Phantasialand

Kies voor een leuk hotel als je naar Phantasialand gaat! Waarom? Omdat het park een aantal prachtige thema-hotels heeft maar er in de omgeving van Phantasialand ook super leuke plekken zijn om in te overnachten. Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan een van de leukste pretparken van Europa. Dit zijn mijn favoriete plekken om te overnachten in de buurt van Phantasialand!

Over Phantasialand

Op een half uurtje rijden van het centrum van Keulen ligt een van de mooiste pretparken van Europa: Phantasialand. Net als in Disneyland Parijs en het eveneens Duitse EuropaPark zit Phantasialand vol met thematisering. Een stap voorbij de poort zorgt er dan ook voor dat je in een geheel andere wereld bent en het is dus ook niet gek dat Phantasialand al een aantal keer is uitgeroepen tot een van de leukste pretparken van Europa.

Het park bestaat uit verschillende thema-werelden met eigen attracties, achtbanen, winkels, theaters en ander vertier. Het park is redelijk compact maar op drukke dagen kan het best druk worden.

Is één dag in Phantasialand genoeg?

Of je aan 1 dag in Phantasialand genoeg hebt, hangt natuurlijk af van de drukte en de wachttijden. In de regel hoef je voor de grootste en meest bekende attracties niet langer dan 45 minuten te wachten. Als je zoals ik geen genoeg kunt krijgen van de toffe rides en ook een beetje op je gemakje door het park wil gaan, dan heb je aan 1 dag eigenlijk niet genoeg.

Maar zelfs als je Phantasialand in 1 dag doet, is het helemaal geen gek idee om er een nachtje te overnachten. Waarom dan? Omdat de drie hotels in het park zelf waanzinnig leuk en bijzonder zijn. En als je voor een van de hotels in de buurt van Phantasialand kiest heb je maximaal gemak, want de poort van het park ligt dan op een paar minuten rijden.

Hotel bij Phantasialand

Hotels bij Phantasialand

Net als in veel andere grote themaparken heeft Phantasialand een aantal eigen hotels ontwikkeld. Deze liggen aan de randen van het park en zijn volledig in thema. En daar zijn ze erg goed in. De prachtige thema-hotels zijn stuk voor stuk van A tot Z gethematiseerd en voorzien van allerlei extra voorzieningen. Je hebt in Phantasialand de keuze uit drie hotels:

  • Hotel Matamba: 3-*** hotel in Afrikaanse stijl.
  • Hotel Ling Bao: 4-**** hotel in Aziatische stijl.
  • Hotel Charles Lindbergh: Het meest exclusieve hotel in Steampunk stijk.

Dat kost wel wat, want de prijs voor een hotel in Phantasialand ligt een stukje boven de prijs bij hotels buiten het park.

Daarover gesproken, in de buurt zijn een aantal leuke hotels te vinden waar je voor minder dan €70 kunt overnachten. We hebben deze plekken om te overnachten in deze lijst ook meegenomen. Toch beginnen we met de drie thema-hotels van Phantasialand zelf.

Dit zijn onze favoriete hotels bij Phantasialand

Hotel Matamba - Overnachten in Phantasialand - Foto Booking.com

Hotel Matamba 3-***

Bekijk bij Trivago

Het eerste Phantasialand Hotel heet Hotel Matamba. Dit hotel ligt in het Afrika-gedeelte van het park en is prachtig ingericht. Zelfs de kamers zijn gethematiseerd als een Afrikaanse lodge. Helaas geen zwembad, maar net als bij het Ling Bao hotel is een Quick Pass bij je verblijf inbegrepen, waarmee je 1 keer snel toegang hebt tot enkele van de populairste attracties.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Ling Bao - Overnachten in Phantasialand - Foto Booking.com

Hotel Ling Bao 4-****

Bekijk bij Trivago

Hotel Ling Bao ligt in het Aziatische gedeelte van het themapark Phantasialand. Je hebt een eigen ingang tot het park en kunt bij regen binnen enkele minuten teruglopen naar je kamer. Het hotel heeft een Aziatisch thema met veel mooie tuinen en decoraties. En een lekker verfrissend zwembad!

Dit volgens de regels van Feng Shui in het Kimono-stijl gebouwde 4-sterren hotel moedigt je aan om te ontspannen na een spannende dag in het naburige Phantasialand Brühl. Hotel LING BAO is met de originele Chinese meubels en zorgt zo voor een authentieke Aziatische sfeer. Laat je in de verschillende restaurants van het LING BAO met het beste van de Aziatische keuken – gecombineerd met Europese invloeden – verwennen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Charles Lindbergh - Overnachten in Phantasialand - Foto Phantasialand

Hotel Charles Lindbergh

Recent opende het nieuwste hotel in Phantasialand, Hotel Charles Lindbergh. Dit hotel ligt in tegenstelling tot de andere twee hotels midden in het park, in het nieuwe themagebied Rookburgh. Het hotel is volledig in de stijl van het begin van de 20ste eeuw, toen Charles Lindbergh de wereld overvloog.

Kamers zijn hier van top tot teen in unieke thematisering gebouwd en slapen doe je dan ook niet in een hotelkamer maar in een hut. Die is wel voorzien van alle gemakken die je nodig hebt trouwens, dus aan luxe en comfort gaat ‘t je allemaal niet ontbreken. Verwacht geen ruime en grote kamers zoals in de andere hotels, de ruimte in het park is beperkt en dat merk je ook in de grootte van je hotelkamer.

Het hotel is alleen toegankelijk voor gasten en dat zorgt voor een vrij exclusieve sfeer. De populaire achtbaan F.L.Y. is trouwens om het hotel heen gebouwd dus je zult regelmatig een van de karretjes voorbij zien zoeven vanuit ramen, doorloopjes of wanneer je aan het inchecken bent.

Na sluiting van het park kun je de privé poort gebruiken om het hotel te betreden. Dan begint de fun pas: Als onderdeel van je overnachting ga je namelijk dineren in Restaurant Uhrwerk waar je een drie-gangen maaltijd met drankjes krijgt. Dit restaurant is net als de rest van het hotel volledig in thema en dat hebben ze echt super-leuk gedaan. De dag sluit je natuurlijk af met een goede borrel, en dat doe je in de sfeervolle Bar 1919.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Köln-Bonn - Overnachten in Phantasialand - Foto Booking.com

Hotel Köln-Bonn 3-***

Bekijk bij Trivago

Op ongeveer 10 minuten rijden met de auto ligt het prima beoordeelde 3-*** Hotel Koln-Bonn. Hier ga je vooral heel goedkoop overnachten in de buurt van Phantasialand, dit hotel is namelijk een van de goedkopere opties in de buurt van het park.

Kamers zijn netjes en voorzien van een eigen badkamer met douche, een prima bed en andere extra’s zoals Wi-Fi, Airco en een TV. Het ontbijt is hier elke ochtend op tijd beschikbaar en zit bij de prijs inbegrepen. Geen gekkigheid maar wel een prima betaalbaar en degelijk hotel vlakbij Phantasialand.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Köln-Bonn - Overnachten in Phantasialand - Foto Booking.com (2)

Schlosshotel Domäne Walberberg

Bekijk bij Trivago

Dit oude kasteel is tegenwoordig een leuk en sfeervol hotel geworden. Met nette kamers met prachtige uitzichten over de landerijen, een prachtige tuin om in te wandelen en een uitzonderlijk lekker ontbijt.

Qua prijskaartje slaap je hier een stuk goedkoper dan in de themahotels van Phantasialand. En dat terwijl je op nog geen tien minuten rijden van het park zit. Een ideaal plekje dus.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.