Disneyland Parijs

De leukste hotels in Disneyland Paris? Natuurlijk de hotels waar je de beroemde en bekende figuren uit de sprookjes tegen het lijf kunt lopen! Rondom Disneyland Paris zijn heel veel plekken te vinden om te overnachten en de mogelijkheden zijn er dan ook voor alle soorten, maten en wensen. Of je nu voor een luxe Disneyhotel gaat of juist goedkoper wil overnachten vlakbij de ingang van het park: Met de tips op deze pagina kun je altijd de leukste en meest geschikte hotels bij Disneyland Paris vinden!De leukste hotels bij Disneyland Parijs

Disneyland Paris is een droombestemming voor bijna ieder kind (en volwassene!): een geweldig park waar je even helemaal weg bent in een betoverende omgeving vol kleuren, muziek en zo nu en dan een prima adrenaline momentje kunt pakken in een van de vele achtbanen of andere attracties! Het is niet zonder reden dan Disneyland Paris het populairste themapark van Europa is en er jaarlijks miljoenen bezoekers komen om kennis te maken met Mickey Mouse, Kapitein Haak en natuurlijk de prinsessen uit de vele sprookjes.

Tegenwoordig bestaat het park uit twee parken: Het originele park dat Disneyland Paris heet en het een aantal geleden geopende Disneyland Paris Studios. Als je beide parken wil bezoeken, heb je daar minimaal twee volle dagen voor nodig, maar eigenlijk geniet je nog het meeste van Disney als je echt de tijd neemt. 1,5 dag per park geeft je alle tijd om alle bijzondere thematisering die in de parken is terug te vinden maximaal op te nemen.

De parken liggen naast elkaar en het complex dat de parken omringd is enorm. Het hele complex heet Disney Village en bestaat uit de twee parken, een enorme hoeveelheid horeca, veel van de bekende Disneyhotels, een OV-hub met bus en metrolijnen naar Parijs maar ook een treinstation waar zelfs TGV’s naar onder andere Lyon, Straatsburg en Nice stoppen. En dat alles is natuurlijk helemaal in de bekende Disney stijl waardoor het avontuur al begint als de auto is geparkeerd.

Disneyland Parijs Overnachten

Overnachten in een Disneyhotel of buiten Disneyland?

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je kiest voor een hotel bij de Disneyhotels of juist eentje boekt die buiten het park ligt. Het grote verschil tussen de hotels is de prijs. De non disney hotels zijn vaak een stuk goedkoper. Qua comfort, kwaliteit en zelfs thematisering maakt het niet per sé uit.

Natuurlijk is het luxe 5-***** kasteelhotel bij de poort van Disney niet te vervangen, maar veel van de hotels buiten het Disneyterrein richten zich ook op families met kinderen en hebben erg hun best gedaan om een bijzondere en leuke ervaring voor het hele gezin neer te zetten. Kijk dus ook zeker eens naar onze suggesties van de hotels die buiten het park liggen omdat je daarmee een serieus bedrag op je overnachting kunt besparen. En laten we eerlijk zijn: 2 haltes met de metro of 5 minuten in een shuttlebus is niet het einde van de wereld!

Disneyland Parijs Hotel

Overnachten op loopafstand van Disneyland Parijs

Omdat 1 dagje Disneyland Parijs eigenlijk veel te kort is en omdat het park zo ongelooflijk goed gethematiseerd is, kiezen veel mensen ervoor om te overnachten in of bij Disneyland Parijs. Daar is door Disney uitstekend op ingespeeld want er zijn maar liefst zes verschillende themahotels op loopafstand van het park beschikbaar.

Elk van die Disneyhotels is volledig in een unieke stijl en vibe gebouwd. De hotels bij Disneyland Parijs zelf komen in verschillende prijsklasses om zo voor iedereen een bijzondere overnachting te bieden. Behalve dat je in die Disneyhotels direct op loopafstand van de ingang van de parken zit, krijg je ook gratis parkeren bij je boeking. Dat kost normaal al minimaal €20 per dag.

Overnachten bij Disney in een van de speciale Disneyhotels is natuurlijk het leukste want de hotels zijn, net als de Disneyparken, volledig gethematiseerd en daarmee echt waanzinnig leuk voor de kinderen. Je loopt natuurlijk ook de kans om een van de Disneykarakters tegen te komen bij het ontbijt. En dat maakt zo’n overnachting een onvergetelijke ervaring.

Wel goed om te weten is dat de prijzen van de Disneyhotels fors zijn. Hoewel er ook wat goedkopere hotels zijn, ligt de prijs daar ook wel echt wat hoger dan bij de ‘non-disney’ hotels. Ook goed om te weten is dat een aantal van de Disneyhotels ook geboekt kunnen worden zonder entreeticket tot het park. Heel handig mocht je bijvoorbeeld al een ticket hebben of op een andere manier al een entreebewijs voor het park hebt.

In Disney Village liggen een aantal hotels die bij het Disneyland park horen. Ze variëren allemaal in prijs en faciliteiten maar zijn allemaal zeer geschikt om in te overnachten. Ze zijn uiteraard helemaal ingericht op families, gezinnen en doen het uitstekend bij kinderen. Als je een Disneyhotel boekt mag je gratis parkeren; een leuke extra aangezien een parkeerticket €20 per dag kost.

Luxe hotels bij Disneyland Paris

Disneyland® Hotel 5-*****
Bekijk dit hotel
Het mooiste en meest luxe hotel is het bekende toverachtige gebouw bij de ingang van het park; het Disneyland Hotel. Dit hotel ligt voor de ingang en is het enige 5***** hotel in het park. Het hotel heeft prachtige kamers met een geweldig uitzicht over de toegang tot het park. Er is een goed zwembad en de Disney karakters lopen hier zo nu en dan wel eens rond.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Disney’s Hotel New York® 4-****
Bekijk dit hotel
Een hotel met een leuk thema is het Disney’s New York Hotel. Met 4**** iets minder luxe en daardoor goedkoper te boeken. Ook dit hotel ligt op loopafstand van het park; heeft een mooi zwembad en goede kamers. In de winter kun je schaatsen op de ijsbaan die bij de ingang van dit hotel te vinden is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goede prijs/kwaliteit hotels bij het Disney Park

Disney’s Newport Bay Club® 4-****
Bekijk dit hotel
Goede keuze’s voor de prijsbewustere reiziger die toch graag op loopafstand van het park wil zitten zijn het Newport Bay Club hotel; helemaal in maritieme sfeer is ook dit hotel zeer geschikt voor kinderen en families. Heel leuk en zeker goed betaalbaar!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Sequoia Lodge Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Onze persoonlijke favoriet is het Sequoia Lodge hotel dat met 3*** een goede match is voor de meeste mensen. Het heeft een leuk zwembad, prima kamers en ligt op zo’n 15 minuten lopen van de ingang van beide parken.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkope hotels op loopafstand van het Disney Park

Disney’s Hotel Cheyenne 3-***
Bekijk dit hotel
In een echt wild west thema wordt overnachten in het Hotel Cheyenne een heel avontuur. Het hotel is prachtig gethematiseerd en bestaat uit saloons, general stores en andere wildwest gebouwen. Net alsof je in een groot cowboydorp rondloopt. De kamers zijn erg leuk ingericht en voorzien van veel luxe. Het hotel is zeker minder luxe dan de 4 en 5-***** hotels bij het park maar voldoet aan alle eisen die je maar kunt stellen. Het ligt op zo’n 15 a 20 minuten lopen van de ingang van het Disneypark.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Disney’s Hotel Santa Fe 2-**
Bekijk dit hotel
Dit hotel is het budgethotel bij Disneyland. Daar is niets mis mee trouwens, want het is van alle luxe voorzien die je nodig hebt om lekker te relaxen na een dag in de Disneyparken. Super leuk en sfeervol ingericht en met een leuk thema: De woestijn! Het ontbijt is top en de kamers zijn ruim voorzien. Super fijn plekje bij het Disneypark dat op zo’n 20 a 25 lopen ligt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels bij Disneyland Paris1

Leuke hotels vlakbij Disneyland Paris

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet in een van de “officiele Disney” hotels te gaan slapen. Rondom het park zijn namelijk genoeg alternatieven te vinden die vaak vergelijkbare kwaliteit aanbieden maar meestal een stuk goedkoper zijn. De meeste van deze hotels zijn, net als de Disney hotels, helemaal ingericht op kinderen en zitten dus vol met leuke extra’s om er een droomtrip van te maken!

Dream Castle Hotel Marne La Vallee 4-****
Bekijk dit hotel
Dit hotel is minstens net zo leuk ingericht en gethematiseerd als de Disney hotels. In een kasteelthema overnacht je op zo’n 10 minuten van de ingang van de Disneyparken in een mooi 4-**** hotel met ruime en moderne kamers die zowel voor koppels als gezinnen beschikbaar zijn. Het ontbijt is lekker groot en ook hier is aan de kids gedacht: Een echt vakantiemaal dus! Er is een groot zwembad met glijbaan beschikbaar en voor de ouders ook een gym. Buiten is een speeltuin en wacht ook de gratis shuttle die je naar het park brengt. Een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

L’Elysée Val d’Europe 4-****
Bekijk dit hotel
In Val d’Europe ligt dit mooie 4-**** hotel. Het Val d’Europe is een modern gebied met veel leuke winkels en restaurants en een directe metroverbinding met het Disneypark. Dat maakt dit gebied een uitstekende keuze voor wie dichtbij Disney wil zitten maar ook graag veel faciliteiten voor de deur heeft. Een prima prijs, locatie en kwaliteitsverhouding.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Explorers Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Een erg leuk en betaalbaar hotel is het Explorers Hotel. Een mooi 3*** hotel met geweldig zwembad, mooie kamers, gratis ontbijt, een shuttle die je binnen 10 minuten voor de deur van het park afzet én gratis parkeergelegenheid. Een hele goede keuze voor families en gezinnen!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Campanile Val de France 3-***
Bekijk dit hotel
Als je een zwembad niet belangrijk vind dan is Hotel Kyriad een goede keuze. Ook hier 3***, gratis parkeren en een shuttle naar het park. Het ontbijt is hier niet inbegrepen maar je bent per nacht aanzienlijk minder kwijt dan bij het Explorers Hotel.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.