Pairi Daiza

Een nachtje overnachten in of in de buurt van een van de mooiste dierentuinen van Europa? Doen! Bezoek Pairi Daiza en plek er zeker een overnachting aan vast! Zowel het park als de omgeving zijn namelijk absoluut de moeite waard! Dit zijn mijn favoriete plekken om te overnachten bij deze mooie dierentuin.

Over Pairi Daiza

Volgens de kenners is Pairi Daiza een van de mooiste dierentuinen van Europa. Deze beroemde dierentuin ligt in Cambron-Casteau, in Wallonië, niet ver van Mons (waar je dus ook zou kunnen overnachten.

Het park staat bekend om de prachtig aangekede themagebieden waarin dierenwelzijn voorop staat maar net zo goed de beleving van de bezoeker een zeer belangrijke rol krijgt.

En ik moet toegeven: Het was een behoorlijk bijzondere ervaring en ik snap volledig waarom mensen serieus enthousiast over deze dierentuin zijn!

Leukste hotels bij Pairi Daiza, België

Waar overnachten bij Pairi Daiza

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de nacht door te brengen in of bij Pairi Daiza. Een van de leukste manieren is om een kamer te boeken in het Pairi Daiza Resort. Zoals de Efteling en Beekse Bergen een eigen accommodatie hebben, heeft Pairi Daiza dat ook.

Een andere prima keuze is om te overnachten in een van de plekken die rondom het park te vinden zijn. Er zijn natuurlijk nog een aantal leuke hotels te vinden die zich richten op bezoekers van het park.

Dit zijn de leukste hotels bij Pairi Daiza

Les Gîtes du Ravel in Pairi-Daiza - Foto Booking.com

Leuke B&B met grote en kleine appartementen met eigen keuken

Bekijk bij Trivago

Les Gîtes du Ravel is een kleine Gîte in Soignies, niet al te ver van de ingang van Pairi Daiza. Hier zijn de kamer seigenlijk kleine appartementen met een eigen keukentje. En dat is ideaal als je graag zelf wil koken, of in de ochtend een ontbijtje wil klaarmaken.

De appartementen zijn modern en netjes en komen in twee smaken: Voor maximaal drie personen en eentje die groter is en maximaal vier personen kan herbergen. In beide gevallen heb je een eigen badkamer met bad en een keukentje met woon en eethoek. Parkeren kan uiteraard gratis voor de deur en er is goede wifi.

De prijs hier per nacht is behoorlijk aantrekkelijk en daarmee is deze plek uitstekend geschikt om betaalbaar maar comfortabel te overnachten bij Pairi Daiza.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel du Parc Ath in Pairi-Daiza - Foto Booking.com

Goed hotel met ontbijt vlakbij Pairi Daiza

Bekijk bij Trivago

In Aat, het grote dorpje vlakbij Pairi Daiza, ligt Hotel du Parc Ath 3-***. Een niet al te groot maar erg leuk en sfeervol hotel. Dit is een typisch 3-*** hotel dat je in heel veel kleine plaatsen zou treffen: Klein, fijn met aandacht voor de belangrijke zaken op alle fronten en dan ook nog eens niet zo duur.

De kamers zijn hier erg modern en super leuk ingericht en voorzien van fijne bedden inclusief aardig wat extra’s zoals een grote tv en snelle wifi. Het ontbijt staat ‘s ochtends voor je klaar en is groot en uitgebreid (en vers!). Dit is een fijn plekje om te overnachten bij Pairi Daiza en kan ik zeker aanraden.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Panda Parc Appartement in Pairi-Daiza - Foto Booking.com

Groot appartement perfect voor families

Bekijk bij Trivago

Vlakbij de ingang van Pairi Daiza ligt Panda Parc Appartement. Een groot en ruim appartement met plek voor maximaal vier personen. Perfect voor families met kinderen die een paar overnachtingen boeken in de buurt van het park.

Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed, een mooie badkamer en een grote woonkamer met volledig ingerichte keuken, eethoek en een grote woonhoek.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
La Reserve in Pairi-Daiza - Foto Booking.com

Enorme villa voor maximal dertien gasten

Bekijk bij Trivago

Bij La Reserve kun je terecht met maximaal 13 personen. Dit is dan ook geen klein appartement meer maar een volledige woning met 300m2 oppervlakte. Tja, alles is er: Een enorme keuken met eethoek, een grote woonkamer, meerdere slaapkamers met goede bedden en een aantal badkamers.

Ook andere voorzieningen zoals een terras, wasmachine, snelle wifi en een bbq zijn aanwezig. Dit huisje is perfect voor wie met een grote groep op pad gaat. En het beste: Het ligt op maar 700 meter afstand van de ingang van het park!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.