het toegangsbeleid is vrij simpel: Slippers zijn noodzakelijk. Hoewel dit inderdaad helder op hun website staat, is me dat niet opgevallen. En slippers had ik niet bij me.

De oplossing volgens het Corendon Village Hotel: Je kunt ze van ons kopen. Voor €7. En hier slaat het hotel de plank volledig mis: Een net 4-**** hotel zou ervoor moeten zorgen dat ze gasten die om wat voor reden dan ook hun slippers niet bij zich hebben (Niet per sé logisch om mee te nemen als je niet op vakantie gaat (het is een airport hotel)) een setje krijgt aangeboden. Mijn gevoel zegt me dan ook dat dit vooral een verdienmodel is voor het hotel. Zonde. En daarmee heb ik ook meteen de meest aansprekende faciliteiten van het hotel niet kunnen bezoeken en kunnen beoordelen.

Tijdens mijn bezoek moest alles gepland worden bij de front-desk van het wellness complex. Reserveren op tijd dus. En daar werd ook zeer streng op de slippers gecontroleerd.

Gym

Ik ben in een druk moment even doorgelopen en heb mijn hoofd om de deur gestoken De gym was vrij ruim en voorzien van alle gangbare machines en elementen die je in een gym verwacht. Ik had hier echt graag wat tijd doorgebracht maar helaas. Omdat er op het moment van bezoek mensen bezig waren, heb ik geen foto’s geschoten.

Zwembad

Er is een aardig zwembad beschikbaar. Qua lengte schat ik zo’n 20-25 meter. Goed genoeg om baantjes in te trekken. Toen ik om kwart over 8 een rondje liep zat het zwembad vol kids. Leuk voor de kids maar onhandig als je de dag wil beginnen met wat inspanning.

Ik heb het zwembad niet getest en ook niet van binnen gezien. Wel van buiten. Het zag er goed uit.

Spa

Was van buiten niets te zien. Helaas mocht ik niet kijken. Vergeet je slippers niet.

Bioscoop

Corendon Village Bioscoop

Corendon Village Bioscoop

Hoewel ik niet op de hoogte was van het bestaan hiervan, zag ik tijdens een rondje door het complex een trap naar beneden staan. Daar kwam ik uit in een mooi ingerichte ruimte die deed denken aan een klassieke bioscoop. De deur naar de zaal zat dicht en volgens de receptie was de bioscoop op dit moment niet in gebruik.

Lobby Bar

Corendon Village Hotel Lobby Bar

Corendon Village Hotel Lobby Bar

Direct achter de check-in en in het centrum van het hoofdgebouw is de lobby bar. Deze bar is van 10:00 tot 24:00 geopend en is de plek waar je naartoe gaat voor een kop koffie, drankje of borrel.

Corendon Village Hotel Lobby Bar

Corendon Village Hotel Lobby Bar

Corendon Village Hotel Lobby Bar

Ik heb vrij veel tijd doorgebracht in de lobby bar met mijn laptop. Er zijn genoeg stopcontacten beschikbaar en het personeel was vrij behulpzaam. In de avonduren verscheen een muzikant die wat sfeer bracht. Gezellig maar ook een beetje een all inclusive vibe die ik sowieso op meerdere plekken in het hotel kreeg.

Skybar747

Een van de zaken waarmee het Corendon Village Hotel veel aandacht trekt is met de karakteristieke Skybar747. Deze is vanaf 17:00 geopend en bereik je met een lift die de nodige extra’s heeft. Een grote rode knop triggert een leuke belevenis inclusief geluid en video en brengt je naar de 9e verdieping van het gebouw.

Volgens eigen informatie is de Skybar747 een hippe bar met DJ en meer. Helaas heb ik tijdens mijn twee bezoeken aan de bar geen DJ gezien of gehoord. Bløf met Zoutelande was het. Helaas.

Corendon Village Hotel 747 Skybar

Corendon Village Hotel 747 Skybar

Corendon Village Hotel 747 Skybar

Corendon Village Hotel 747 Skybar

Corendon Village Hotel 747 Skybar

Corendon Village Hotel 747 Skybar

De Skybar biedt een geweldig uitzicht op Schiphol en, als de luchtveerkeersleiding ervoor kiest de juiste banen in te zetten, ook op stijgend en landend verkeer. Ik heb hier een uurtje gewerkt en genoten van het uitzicht. Uiteraard niet zonder borrel. De ‘Sky Tai 747’ smaakte prima maar ‘t was geen hele grote cocktail en met €10,50 vond ik ‘m voor de hoeveelheid aardig prijzig.

Corendon Village Hotel 747 Skybar 'Sky Tai'

Corendon Village Hotel 747 Skybar ‘Sky Tai’

Opvallend was de noodzaak om direct af te rekenen. Een rekeningetje openen was niet mogelijk en op de kamer chargen kon ook niet. Geeft te denken dat dit soort beleid noodzakelijk is.

Restaurant

Het Corendon Village Resort zou drie restaurants moeten hebben waarvan er eentje in mijn oorspronkelijk geboekte gebouw zou zitten. Omdat het hele Urban deel niet open was, heb ik dit restaurant niet kunnen testen. Hoewel ik overal lees dat het all inclusive restaurant is omgebouwd tot a la carte restaurant, wordt er op vrijdagen en zaterdagen een all inclusive concept aangeboden voor €32,50 per persoon. Dit was zonder alcoholische drankjes overigens.

Na even gegluurd te hebben viel me op dat het restaurant rammetjevol zat en dat er een serieus buffet werd aangeboden. Ik ben niet zo’n fan van het all inclusive concept, dus heb mijn beurt hier laten schieten.

Diner Lobby Bar - Corendon Village Hotel

Diner Lobby Bar – Corendon Village Hotel

Gelukkig was ik ook welkom voor een maaltijd in de lobby bar, die voor de gelegenheid was omtoverd tot a la carte restaurant inclusief witte tafelkleden.

De menukaart was niet extreem uitgebreid maar voldoende om aan de meeste wensen te voldoen: Pizza, pasta, salades, vleesgerechten en een aantal vegetarische opties. Ik koos uiteindelijk voor de ‘Atilla de Hun’ burger. Ik was stiekem wel benieuwd naar de geheime knoflooksaus van Atilay (Oprichter van Corendon die ooit een shoarmazaak had). De burger was prima, maar met een prijs van €17 zeker niet goedkoop.

Diner Lobby Bar - Corendon Village Hotel

Diner Lobby Bar – Corendon Village Hotel

Diner Lobby Bar - Corendon Village Hotel

Diner Lobby Bar – Corendon Village Hotel

I took one for the team: Toetjes zijn gevaarlijk maar moeten getest worden. Ik koos voor de cheesecake met frambozensaus. Die was ook erg lekker!

Ontbijt

Het ontbijt was bij mijn tarief niet inbegrepen. Het ontbijt wordt in het hoofdrestaurant achter de lobby geserveerd in buffetform. Hoewel het hotel zich nadrukkelijk richt op Schipholreizigers, is er pas vanaf 7 uur een ontbijt. Omdat ik op zondag om 7 uur al vloog, was het niet praktisch om een ontbijt bij te boeken. Op zaterdag stond ik echter om 8 uur klaar in het restaurant.

Als je ontbijt hebt bijgeboekt kun je trouwens wel een ontbijtbox krijgen. Handig voor als je, zoals ik, om 5 uur ‘s ochtends de bus moet hebben. Ik heb ervoor gekozen deze box niet te bestellen. Voor het bedrag dat ik bijbetaal aan het ontbijt is de ontbijtbox een beetje aan de dure kant en kan ik op het vliegveld een prima maaltijd scoren.

Het ontbijt bij het Corendon Village Hotel is bij te boeken voor €17,50 per persoon. Dat vind ik niet extreem duur maar valt ook zeker niet in een goedkope categorie. Zéker als je met kinderen reist kan het ontbijt een dure extra worden. Vooral omdat er in de buurt van het hotel niet echt alternatieven te vinden zijn (Tenzij je de gratis shuttle naar Schiphol pakt om daar te ontbijten).

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Het aanbod van warme ontbijtproducten is vrij breed en ruim te noemen. Er is een groot gedeelte aan warme ontbijtgerechten beschikbaar die bovendien regelmatig worden bijgevuld. Qua presentatie zag het er allemaal aantrekkelijk uit. Geen enorme bakken maar kleine schalen. Hierdoor was de kwaliteit ook goed, waren de producten goed warm/heet en smaakte het allemaal goed.

Je kunt oa. kiezen uit gekookte eieren, roerei, omeletten, gebakken eieren, bonen in tomatensaus, gegrilde tomaat met kaas, bacon, kipworstjes en poffertjes. Ik heb niet alles geproefd, maar de producten die ik wel gegeten heb waren van goede kwaliteit en smaakten goed.

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Het aanbod van koude producten is erg uitgebreid. Voor de echte Hollanders is er een ruime selectie aan kaas en vleeswaren. Deze waren goed verpakt en netjes gepresenteerd. Qua kaas heb je geen enorme keuze: Jong, oud, komijn en brie. Ik had daar nog wel een Emmentaler of ander type kaas in terug willen zien. Het vlees bestond uit ham, kip en vis. Ook geen extreem uitgebreide selectie maar voldoende.

Jam, stroop en vele andere zoetigheid was op een andere plek te vinden. Een prima selectie waar ik geen klachten over heb. Ook een saladbar was aanwezig. Ik ben niet zo’n saladamens dus heb deze links laten liggen. Het aanbod zag er echter zeer vers uit en er was een uitgebreide keuze beschikbaar.

Cruesli, muesli, noten, zaden en pitten plus een keuze uit vijf soorten yoghurt maakten het koude buffet compleet.

Corendon Village Hotel Ontbijt

Corendon Village Hotel Ontbijt

Koffie bij het ontbijt in het Corendon Village Hotel komt uit een automaat. Ik was niet enorm onder de indruk van de zwarte koffie. Over de cappucino evenmin. Een gemiste kans om punten te scoren. Hetzelfde geldt voor de sappen: Er was alleen sap uit een automaat beschikbaar en die was zoet en leek meer op limonade dan op sap. Van een 4-sterren hotel verwacht ik meer.

Een hele leuke toevoeging was de Turkse Thee die uitstekend smaakte. Een kleine knipoog naar het reisbedrijf met Turkse roots.

Eindoordeel

Terug naar boven.

Mijn verblijf in het Corendon Village Hotel was so-so: Bij vlagen een prima geheel maar met stevige rafelrandjes en noodzaak voor aandacht. Bij tijd en wijlen kreeg ik erg het ‘resort’ gevoel en dat is iets dat ik niet per se opzoek. Het personeel was gastvrij, vriendelijk en behulpzaam.

Het complex zelf was in prima staat. Ik heb geen opmerkingen over de kwaliteit of afwerking. Qua voorzieningen en de manier waarop deze worden uitgebaat heb ik dat wel: Bijbetalen voor extra’s, het hele slipperdebacle en het All Inclusive restaurant wat a la carte zou moeten zijn.

Ik checkte uit met een dubbel gevoel. De kamer was prima comfortabel en voorzien van alles wat ik nodig had maar het hotel en de insteek rammelde. En dat is echt een gemiste kans.

Ingmar

Ingmar heeft de afgelopen tien jaar verschillende grote reisbedrijven, blogs en websites opgericht en is een van dé reis en toerisme autoriteiten van Nederland. Ook WaarOvernachtenIn.nl is door hem opgericht in 2018. Dankzij de duizenden trips en reizen die hij inmiddels heeft gemaakt schrijft hij over zijn ervaringen, avonturen en kennis. En daar pluk jij als lezer van WaarOvernachtenIn dan ook zeker de vruchten van! Lees meer over ons.