De leukste strandhotels op Terschelling

Een hotel aan het strand van Terschelling is wat we willen! Het liefste slaap je tijdens een bezoek aan een van de mooie Waddeneilanden natuurlijk bij zee; nog liever slaap je natuurlijk áán zee! En op Terschelling kan dat uitstekend. Er zijn namelijk flink wat leuke hotels te vinden die direct aan de duinen of zelfs in de duinen liggen waardoor je binnen een paar minuten met je voetjes in het zand staat. Na ruim 15 bezoeken aan Terschelling weten we inmiddels ook wel wat de aller leukste hotels direct aan zee op Terschelling zijn!

Paal 8 Hotel aan zee Terschelling Paal 8 Hotel aan zee Terschelling

De leukste dorpjes aan zee

Terschelling telt nogal wat verschillende dorpen waarvan een aantal ook direct aan zee liggen. Het bekendste dorp dat direct aan zee ligt is West Terschelling. Dit is ook de plek waar je na je boottocht vanuit Harlingen arriveert. West Terschelling ligt aan de Waddenzee kant waardoor het niet de meest ideale locatie is om te zwemmen; tenzij je van vrij modderig en blubberig water houdt natuurlijk. Gelukkig kun je vanuit West wel vrij makkelijk richting het westen, waar je het Groene Strand vindt, een prima zwemstrand.

Zoek je dorpjes die echt direct aan de duinen van de Noordzee liggen dan heb je de keus uit verschillende plaatsen. De bekendste en grootsten zijn West aan Zee en Midsland aan Zee. Het zijn kleine maar gezellige en vrij toeristische dorpjes waar dan ook alles wat de toerist nodig heeft in de buurt ligt.

Qua hotels is er hier ook veel keuze. Wat ons betreft zijn er op Terschelling echter drie super hotels die direct aan het strand liggen en daardoor een bijzondere vermelding op onze site verdienen.

Ook slim is kijken op Trivago. Daar spotten we vaak leuke deals naar Terschelling!


LEES OOK: Overnachten aan zee in Nederland


Hotel Paal 8

Hotel Paal 8 ligt direct aan de duinen van de Noordzee en is met 4-sterren een van de luxere keuze’s. Het hotel ligt direct in de duinen van West aan Zee waardoor het strand op slechts een paar honderd meter lopen ligt. De kamers hebben uitzicht op de duinen en het strand of de duinen en het achterland maar zijn allemaal voorzien van een fijn balkon of terras zodat je altijd kunt genieten van de frisse zeelucht.

Behalve prachtige kamers met uitstekende voorzieningen om in luxe te genieten van Terschelling, is er in het hotel ook een binnenzwembad met solarium te vinden (voor de dagen dat de zon even niet schijnt). We hebben het geluk gehad om in dit fijne hotel te mogen overnachten, daar hebben we absoluut geen spijt van gehad!

Bekijk dit hotel

Strandhotel Terschelling Strandhotel Terschelling

Strandhotel Terschelling

Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit hotel pal aan het strand. In het dorpje Formerum staat een oude boerderij die prachtig is verbouwd in een heerlijk hotel aan zee waarbij de link met de natuur voorop staat. In tegenstelling tot het luxe 4-**** Paal 8 hotel zul je het in dit, overigens uitstekend verzorgde hotel, doen met de basics. En in alle eerlijkheid; dat is soms toch ook héérlijk!

Vanuit je hotelkamer heb je trouwens een geweldig uitzicht over het strand. De perfecte plek voor een romantisch uitje dus!

Bekijk dit hotel

Vakantiehuis 't Zeepaardje Terschelling Vakantiehuis 't Zeepaardje Terschelling

Vakantiehuis ‘t Zeepaardje

Hoewel dit geen hotel is, ligt dit complex van vakantiehuisjes direct in de duinen bij West aan Zee en loop je binnen een paar minuten het strand op. Dat maakt dit huisje dan ook een uitstekende locatie voor een heel fijn verblijf vlakbij het strand van Terschelling. Een fiets is aan te raden; op deze manier ben je lekker mobiel en kun je de mooiste plekken van het eiland verkennen.

De huisjes zelf zijn voorzien van alle gemakken die je nodig hebt voor een lekker weekendje aan zee. Met een oppervlakte van zo’n 110 vierkante meter is er plaats voor 6 personen. Uiteraard heb je een eigen keuken en geniet je van de buitenlucht op een prachtige patio. Het uitzicht krijg je er trouwens gratis bij.

Met een behoorlijk goede prijs voor een huisje van dit allooi op een super locatie bij het strand is reserveren absoluut aan te raden!

Bekijk dit huisje