VOCO The Hague

Hoe leuk het was bij voco The Hague? Heel leuk! We hebben dit mooie 4-**** hotel in het hart van Den Haag onderworpen aan een uitgebreide review en van A tot Z getest en gecheckt. Mijn ervaringen lees je op deze pagina. 

voco The Hague 4-****
Oordeel:

Een super sfeervol en leuk hotel vol aandacht voor design, luxe en comfort in het hart van Den Haag. Wellicht een paar tientjes duurder dan de standaard-hotels in Den Haag maar de toeslag echt meer dan waard!

 

Prima kamers met een heerlijk bed, vriendelijke en attente service, veel voorzieningen van topkwaliteit en een heerlijk ontbijt met extra’s.

 

Locatie: 8/10
Inrichting: 9/10
Service: 7,5/10
Kamers: 8/10
Voorzieningen: 7,5/10
Ontbijt: 8/10
Eindcijfer: 8/10

 

Benieuwd of zelf boeken?
Bekijk voco The Hague >>

In het najaar hadden we een klein feestje te vieren in hofstad Den Haag. Omdat het waarschijnlijk wel laat zou gaan worden en we al een dagje ouder worden, was het boeken van een hotel een logische keuze.

Toen de Intercontinental Hotel Group aankondigde hun luxemerk voco Hotels naar Nederland te brengen was mijn interesse al gewekt. In 2021 opende hun eerste locatie aan de Kneuterdijk in Den Haag, hartje centrum op loopafstand van onze locatie die avond.

VOCO is een van de premium merken van Intercontinental Hotels. Niet zo chique en luxe als Intercontinental, Six Senses of Indigo Hotels maar zeker luxe en uitgebreider dan de Holiday Inn formule. Een typische 4-sterren positionering waarbij VOCO zich nadrukkelijk richt op het boutique segment. Volgens VOCO zelf “A hotel stay should be a break from the demands of the day to day. So, we add charming touches that make a world of difference, to create moments you’ll remember long after check out.“.

Laten we eens kijken of ze die belofte waar kunnen maken. Je leest de hele ervaring van ons verblijf in het voco The Hague hotel in deze kersverse review van onze ervaringen.

In deze review:

 

Boeken van voco The Hague

Terug naar boven.

Hoewel voor ons verblijf op een vrijdagavond in november nog veel beschikbaarheid was in het centrum van Den Haag hebben we bewust gekozen om voco The Hague uit te proberen. In eerste instantie was het idee om een lading IHG Rewards punten in te zetten maar al snel moest ik concluderen dat mijn punten verlopen waren. Zonde, want ik heb in de periode 2017-2019 behoorlijk wat punten bij elkaar kunnen sparen die ik graag had uitgegeven voor een relaxte overnachting in dit zo veelbelovende hotel in Den Haag.

Het tarief via Booking.com was het meest aantrekkelijke. Een flexibel en annuleerbaar cash tarief van €160 per nacht voor de standaardkamer. Wetende dat door te boeken via Booking.com geen IHG punten gespaard worden, was dat een klein offer dat gebracht moest worden.

Ontbijt bijboeken kost €23 per persoon per nacht. Een tarief inclusief ontbijt was beschikbaar voor €195 waarmee de prijs voor ontbijt slonk naar €18. Omdat ik ook graag het ontbijt wilde checken, hebben we dit tarief geboekt.

Boeken voco The Hague

Voor een standaardkamer voor twee personen schommelt het tarief tussen de €120 en €180 per nacht. In sommige periodes zien we dat verhogen richting de €280, maar over het algemeen is €130-€150 per nacht voor een hotel met deze locatie en klasse een redelijk acceptabel tarief.

Hou er rekening mee dat die prijs zónder ontbijt is, en dat de prijs voor ontbijt met €18 per persoon in mijn optiek aan de hoge kant is. Meer over het ontbijt lees je later in deze review.

De foto’s op Booking.com waren zeer aantrekkelijk en kwamen professioneel over, ook de reviews op de site zagen er goed uit. Al met al schept dat dus de nodige verwachtingen en met een rugzak vol verwachtingen gingen we richting Den Haag.

voco The Hague locatie

Terug naar boven.

voco The Hague Hotel is gevestigd in het oude ABN AMRO gebouw aan de Kneuterdijk en ligt daarmee in het hart van Den Haag. Paleis Noordeinde en de mooie paleistuin liggen om de hoek, net als de Hofvijver en het binnenhof. Ook het winkelgebied van Den Haag is vlakbij, met 15 stappen sta je in de drukke winkelstraat. De achteringang van het hotel zit zelfs aan het Noordeinde, dé winkelstraat van de stad.

voco The Hague Locatie

voco The Hague Locatie

voco The Hague Locatie

voco The Hague Locatie

Wij kwamen met het openbaar vervoer en hebben gelopen naar het hotel. Dat duurt zo’n 15 minuten. Voor wie met het openbaar vervoer wil komen heeft het goed voor elkaar. Er ligt een tramhalte direct voor de ingang van het voco The Hague Hotel waar tram 1 stopt terwijl op de kruising verderop ook de lijnen 15 en 16 stoppen. De ideale uitvalspositie voor wie met het openbaar vervoer door Den Haag wil reizen.

Je kunt overigens ook met de auto naar voco The Hague en kunt parkeren. Onder het hotel zit een grote Q Park. Parkeren is redelijk aan de prijs, een dagkaart voor je auto kost €33.

voco The Hague Ingang

voco The Hague Ingang

Ik had natuurlijk een beetje onderzoek gedaan naar het hotel en wist in welk gebouw het zat. Het oude bankkantoor is namelijk een heel bekend en opvallend gebouw en iedereen die ooit in dit deel van Den Haag is geweest, zal het wel eens gezien hebben.

Vooral de zandkleurige gevel valt goed op, net als de prachtige Art Deco architectuur die je in Nederland maar weinig ziet. De ingang zag er verwelkomend uit en was goed verlicht. Er was geen personeel bij de ingang om te begroeten. Persoonlijk geen probleem, maar voor een hotel dat zichzelf wat meer in het premium segment positioneert, wel iets om te benoemen.

Check-in & Lobby

Terug naar boven.

Bij binnenkomst viel de kleurrijke receptie direct goed op. Behalve veel kleur op de achtergrond was deze ook helder verlicht. Ik vond de manier waarop voco The Hague de receptie heeft ingevuld erg prettig. Een mooie en kleine balie in plaats van een grote ouderwetse ‘bar’ met meerdere workstations zoals je ook nog veel ziet.

Het geheel voelde aan als hoogwaardig, exclusief en had een luxe uitstraling. De kwam ongetwijfeld door het gebruik van mooi meubilair en de, overal in het hotel terugkerende, kleuren blauw, geel en bruin.

Volgens verschillende berichten wordt in ieder voco Hotel een uniek cadeautje gepresenteerd tijdens check-in. Volgens het hotel “Ontvangen wij de gasten met borstplaat van Haagse hopjes, lavendel en Haagse honing“. Wellicht komt het door corona (er waren net weer nieuwe beperkingen afgekondigd), maar helaas hebben we dit niet mogen ervaren.

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby & Check-In

We waren vlot aan de beurt en de medewerker was erg vriendelijk. We hadden een standaardkamer geboekt en deze lag aan de atriumkant. Ik werd daarnaast gevraagd of ik al lid was van het spaarprogramma van IHG Points. Dat ben ik, al had ik mijn nummer niet in de boeking gezet omdat ik deze via Booking.com boekte en je op boekingen via hotelsites zoals Booking, Agoda, Trivago, Orbitz en anderen sowieso geen punten spaart. Als je al een status hebt bij IHG Points, is het natuurlijk altijd handig om je nummer er wél in te zetten om van je voordelen gebruik te maken.

Na een hele vriendelijke check-in ervaring hebben we de lobby even kort ontdekt. Het atrium valt op door het grote glazen dak en de mooie groene inrichting in het centrale deel. Verder is dit een vrij saaie plek waar ik niet per sé graag zou gaan zitten en waar de wat exclusieve vibe die ik bij de receptie opmerkte een beetje minder sterk is.

Direct achter de lobby ligt een van de horeca outlets van het hotel, Botanica. Dit is ook waar het ontbijt ‘s ochtends geserveerd wordt en waar je ‘s avonds terecht kunt voor borrels, bites en een maaltijd.

Bij de ingang van het hotel, nog voor de receptie en tegenover de ingang van Ultramarijn ligt een grappig hoekje. Een plek die een beetje verloren lijkt te zijn, maar waar ik graag aan het werk zou gaan als ik een lange dag moet doorwerken en niet de hele dag in mijn hotelkamer aan het werk wil.

voco The Hague Lobby

voco The Hague Lobby

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby & Check-In

voco The Hague Lobby Glazen Dak

Iets dat heel erg opvalt, en waar ik erg blij van wordt, is de focus op de inrichting van het hotel. Overal in voco The Hague komen de Art Deco elementen terug die ook zo nadrukkelijk te zien zijn aan de buitenkant van het hotel. Dat maakt het hotel 1 geheel, en dat geeft een positieve uitstraling en is zeker reden voor pluspunten.

De Art Deco inrichting komt bijvoorbeeld terug in de lampen aan de muur maar ook het kleurgebruik en het inzetten van matgouden letters voor de bewegwijzering. Ook de lift is aangekleed in aantrekkelijke bruine tinten en er is veel houtwerk. Een gemiste kans overigens om een lekker jaren 20/30 ‘swing‘ playlistje in de lift op te zetten om nog meer aan die sfeer en vibe toe te voegen.

voco The Hague Art Deco

voco The Hague Art Deco

voco The Hague Art Deco

voco The Hague Art Deco

voco The Hague Lift

voco The Hague Lift

De gang was goed verlicht en in opvallend goede staat. Vaak zie je in hotels dat muren in de gangen niet meer zo mooi wit zijn en vol krassen, strepen en butsen zitten (Bijvoorbeeld in het, overigens véél oudere, Mercure Nijmegen). VOCO was hierin een zeer positieve uitzondering.

De deuren zijn stevig en in een mooie groene kleur geverfd. Het kleurgebruik in het hotel vond ik over het algemeen erg goed en ook de deuren zijn daar onderdeel van. Het tapijt was niet echt mijn smaak, maar een tapijt in de gang is altijd wel fijn om het geluid goed te dempen.

voco The Hague Gang

voco The Hague Gang

voco The Hague kamer

Terug naar boven.

Zoals gezegd hadden we een standaard atriumkamer geboekt voor twee personen. Deze lag op de derde verdieping omdat we op die manier ‘het beste uitzicht’ hadden volgens de receptie. De kamer was een dikke 20 vierkante meter groot en wasvrij praktisch ingericht.

Wat opviel was dat ook in de kamer veel art-deco achtige elementen terug te vinden waren in de inrichting waarmee opnieuw een goede sfeer werd neergezet. Een terugkerend geheel is iets waar ik erg happy van word.

voco The Hague Kamer

voco The Hague Vloerplan

De badkamer lag direct tegenover de ingang en had een deur die gesloten kon worden. Veel hippe boutique hotels kiezen voor een hippe fancy constructie met schuifdeuren of zelfs glazen in de badkamer. Hoewel ik extreem comfortabel ben met mijn partner, vind ik het toch ook wel heel prettig om de badkamer als plekje van privacy en personal space te houden. Hiermee scoort voco The Hague zéker pluspunten.

Het bed is het centrale punt in de kamer en zag er prima uit. Daarnaast is er een relaxstoel met tafeltje en leeslamp te vinden in de hoek van de kamer. De kamer heeft daarnaast een raam met uitzicht op het atrium. Het raam was volledig geluidsdicht, had gordijnen maar kon ook lichtdicht worden afgesloten middels twee handige deurtjes. Het enige nadeel van een raam aan de binnenkant van het hotel, is dat het niet geopend kan worden is wanneer je frisse lucht je kamer in wil krijgen.

voco The Hague Kameruitzicht op atrium

De TV hing naast het raam en was groot. Behalve een flink aanbod aan zenders kon je ook je devices koppelen om je eigen streamingsdiensten te koppelen. Dit is iets dat we ook bij ons bezoek aan Hotel de Abdij in Dokkum zagen en wat eigenlijk een must is tegenwoordig. Netflix en Videoland deden het uitstekend vanaf zowel onze telefoons als laptops.

In tegenstelling tot veel andere hotels stond er in onze kamer in VOCO the Hague ook een fatsoenlijk bureau. Dat wil zeggen: Een ruim tafelblad op de juiste hoogte en met een comfortabele en enigszins ergonomische stoel. Daarnaast waren er voldoende stopcontacten beschikbaar om alle devices aan op te laden.

voco The Hague Kamer

voco The Hague Bureau

voco The Hague Kamer

voco The Hague Kamer

Naast het bed was een handige koffersteun te vinden. Behalve functioneel zag het er ook gelikt uit en pastte het bruine hout met goudkleurige elementen goed bij de rest van de inrichting van de kamer.

Aan de kopse kant van de kamer, bij de kamerdeur, is een grote open kast te vinden. Met de diepbruine houten kleur, eigen verlichting en gouden elementen past de kast perfect in de rest van de kamer. In deze kast zijn de strijkbout en föhn te vinden.

Ook een selectie van koffie & thee is hier te vinden, net als een Nespresso apparaat. Een serieuze verbetering ten opzichte van hotels waar oploskoffie op de kamer nog de norm is.

Onder de koffie is een kluisje te vinden en daaronder een (lege) minibar. Veel mensen storen zich aan de hoge prijzen die je voor de minibar moet betalen maar persoonlijk hou ik er wel van. Een goed gevulde minibar is logisch. Een lege minibar is iets waar ik weinig meerwaarde in zie. Deze mag voco The Hague van mij dus best wel vullen met hapjes & drankjes.

voco The Hague kamer

voco The Hague kamer

voco The Hague koffie selectie

voco The Hague koffie selectie

voco The Hague koffie & thee selectie

voco The Hague koffie & thee selectie

voco The Hague minibar

voco The Hague minibar

voco The Hague bed

Bij voco The Hague kun je kiezen uit double & twin kamers. Twee eenpersoonsbedden hebben niet de voorkeur dus kozen we voor een double kamer. Deze kwam met een queensize bed dat strak gedekt was en voldoende lengte bood.

voco The Hague is trots op haar duurzame invulling. Het beddengoed is gemaakt van gerecyclede materialen. Daar merkte ik echt helemaal niets van, want het was heerlijk zacht.

Het bed is voorzien van nachtlampjes aan beide zijdes en een subtiele backlight bij de hoofdsteun. Er is een hoteltelefoon beschikbaar met een vrij stopcontact. De nachtkastjes zijn groot genoeg om spullen op kwijt te kunnen.

Aan de rechterkant van het bed vinden we iets opvallends: Zowel stopcontacten als USB-C stekkers. Ik was bekend met stopcontacten met USB poorten maar zag ze nooit in een hotel. Een hele fijne ontwikkeling wat mij betreft.

voco The Hague Bed

voco The Hague Bed

voco The Hague Bed

voco The Hague Bed

Het bed was heerlijk zacht en sliep uitstekend. Er waren veel kussens in dikte en sterkte. Meer en andere kussens waren op verzoek te krijgen bij de receptie. Deze had ik niet nodig want wat geboden werd was meer dan goed en ik heb dan ook als een roosje geslapen in dit heerlijke bed in het voco The Hague.

voco The Hague badkamer

De badkamer in onze kamer in voco The Hague was ruim van formaat en stijlvol. De muur achter de WC in een donkere kleur blauw en de houten afwerking gaven ook de badkamer een luxe feeling. De wasbak is groot en de spiegel ook, fijn en tegenwoordig een must do. Er was ook een kleine spiegel. Die heb ik niet gebruikt, maar hij liet me elke porie op mijn gezicht zien.

Er is een hand & bodywas hen een bodylotion van Antipodes beschikbaar. Dit is een vrij prijzig premiummerk uit Nieuw Zeeland dat prat gaat op haar groene werkwijze. Een goede stap dus en een uitstekend aanbod dat ik bij andere premium hotels in de badkamer lang niet altijd zie.

voco The Hague Badkamer

voco The Hague Badkamer

voco The Hague Badkamer

voco The Hague Badkamer

voco The Hague Douche

voco The Hague Douche

voco The Hague Badkamer

voco The Hague Badkamer

voco The Hague biedt geen losse toiletitems aan maar heeft herbruikbare grote units die aan de muur hangen. Hoewel dit misschien een beetje afdoet aan de premium vibe, is dit de enige juiste ontwikkeling en scheelt het enorm veel plastic en zeep. voco The Hague biedt een body wash, shampoo en conditioner aan in de douche. De Blackcurrant rook erg lekker.

Belangrijk aspect in de badkamer is de waterdruk algehele staat van de douche. Dat was bij voco The Hague goed op orde. De waterdruk was uitstekend te noemen en het water was goed warm en bleef dat ook.

voco The Hague voorzieningen

Terug naar boven.

WIFI

Betalen voor internet in je hotel is niet meer van deze tijd en uiteraard snapt ook voco The Hague dat. Er is overal in het hotel gratis draadloos internet beschikbaar. Ik heb op geen enkel moment een slechte verbinding gehad.

De speedtest laat dit ook zien: Hoewel 10 mbps zeker geen superspeed is, is het ruim voldoende voor streaming en alle andere internetgebruik. Het internet was stabiel en snel, perfect!

voco The Hague Internet

voco The Hague Internet

Gym & Spa

voco The Hague heeft een gym. Omdat ik met de coronakilo’s echt nog wel even lekker wilde sporten tijdens mijn overnachting heb ik bewust gezocht naar een hotel met een sportschool. Het is altijd de vraag wat je krijgt, want op de site van VOCO waren geen foto’s van hun sportschool te vinden en de ervaring leert dat hotelsportscholen soms enorm klein kunnen zijn en behoorlijk kunnen tegenvallen (net als zwembaden trouwens!)

Gelukkig stelde voco The Hague zeker niet teleur met hun gym, die op de 1e verdieping te vinden is en goed staat aangegeven. Voor de gym hoefde je niet te reserveren en op de momenten dat ik er gebruik van maakte heb ik geen andere gasten gezien.

De gym bij voco The Hague was niet extreem groot maar voor een hotel van grofweg 240 kamers voldeet het meer dan prima. Er zijn veel atributen beschikbaar waaronder kettlebells, yogamatten, bokshandschoenen en receivers en een hoop handdoeken. Daarnaast was er een ruime selectie van fitnessmachines beschikbaar. Een mix van cardio en kracht waardoor je een prima workout kunt doen.

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

voco The Hague gym

Restaurant & Bar

Terug naar boven.

voco The Hague telt twee restaurants: Botanica ligt achter in de lobby en is een mooi en sfeervol hotelrestaurant waar veel focus ligt op duurzaamheid. De kaart bestaat voor een groot deel uit vegetarische opties (ze passen gewoon de 80/20 regel toe) en er is een selectie van vleesgerechten beschikbaar. De ambiance was goed, inrichting was goed en alles kwam op ons over als een degelijk geheel. We hebben niet gedineerd in Botanica omdat we andere verplichtingen in Den Haag hadden, maar lees hieronder meer over onze ontbijtervaring die ook in Botanica plaatsvond (en waarover we heel happy waren).

Gastrobar Ultramarijn

Heel opvallend was Gastrobar Ultramarijn, dat aan de voorkant van het gebouw te vinden is. Hier kom je een mix van hotelgasten, zakenlui en Haagse locals tegen die genieten van lekkere cocktails en hapjes. Overdag is het een uitstekende plek voor afspraken terwijl je, wanneer het tijd is voor een borrel, de nodige cocktails kunt bestellen.

Tijdens ons verblijf werd er geklust in Ultramarijn en konden we deze dan ook niet bezoeken. Jammer, want de bar bestaat uit twee verdiepingen en in de kelder is de oude bankkluis omgebouwd tot geweldige spot. We hebben drie foto’s van de Booking.com pagina getrokken om je een beetje een indruk te geven. Als we in Den Haag terugkomen zullen we zeker nog een borrel gaan doen en de foto’s updaten.

voco The Hague Ultramarijn GastroBar

voco The Hague Ultramarijn GastroBar (Foto: Booking.com)

voco The Hague Ultramarijn GastroBar

voco The Hague Ultramarijn GastroBar (Foto: Booking.com)

voco The Hague Ultramarijn GastroBar

voco The Hague Ultramarijn GastroBar (Foto: Booking.com)

Voco The Hague Ontbijt

Terug naar boven.

Het ontbijt bij voco The Hague wordt geserveerd in restaurant Botanica, direct aan de lobby. Ik ben een groot liefhebber van hotelontbijtjes en dit is voor mij een heel belangrijk aspect van het verblijf. Een goed ontbijt kan mijn hotelervaring namelijk echt maken of kraken. Gelukkig heeft voco The Hague hier veel punten gescoord.

Ontbijt bijboeken is niet goedkoop. We hebben een tarief inclusief ontbijt geboekt (Logies & Ontbijt, zou je kunnen zeggen), waardoor de prijs van het ontbijt iets lager was.

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague biedt het ontbijt aan in de vorm van een buffet. We werden vriendelijk ontvangen en hoewel het de bedoeling is dat je koffie uit een machine haalt, werden we getrakteerd op een verse koffie van achter de bar.

Het buffet is vrij groot en uitgebreid en er is meer dan ruime keuze aan warme en koude ontbijtgerechten. De warme keuze bestond uit onder andere eieren, bacon, worstjes en aardappels die van hoge kwaliteit waren en zeer regelmatig werden ververst door de keuken.

Er is een ruime selectie aan hartig en zoet beleg en de keuze voor brood je goed. Verse croissantjes en andere lekkernijen en erg lekker vers brood.

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

voco The Hague Ontbijt

Behalve de warme en koude gerechten en de uitstekende broodkeuze was er ook een ruime selectie aan cereals en granen beschikbaar. Natuurlijk was er vers fruit en verschillende soorten yoghurt en kwark.

Al met al maakte het ontbijt bij voco The Hague een goede beurt en hebben we hier heerlijk en uitstekend gegeten. De ruime keuze, hoge kwaliteit van de producten en vriendelijke service zorgden voor een uitstekende ervaring die ik hoog beoordeel.

Wat mij betreft is het de vrij forse prijs voor het ontbijt zéker waard.

Eindoordeel

Terug naar boven.

In het voco The Hague Hotel vonden we een prachtige boutique ervaring die op alle fronten eigenlijk niet teleurstelde wat betreft comfort, service en voorzieningen.

Het hotel positioneert zich specifiek als een laagdrempelig premium-hotel in het centrum van Den Haag en slaagt er goed in om deze belofte waar te maken. Nergens voelde het té chique of luxe aan, maar op alle fronten merk je dat er veel aandacht is besteed aan de inrichting en afwerking.

Qua prijs is het hotel aan de dure kant, er zijn zeker goedkopere hotels in Den Haag te vinden. Toch is de combinatie van prima locatie, hoogwaardige inrichting en een gepolijste service de cashprijs waard.

Voor wie een mooi en leuk boutique hotel in Den Haag zoekt met alle faciliteiten en luxe van een keten, zit bij voco The Hague zeker op het juiste adres.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.