Luxemburg Airport

Een hotel bij het vliegveld van Luxemburg vinden gaat wel lukken, er is prima keuze beschikbaar! Soms is het vliegen vanaf Luxemburg stukken goedkoper maar sluiten de vluchttijden niet altijd even goed aan op je klok. Dan is het handig dat je een goed hotel bij het vliegveld van Luxemburg boekt. Betaalbaar, op een goede locatie (bij de terminal) en met parkeergelegenheid als je de auto wil stallen. Dit zijn de beste plekken om te overnachten in de buurt van het Luxemburg Airport.

Overnachten bij het vliegveld van Luxemburg

Het vliegveld van Luxemburg is klein maar fijn! Korte rijen, geen lange wachttijden en regelmatig uitstekende prijzen voor je vluchten. Niet gek dus dat steeds meer mensen hun reis beginnen op dit vliegveld.

Ook tijdens je doorreis, bijvoorbeeld richting Frankrijk (Bijvoorbeeld Straatsburg, Colmar of Saint Tropez) over de Route du Soleil of richting Duitsland en Italië is een overnachting in Luxemburg slim. Doe dat dan aan de rand van de stad, bijvoorbeeld in een van de airporthotels op deze pagina. De hotelprijzen bij het vliegveld van Luxemburg zijn namelijk een stuk lager dan de prijs die je voor een nacht in de stad moet betalen.

Zelf zijn we twee keer gevlogen vanaf Luxemburg en beide keren vertrok onze vlucht te vroeg om nog te rijden. We kozen er dus voor om bij het vliegveld te overnachten.

Waar overnachten bij Luxemburg Airport

Hotels bij het vliegveld van Luxemburg

Qua aantallen passagiers is het vliegveld van Luxemburg kleiner dan Eindhoven Airport. Het aanbod van hotels bij en rondom het vliegveld van Luxemburg is niet extreem groot, maar voor iedere reiziger en budget is wel een plekje te vinden.

Luxemburg Airport heeft geen hotels die direct in de terminal te vinden zijn zoals je bijvoorbeeld op Schiphol wel hebt. Wel liggen er verschillende hotels op loopafstand van de terminal en zijn er ook een aantal hotels die zich nadrukkelijk op passagiers van het vliegveld richten en een shuttle-dienst aanbieden.

Dit zijn onze favoriete hotels bij het vliegveld van Luxemburg

Mandarina Hotel Luxembourg Airport - Overnachten bij Luxemburg Airport - Foto Booking.com

Goedkoop budget hotel

Bekijk bij Trivago

Als je echt alleen maar wil overnachten en vooral een hotel zoekt dat dicht bij het vliegveld ligt en lekker betaalbaar is, dan is het Mandarina Hotel Luxembourg Airport 3-*** een goede keuze. Het is recent geopend en ligt aan de snelweg.

De kamers zijn hier basic maar wel netjes en modern. Allemaal nieuw en van goede kwaliteit. Dat betekend dat je in prima bedden gaat slapen, snelle Wifi en andere extra’s op de kamer hebt en er een fijne badkamer is. Kamers komen voor 2, 3 of 4 personen. Er is een prima ontbijtje beschikbaar die je voor een kleine prijs kunt bijboeken.

Je kunt niet naar het vliegveld lopen maar dit hotel biedt een snelle airport shuttle die je voor de terminal afzet. Je kunt er gratis parkeren.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
ibis Budget Luxembourg Aeroport - Overnachten bij Luxemburg Airport - Foto Booking.com

Goedkoop hotel op loopafstand van de terminal

Bekijk bij Trivago

Op zo’n 8 minuten lopen van de terminal ligt het Ibis Budget Luxembourg Aeroport hotel. Dit is een filiaal van de bekende Ibis Budget keten: Weinig fancy en vooral heel degelijke voorzieningen. De kamers zijn modern en netjes en voorzien van uitstekende bedden en een hele relaxte badkamer met douche. De kamers zijn verder heel basic maar voorzien van onder andere TV, Wifi en airco. Het ontbreekt je dus aan niets.

Vanaf dit hotel loop je in principe naar de terminal al is er ook een shuttledienst beschikbaar. Die rijdt de hele dag en nacht en maakt dit hotel een uitstekende keuze voor wie super dichtbij de terminal van het vliegveld wil overnachten zonder veel kwijt te zijn.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
NH Luxembourg - Overnachten bij Luxemburg Airport - Foto Booking.com

Luxe hotel naast de terminal

Bekijk bij Trivago

Direct tegenover de terminal van het vliegveld ligt het 4-**** NH Luxembourg Airport Hotel dat de meest luxe keuze bij het vliegveld van Luxemburg is. Dit is een typisch 4-**** zakenhotel en is voorzien van alle voorzieningen die je zou willen en verwacht van een 4 sterren hotel.

De kamers zijn erg ruim en hebben een luxe badkamer, voorzien van een ligbad en douche. Er is ook een werkplek (voor de workaholics), een minibar, een TV, airco, Wifi en andere extra’s. Je kunt roomservice op de kamer laten komen en er is ook een gym.

Het hotel heeft een restaurant waar je voor ontbijt, lunch en diner terecht komt. Er is een mooie tuin met bar en terras voor een borrel. Naar het vliegveld lopen is een kwestie van de weg oversteken en je bent er. Een super keuze voor wie dichtbij het vliegveld van Luxemburg wil overnachten.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Airfield - Airport - Overnachten bij Luxemburg Airport - Foto Booking.com

Boutique hotel bij het vliegveld

Bekijk bij Trivago

Dit leuke hotel is een beetje een boutique hotel achtige accommodatie en is erg sfeervol en leuk ingericht. Het is een modern complex vol fancy snufjes en veel extra’s. Dat maakt overnachten altijd wel een beetje leuker. Groot voordeel is dat je qua prijs eigenlijk matcht met de budget-hotels bij het vliegveld. Dat maakt Hotel Airfield een van de betere keuze’s wat betreft prijs en kwaliteit.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.