Schiphol

Hoewel we gek zijn op reizen en vooral vliegreizen ons hart altijd nét iets sneller doet kloppen is het niet altijd even aangenaam om je om 4 uur in de ochtend te moeten melden bij de check-in balie. Een goede uitkomst is dan om voor vertrek een nachtje in een hotel op Schiphol te overnachten zodat je er lekker op tijd in kunt en ‘s ochtends langer kunt blijven liggen en direct bij de check-in bent!Waar overnachten op Schiphol?

De beste plek om te overnachten bij Schiphol is gewoon op loopafstand van de terminal. Dit geeft je maximale rust, vrijheid om op eigen gelegenheid naar de checkin te lopen. Voor wie liever wat goedkoper wil overnachten zijn er tal van goede hotels met een shuttlediesnt naar het vleigveld beschikbaar.

Overnachten bij de terminal van Schiphol

Op Schiphol heb je de keuze uit drie verschillende hotels. De prijs voor deze hotels ligt, zoals je misschien verwacht, wat hoger dan voor hotels vlakbij Schiphol.

Het hotel dat het dichtste bij Schiphol ligt is het 4**** Sheraton Schiphol. Het zit aan de terminal vast en biedt prima kamers met dito voorzieningen. Onder andere een gym is in dit hotel te vinden. Het ontbijt zit niet bij de prijs inbegrepen (en is met €30 per persoon vrij duur). Ook parkeren kan niet gratis.

Een andere luxe en goede keuze op Schiphol is het recent volledig nieuw gebouwde Hilton Schiphol 4****. Het ligt net als het Sheraton aan het vliegveld vast. “T is een mooi hotel geworden; erg modern, trendy, helemaal nieuw en biedt daardoor by far het beste product. Daar is de prijs dan ook wel naar; het is ook het duurste hotel op Schiphol.

Een betere keuze voor je portmonnee zonder in te leveren op comfort is het leuke en hippe 3*** Citizen M hotel op Schiphol. Op 4 minuten lopen van de terminal ligt dit prima hotel met mooie en geluidsdichte kamers (met uitzicht op het platform). Ontbijt is goed en betaalbaar. De prijs per nacht hier ligt op zo’n €140 (maar kan variëren).

Booking.com

Overnachten in de buurt van Schiphol in een hotel met shuttledienst

Zoals we eerder schreven is het erg belangrijk dat je in een hotel gaat slapen dat een 24/7 pendeldienst naar Schiphol aanbiedt. Anders ben je veroordeeld tot een, vaak dure, taxi. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en opties rondom Schiphol te vinden. Niet elk hotel ligt dan op een hele spannende locatie; een aantal liggen bijvoorbeeld in de buurt van het vliegveld op industriegebieden of in een van de dorpen rondom Schiphol. Toch is een overnachting op Schiphol in een hotel met shuttlebus naar het vliegveld een uitstekende keuze; voor je portemonnee én voor je rust; de hotels buiten het vliegveld zijn vaak net zo luxe en uitgebreid als de andere hotels.

Een hotel waar ik zelf uitstekend heb kunnen overnachten en me ook nog even heerlijk heb verwend is het Corendon Village Hotel. Het hotel ligt op een minuut of 10 van de luchthaven en is van alle gemakken voorzien: Een prima restaurant, een bioscoop, een heerlijk wellness center en nog een aantal andere gimmicks. De prijs per nacht ligt rond de €100, uitstekend voordeel wat mij betreft!

Ook het Steigenberger Airport Hotel is een goede keuze. In het verleden sliep ik hier voor vroege vluchten vaak. Met de gratis shuttle rij je in een minuut of 10 naar de terminal; lekker handig en helemaal gratis.

Info over hotels rondom Schiphol

Een hotel bij de terminal van het vliegveld: De meest relaxte en handige keuze is om te overnachten in een van de verschillende hotels die in of aan de terminal van Schiphol liggen. Zo ben je binnen een paar minuten bij de check-in balie. Parkeren zit meestal niet bij de prijs inbegrepen waardoor dit vooral een hele goede keuze is als je met OV komt.

Een hotel buiten Schiphol: De meeste “goedkope Schiphol hotels” liggen vlakbij het vliegveld. Lopen van je hotel naar de terminal is hier meestal niet mogelijk. Qua prijs zijn de hotels rondom Schiphol een stuk goedkoper.

Het allerbelangrijkste hier is dat het hotel dat je zoekt een shuttledienst aanbiedt. Het liefste een gratis shuttledienst natuurlijk en, als je vroeg naar het vliegveld moet, eentje die ook om 4 uur ‘s nachts al rijdt.

Een extra’tje in dit soort gevallen is wanneer het ontbijt bij de prijs inbegrepen zit en je ook vroeg al iets kunt eten (of een pakketje van het hotel mee kan krijgen).

Park & Fly hotels bij Schiphol zijn hotels die vaak een lang parkeren + hotelovernachting pakket voor een mooie prijs aanbieden. Als je tóch al op zoek was naar een goedkoop hotel bij Schiphol is dit vaak een slimme en voordelige keuze.