Mercure Nijmegen

Na een lange dag vol afspraken eindigde mijn dag in Nijmegen. In plaats van een lange avondreis richting Amsterdam, besloot ik een kamer in het Mercure Nijmegen te boeken. Aangezien ik met het OV reisde en mijn laatste afspraak bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen had, was een plek in de buurt van het station het meest praktisch. Zeker omdat ik ook een trolley moest meeslepen en het 31 graden was.

Deze bekende studentenstad in Gelderland is trouwens niet nieuw voor me. Eerder schreef ik al over de beste plekken om in Nijmegen te overnachten. Zoals tijdens elk verblijf, heb ik ook in Nijmegen wat tijd doorgebracht. Het is een heerlijke stad voor een stedentrip. Erg gezellig! In de hitte smaakte het biertje van lokale brouwerij de Hemel dan ook uitstekend.

In deze review deel ik je mijn ervaringen van Mercure hotel Nijmegen. Van boeken tot check-out en alles ertussen zodat jij met mijn ervaringen je voordeel kunt doen. Of ik het hotel aanraad voor een bezoek in Nijmegen? Je leest het in het laatste deel van deze review.

In deze review:

 

Boeken van Mercure Nijmegen

Terug naar boven.

Toen mijn agenda zich vulde met een vrij drukke dag vol reizen (Van Amsterdam naar Ede, naar Bussum, naar Amersfoort, naar Nijmegen), keek ik weken van te voren al op tegen de lange terugreis naar Amsterdam die, hoogstwaarschijnlijk, pas laat in de avond zou gaan plaatsvinden. Een goed alternatief is dan het boeken van een hotelkamer om er een kleine mini-vakantie van de te maken.

Qua aanbod is er genoeg te vinden in Nijmegen. Omdat ik met koffers (en de trein) reisde, was een hotel in de buurt van het station de meest voor de hand liggende keuze. De meest centrale keuze, die ook budgettair aansloot, was het Mercure Hotel Nijmegen.

Boeken ging makkelijk via de website van Booking.com – Dat deed ik bewust, omdat de tarieven op de eigen website van Mercure en Accor flink hoger lag. Voor een standaardkamer betaalde ik overigens maar €108.

Dat is inclusief het overnachtingstarief, toeristenbelasting en ontbijt. Ik hou ervan om mijn ontbijt in het hotel te nuttigen. Geen enkele horecazaak kan op tegen een goed en uitgebreid buffet (of nóg beter: A la carte ontbijten). Boekingen die via Booking.com gemaakt worden, worden ook belast met een service charge van €2. Dat vind ik, net als Resort Fee’s, een slechte ontwikkeling.

Mercure Nijmegen locatie

Terug naar boven.

De vestiging van het Mercure Hotel Nijmegen ligt letterlijk naast het station. Bij het uitstappen van de hoofdingang van het station kun je het hotel aan de rechterkant vinden. Het is een wat ouder bakstenen gebouw. Vermoedelijk met roots in de late jaren 90. Dat is ook meteen de eerste indruk die ik van het hotel had: Oud.

Mercure Nijmegen Locatie1

Mercure Nijmegen Locatie

De ingang is goed verlicht en het is helder waar je verwacht wordt. Direct achter het hotel ligt de parkeerplaats van het hotel. Parkeren is bij dit hotel dan ook geen probleem. En dat is voor iedereen die een hotel in het centrum zoekt mét eigen parkeergelegenheid best wel fijn. Achter het terrein liggen de sporen van station Nijmegen.

Mercure Nijmegen Locatie

Mercure Nijmegen Locatie

Check-in & Lobby

Terug naar boven.

De lobby van Mercure Nijmegen is er eentje uit het boekje van de Accor keten: Op een bepaalde manier zakelijk, vriendelijk maar ook kleurrijk en hier en daar zelfs een beetje kinderachtig. Ik stoor me hier niet aan, integendeel: Het geeft me een bepaald gevoel dat ik alleen maar kan associeren met Frankrijk. Op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs zijn ook veel van dit soort elementen terug te vinden. Hoewel ik niet per sé een Francofiel ben, helpt het wel bij het creeren van een extra vibe. En als ik op reis ben, is dat wel fijn.

Mercure Nijmegen Lobby

Mercure Nijmegen Lobby

De lobby is klein, maar aangrenzend is de bar/restaurant van het hotel te vinden. Deze is op dezelfde manier ingericht als de lobby. Een stijl die ik overal in het hotel weer tegenkwam. Op de vloer waren looproutes aangegeven, al werden deze, met het oog op de aankomende versoepelingen, niet echt stevig gehandhaafd.

Op vrijdag middag rond een uur of 6 arriveerde ik bij het hotel. De lobby was leeg en het duurde een paar minuten voor ik vriendelijk geholpen werd. Tijdens de check-in werd geen woord gerept over de Le Club Accor voordelen of de mogelijkheid om lid te worden van dit Loyalty Programma. Een gemiste kans om nieuwe leden te werven. (Al is het maar de vraag hoe effectief dit is) De vriendelijke medewerker beantwoorde verder al mijn vragen. Onder andere over de gym en het ontbijt.

Ik kreeg een kamer toegewezen op de 4e verdieping. Met de lift kwam ik uit op de gang die er netjes en verzorgd uitzag. Ook hier kwam een kleurspel terug, een knipoog naar de jaren 80 met een frisse saus. Wel vond ik de gang een beetje donker, wat afdoet aan de, verder positieve, vibe.

Mercure Nijmegen Gang

Mercure Nijmegen Gang

Mercure Nijmegen kamer

Terug naar boven.

Bij binnenkomst viel me als eerste op dat de kamer lekker koel was. Klaarblijkelijk had iemand het initiatief genomen om de airco in de middag aan te zetten om zo de kamer een beetje te koelen (het was die dag 31 graden).

De kamer is vrij standaard ingedeeld: Bij binnenkomst zat de badkamer links en bevond de kamer zich dieper in het gebouw. Mijn kamer lag aan de stationskant. De kamer was uitstekend geisoleerd. Met de ramen gesloten was er nagenoeg géén geluid van het station te horen: Geen omroep en ook geen treinen (En dat terwijl er vier keer per uur een stevige dieseltrein langsrijdt). Ik heb de ramen ‘s nachts opengehad en heb me geen moment gestoord aan de geluiden van het station.

Aangezien Mercure het zakelijke label van Accor is, was ik niet verbaasd om een groot en goed bureau te vinden met dito stoel. Voor wie in de kamer nog wat werk wil verzetten is dit een zeer welkome toevoeging aan de kamer. Bij het bureau was ook de ethernetkabel te vinden, net als een stopcontact. Het bureau is groot genoeg voor een laptop, notitieblok en andere zaken die je nodig hebt tijdens het werken.

De TV is vrij groot en hangt aan de muur boven het bureau. Vanuit het bed kun je prima naar de TV kijken. Als je van lineaire TV houdt dan. Helaas was er (In tegenstelling tot bij Hotel de Abdij in Dokkum) geen sprake van een ‘smart-tv‘ en was de enige keus om een kabel aan de tv te koppelen. Maar die moet je dan wel meenemen, want het hotel heeft deze helaas niet aanwezig.

Mercure Nijmegen kamer

Mercure Nijmegen kamer

Mercure Nijmegen kamer

Mercure Nijmegen welkomstbericht

Mercure Nijmegen kamer

Mercure Nijmegen bureau, TV & amenities

Mercure Nijmegen kamer

Mercure Nijmegen amenities

Mercure Nijmegen amenities

Mercure Nijmegen amenities

Mercure Nijmegen bed

Het bed was een standaard bed, bestaande uit twee bedden met een topmatras om er een volledig bed van te maken. Het bed was strak opgemaakt met frisse linnen. Er waren twee kussens beschikbaar. Een hele zachte en eentje die wat steviger was. Persoonlijk waren beide kussens niet echt mijn favoriet. Ik heb uiteindelijk twee zachte kussens gestapeld en heb hier prima op geslapen.

Mercure Nijmegen uitzicht

Mercure Nijmegen uitzicht

Het was niet duidelijk of er nog andere kussens op verzoek beschikbaar waren.

Naast de bedden zijn nachtkastjes te vinden met aan elke kant twee nachtlampjes. Eentje om te lezen en eentje voor wat sfeer. Ook was er een vrij stopcontact aan elke zijde. Iets dat tegenwoordig niet meer kan ontbreken in een moderne hotelkamer.

Mercure Nijmegen bed

Mercure Nijmegen bed

Hoewel het Mercure Nijmegen naast het station van Nijmegen ligt en je vanuit de kamer zelfs het perron kunt zien, heb ik geen last gehad van vervelende geluiden van het station. Met de ramen dicht hoor je niets.

Mercure Nijmegen uitzicht

Mercure Nijmegen uitzicht

Mercure Nijmegen badkamer

De badkamer van mijn kamer leek alsof ‘ie recent vernieuwd was. Alles zag er netjes en fris uit. Er is een WC, douche en wastafel aanwezig. De verzorgingsproducten waren van een eigen label en waren vrij neutraal. Geen sterke parfum maar daardoor ook vrij onopvallend.

Wat opvallend was, was dat er nog met kleine mini-verpakkingen wordt gewerkt. Dat gaat in tegen de trend dat zeep vaak in grote vaste verpakkingen beschikbaar is.

De douche is fijn. Er is een douchekop met verschillende standen en de waterdruk is serieus stevig. Qua temperatuur was de douche ook goed. De cabine is open en heeft geen gordijn of deur. Daardoor wordt het wel een waterballet. Na tien minuten douchen heb ik een handdoek nodig gehad om de vloer droog te maken.

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen Badkamer

Mercure Nijmegen amenities

De kamer is voorzien van een kluis en mini-bar. De minibar was leeg met daarbij het verzoek om eventuele drankjes te halen in de M-market bij de receptie. Hierover straks meer. Naast de minibar was een waterkoker (schoon en zonder kalk) te vinden, en koffie & thee. Koffie bestond uit een zakje poeder. Niet mijn favoriet. Ik kan hotels die investeren in goede koffie op de kamer dan ook zeker waarderen. Wat tegenviel was het gebrek aan een (complementaire) fles water.

In het hele hotel is trouwens gratis Wi-Fi beschikbaar. Deze was stabiel en goed maar niet extreem snel. De verbinding klokte ik op 5,5mbps.

Mercure Nijmegen Wifi

Mercure Nijmegen Wifi

Mercure Nijmegen voorzieningen

Terug naar boven.

Het Mercure heeft 4 sterren dus ik wist wat ik ongeveer kon verwachten. Mercure geeft uiteraard ook aan welke faciliteiten er in het hotel aanwezig zijn. Op hun website stond onder andere het volgende: Gym, Spa & Restaurant. Dit zijn dan ook de faciliteiten die ik bezocht en gebruikt heb tijdens mijn verblijf in het hotel.

Het restaurant van het hotel ligt aan de lobby vast en dient ook als hotel-bar. Het biedt een redelijk uitgebreide drankenkaart en een beperkte diner-kaart. Qua prijzen heb je voor €18-€22 een avondmaaltijd die je, eventueel, op de kamer kunt eten (en kunt laten brengen als roomservice). Ik heb hier geen gebruik van gemaakt omdat ik graag even het centrum van Nijmegen in liep voor een hapje en drankje.

Mercure Nijmegen Bar

Mercure Nijmegen Bar

Mercure Nijmegen Bar

Mercure Nijmegen Bar

Mercure Nijmegen Bar

Mercure Nijmegen Bar

Voor gasten die graag iets uit de minibar willen heeft Mercure Nijmegen een ‘M-Market’. Een mini-supermarkt waar de essentials te koop zijn. Hier vind je dan ook een aardig aanbod aan drankjes. Van fris tot alcoholisch. Er zijn ook verzorgingsproducten te vinden waaronder tandenborstels, tandpasta, haarproducten en meer. En als kers op de taart mijn ultieme ‘guilty pleasure’: Noodlesoep.

Qua prijzen betaal je ongeveer hetzelfde als bij een normale minibar. Met enige markup dus. Ik heb een blikje Pepsi gehaald waarvoor ik €2,75 moest betalen. Niet spotgoedkoop maar ook niet achterlijk duur zoals in andere hotels.

Mercure Nijmegen M-Market

Mercure Nijmegen M-Market

Gym & Spa

Een hotel met een gym is altijd fijn. Ik beweeg graag en was blij dat dit ook bij het Mercure mogelijk was. Bij navraag bij de receptie bleek de sportschool op de 8e verdieping te liggen en altijd voor privé gebruik te boeken. Dit was dus ook voor corona al zo. De ‘Spa‘ bestaat uit een sauna die je altijd samen met de gym moet ‘boeken‘. Boeken ja, want de sportschool is op basis van reservering toegankelijk.

Dit doe je bij de receptie waarna je de sleutel op kunt halen. Deze breng je na gebruik van de gym of spa weer terug bij de receptie zodat de volgende persoon de gym kan gebruiken. Dat vond ik een omslachtig en onhandig idee.

Toen ik aankwam bij de gym begreep ik wel waarom er voor dit systeem gekozen is: Er staan maar twee apparaten! Een fiets en een crosstrainer. Daarnaast was er genoeg ruimte voor grondoefeningen. Twee apparaten maken de gym inderdaad wel erg klein en dan is het slim om te kiezen voor deze werkwijze. De apparaten waren vrij modern en goed onderhouden. Er waren voldoende handdoeken beschikbaar en er was een WC.

Mercure Nijmegen Gym

Mercure Nijmegen Gym

In een geschakelde ruimte was de sauna te vinden. Deze was groot genoeg voor drie personen. Ik ben niet zo’n sauna fan dus heb ‘m niet geprobeerd. Vanuit de sauna heb je trouwens wel een mooi overzicht over de ‘skyline’ van Nijmegen.

Mercure Nijmegen Sauna

Mercure Nijmegen Sauna

Mercure Nijmegen Spa2

Mercure Nijmegen Spa Uitzicht

Ontbijt

Het ontbijt is voor velen een belangrijk onderdeel van hun verblijf. En dat geldt voor mij ook. Na een uurtje sporten in de gym was het tijd voor ontbijt. Dit wordt geserveerd achter het restaurant en is in buffetvorm. Ondanks allerlei coronabeperkingen en regels was het buffet gewoon beschikbaar. Goed om te weten trouwens is dat het ontbijt (in ieder geval in het weeekend) tot laat beschikbaar is.

Ontbijt Mercure Nijmegen

Ontbijtzaal Mercure Nijmegen

Er zijn verschillende koffiemachines te vinden waar een prima bak koffie uit kwam. Er staat er eentje bij de ingang en eentje bij het buffet. Bij de ingang is een sapmachine te vinden. Bij het warme buffet staat een ‘Zumo’ waar je versgeperste sinaasappelsap kunt scoren.

Ontbijt Mercure Nijmegen Vers Sap

Ontbijt Mercure Nijmegen Vers Sap

Qua aanbod had ik niet te klagen: Verschillende warme verse broodjes zijn beschikbaar en worden regelmatig bijgevuld. Daarnaast is er een selectie warme gerechten beschikbaar: Worstjes, Spek, Roerei en Poffertjes. Ook hier werd het aanbod regelmatig verversd, ook richting het einde van het ontbijt waardoor ook late ontbijters nog genoeg keuze hebben.

Ontbijt Mercure Nijmegen Broodselectie

Ontbijt Mercure Nijmegen Broodselectie

Ontbijt Mercure Nijmegen Beleg

Ontbijt Mercure Nijmegen Beleg

Ontbijt Mercure Nijmegen Warm Ontbijt

Ontbijt Mercure Nijmegen Warm Ontbijt

Ontbijt Mercure Nijmegen Warm Ontbijt

Ontbijt Mercure Nijmegen Warm Ontbijt

Naast verse broodjes en een warme selectie is er een uitgebreid aanbod aan beleg beschikbaar. Verschillende kazen, vlees en verpakt beleg, yoghurt en melk lag klaar. Daarnaast was er een uitgebreid aanbod van jam en hagelslag te vinden. We blijven tenslotte Nederlanders.

Ontbijt Mercure Nijmegen - Jame & Hagelslag

Ontbijt Mercure Nijmegen – Jame & Hagelslag

Ook een ruime selectie granola’s en ontbijtgranen, vers gesneden fruit, appels, bananen en peren zijn verderop te vinden.

Mercure Nijmegen Ontbijt - Ontbijtgranen

Mercure Nijmegen Ontbijt – Ontbijtgranen

Al met al een heel uitgebreid en behoorlijk ontbijtbuffet waar ik erg tevreden over was. Vooral de verse sinaasappelsap is iets dat tegenwoordig nog maar weinig gezien wordt

Eindoordeel

Terug naar boven.

Ik heb uitstekend geslapen in het Mercure Nijmegen. De kamer was prima op orde: Fris, modern en voorzien van alles dat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Qua prijsstelling ben ik dan ook zeker tevreden. €108 voor een nacht in een prima 4-**** hotel is namelijk geen geld. Tel daar het uitgebreide ontbijt buffet bij op en de uitstekende locatie op loopafstand van het station en met eigen parkeergelegenheid.

Een minpunt van het Mercure Nijmegen is de grootte van de gym. Deze viel met twee machines een beetje tegen. Dit is een uitdaging voor veel kleinere stadshotels die op deze manier wel een invulling geven aan het begrip gym. In eerlijkheid: Als je even wilt afblazen kun je prima terecht in deze gym.

De crew was overal vriendelijk en behulpzaam en deed haar best om het iedereen naar de zin te maken. Iets dat positief opviel en waar veel andere hotels nog wat van kunnen leren.

Ondanks wat min en aandachtspunten kan ik een overnachting in het Mercure Nijmegen absoluut aanraden.