Eindhoven Airport

Op zoek naar een hotel bij vliegveld Eindhoven? Een goedkope vlucht vanaf Eindhoven Airport is top! Maar een enorm vroege vertrektijd of late aankomst-tijd is onhandig maar nooit volledig te voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg goede en goedkope hotels in de buurt van Eindhoven Airport te vinden. Op deze pagina deel ik de hotels waar je het beste kunt overnachten als je vroeg of laat aankomt of vertrekt vanaf Eindhoven Airport.

Hotel bij vliegveld Eindhoven

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt gaan overnachten in de buurt van Vliegveld Eindhoven. Uiteraard bevinden zich in de buurt van de terminal een aantal hotels. Ook zijn in omringende gemeenten verschillende goede hotels bij vliegveld Eindhoven te vinden.

Hotels bij de terminal van Eindhoven Airport

Het liefste slaap je natuurlijk op loopafstand van de vertrekhal van het vliegveld; wel zo lekker om voor of na je vlucht binnen een paar minuten in de lobby van je hotel te staan. Gelukkig kan dat; en meestal is het ook nog behoorlijk goedkoop te boeken ook!

De enige optie om dit te doen is in het gloednieuwe en pas in 2016 geopende Tulip Inn Eindhoven Airport. Dit hotel ligt aan de vertrekhal vast waardoor je binnen 2 minuten bij de checkin balie staat! Ideaal!

Het Tulip Inn is een drie-sterren hotel met een gym (mocht je nog even willen trainen) en elke kamer is volledig geluidsdicht zodat je geen last hebt van de vliegtuigen. Voor mij als amateur vliegtuig spotter was het goed wakker worden; mijn kamer had uitzicht op het platform!

Hotels in de buurt van vliegveld Eindhoven met gratis parkeren en/of vliegveld shuttle

Hoewel er in de buurt van het vliegveld meerdere hotels liggen bieden ze geen dienst naar het vliegveld aan wat niet ideaal is. Er zijn gelukkig twee goede opties waarbij ook parkeren gratis is zodat je de auto tijdens je vakantie gewoon kunt laten staan!

Een eerste en hele leuke optie is om te overnachten bij Babs, in B&BBijBabs in Veldhoven wordt je gastvrij ontvangen in een gezellige bed & breakfast. Ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en ziet er op de foto’s goed uit! Voor ongeveer €85 per nacht heb je een goede deal in handen!

Een andere mogelijkheid is Maison Saint Tropez Meerhoven. Parkeren kan om de hoek en de kamers zijn groot; ideaal voor families of gezinnen! De luchthaven shuttle is gratis en zit bij de kamerprijs inbegrepen.

Overnachten bij het station van Eindhoven

Eindhoven zelf is een geweldige stad waar van alles te doen is. Als je vlucht niet al te vroeg gaat kun je er natuurlijk ook voor kiezen een hotel in het centrum van Eindhoven te boeken op de dag voor vertrek of bij aankomst. Ideaal is dan om dicht bij het station te zitten zodat je snel bij de bus naar het vliegveld bent.

Een nadeel hiervan is wel dat de meeste hotels in het centrum van Eindhoven geen gratis parkeren aanbieden. Deze optie is dus vooral geschikt voor reizigers die met het OV komen.

Een goede optie naast het station is het 4**** Inntel Hotels Art Eindhoven; lekker luxe en met 4* voorzien van alles dat je nodig hebt; een gym, wellness centrum en ontbijt bij de prijs inbegrepen. Die was, tijdens het laagseizoen, verrassend laag!

Een goedkopere optie is het Student Hotel dat ook bij het station ligt. Het hotel is ook studentenaccommodatie wat het een gezellige vibe geeft. Kamers zijn goed, net als de prijs. Ook hier ben je verrassend weinig kwijt!

Waarom bij Eindhoven Airport overnachten?

Voor mensen die in de regio van Eindhoven wonen is het helemaal ideaal; zo’n groot vliegveld in de buurt. Voor mensen die wat verder weg wonen is de trip naar Eindhoven soms nog behoorlijk ver. Met in het achterhoofd dat er ook vluchten zijn die erg vroeg vertrekken of juist laat aankomen is het soms aantrekkelijk om voor vertrek of bij aankomst een goedkoop hotel bij Eindhoven Airport te regelen.

Een overnachting in de buurt van het vliegveld voorafgaand aan je vroege vlucht is iets dat altijd enorm veel stress scheelt. Zo hoef je niet voor dag en douw je bed uit en kun je de dag voor vertrek op je gemak richting de luchthaven reizen.

Aan een enorm vroege vertrektijd doe je niets, maar niets is zo fijn om de avond voor vertrek op tijd aan te komen, je auto te parkeren en lekker op tijd naar bed te gaan om de volgende ochtend na een lekkere douche, snel ontbijtje op je gemak naar de terminal te lopen. Je begint uitgerust aan je reis of vakantie en stiekem begint de vakantie hiermee ook al een dagje eerder!

Andersom geldt hetzelfde; een goedkoop hotel bij Eindhoven Airport om na aankomst aan te komen zorgt ervoor dat je na een lange dag reizen niet moe en uitgeput in de auto of trein hoeft te stappen maar gewoon bij aankomst direct je bed in kunt.

Het liefste slaap je bij het vliegveld zelf. Zelf heb ik een keer voor een vlucht in een hotel overnacht; ideaal om de dag voor vertrek met bus 400 of 401 vanaf Eindhoven centraal voor de deur van het vliegveld te worden afgezet en dan direct naar je hotel te kunnen lopen!