Middelburg

Op zoek naar de leukste plek om te overnachten in Middelburg? Je zit goed! Een van Nederlands verborgen parels is in mijn optiek het prachtige Middelburg! Verstopt in Zeeland ligt deze stad met een rijke en eeuwenoude historie op een bezoek van jou te wachten. Het vinden van een goedkoop hotel in Middelburg is niet zo moeilijk; er zijn er een paar prachtige te vinden en er zit vast en zeker ook eentje voor jou bij! Waar overnachten in Middelburg

Middelburg is geen grote stad maar wordt jaarlijks door vele bezoekers aangedaan. En niet zonder reden: Het prachtige centrum, de prima bezienswaardigheden en mooie geschiedenis maken het de ideale bestemming voor een leuke stedentrip. De stad is ook uitstekend te combineren met een heerlijk verblijf aan zee, want Zeeland is natuurlijk dé provincie bij uitstek voor een heerlijke strandvakantie. Middelburg is daarbij een uitstekend startpunt, bijvoorbeeld om met de trein naartoe te reizen om verder met de fiets door Zeeland te reizen. 

Het aanbod van hotels is door het toerisme ook wat breder dan in andere vergelijkbare steden. voor eenstad van dit formaat vind je namelijk ook een aantal leuke boutique hotels in de stad. Dat is goed voor de prijzen want de gemiddelde hotelprijs in Middelburg is lekker laag! Het vinden van een goedkoop hotel is dan niet extreem moeilijk! 

Overnachten in het centrum:

Het centrum is waar de meeste actie plaatsvind en waar je de meeste hotels van Middelburg kunt vinden. Het hart van het centrum wordt gevormd door de Abdijbuurt, hier liggen een aantal mooie hotels. Dit is de beste locatie voor Middelburg, je zit overal op loopafstand en verblijft in een historisch en monumentaal pand. Dat komt omdat het oude centrum van Middelburg nog praktisch volledig intact is gebleven en er maar weinig nieuwbouw te vinden is. Voor liefhebbers van sfeer, charme en historie is dat absoluut goed nieuws, maar voor mensen die een comfortabel hotel in Middelburg zoeken ook: Praktisch alle hotels zijn namelijk tip-top in orde!

Boutique Hotel The Rooseveldt Middelburg - Booking.com

Boutique Hotel The Roosevelt 3-***
Vergelijk bij Trivago
Een leuke en bijzondere keuze is Boutique hotel The Roosevelt dat in een historisch pand in het centrum zit. Het heeft 3***, een hele hoge beoordeling (8,9) en krijgt uitstekende recensies. Parkeren is niet gratis maar het ontbijt wel!
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Bruno 3-***
Vergelijk bij Trivago
E
en andere, iets goedkopere keuze in het centrum, is Hotel Bruno. Met eveneens drie sterren, een even goede beoordeling maar een prijskaartje dat nét iets onder het Roosevelt hotel ligt een prima keuze.
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels bij het station van Middelburg

Een plek waar je veel hotels vind is in de buurt van “de Kade”; dit is waar vroeger de schepen lagen. Veel van de panden hier zijn voormalige pakhuizen of doen juist denken aan de Amsterdamse grachtengordel. Vanaf hier loop je in een paar minuten het centrum in terwijl het station ook op een paar minuten lopen ligt.

Fletcher Hotel Middelburg

Fletcher Hotel Middelburg 4-****
Vergelijk bij Trivago
De meest luxe keuze is het Fletcher Hotel Middelburg. Het is het enige 4**** hotel in het centrum van de stad en krijgt behalve goede beoordelingen ook onze goedkeuring! Zelf hebben we hier heerlijk geslapen tijdens ons verblijf in Middelburg. Het hotel heeft mooie kamers met goed uitzicht en het ontbijt (inbegrepen) is uitstekend!
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel de Nieuwe Doelen 3-****
Vergelijk bij Trivago
Naast het Fletcher hotel zit een andere goede keuze: Hotel de Nieuwe Doelen is een mooi 3*** hotel. Kamers hebben een goed uitzicht en de locatie is top! De prijs ligt lager dan bij het Fletcher maar ontbijt zit niet bij de kamerprijs inbegrepen.
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels in Middelburg met gratis parkeergelegenheid

Voor wie met de auto komt en graag bij z’n hotel wil parkeren zijn de opties in de stad beperkt. Zéker in het centrum is geen enkel hotel dat gratis parkeergelegenheid aanbiedt. Gelukkig kun je aan de rand van het centrum bij goede hotels terecht waar een parkeerplaats wel gratis is.

Van der Valk Middelburg 4****
Vergelijk bij Trivago
De bekende
Van der Valk keten heeft een hotel in Middelburg wat aan de rand van het centrum ligt. Hier kun je genieten van de bekende 4**** kwaliteit. Uiteraard is parkeren hier gratis en bij de kamerprijs inbegrepen.
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Amadore Hotel Middelburg 4-****
Vergelijk bij Trivago

Op zo’n 5 minuten van het station ligt nog een ander 4**** hotel. Het
Amadore hotel Middelburg ziet er goed uit en krijgt goede beoordelingen. De prijs is ook goed; in het laagseizoen heb je voor minder dan €100 per nacht een goede kamer. Het ontbijt en een parkeerplaats zijn bij die prijs inbegrepen.
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel de Sprenck 3-***
Vergelijk bij Trivago

Wie wil slapen in een rijksmonument kan terecht in het
3*** Hotel de Sprenck, dit hotel ligt iets ten noorden van het centrum in een prachtig landhuis met landgoed. Je kunt gratis parkeren en ook het ontbijt zit bij een goed kamertarief inbegrepen. Het hotel krijgt een 9+ als beoordeling; zeker een aanrader dus!
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Bed & Breakfast in Middelburg

Leuk om te weten is dat Middelburg stikt van de B&B’s: zeker in het centrum zijn er een aantal hele mooie te vinden! De kamerprijzen liggen hier vaak iets onder die van de hotels. Dat maakt een B&B een goede en leuke keuze!

B&B Zeeland
Vergelijk bij Trivago
In het hart van de stad ligt
BenB Zeeland dat goede beoordelingen krijgt. Deze bed en breakfast ligt naast het Stadhuis; een extreem centrale plek dus!
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

B&B Koffie & Kussens
Vergelijk bij Trivago
Op zolder van een monumentaal en middeleeuws pand in het centrum van de stad ligt
B&B Koffie & Kussens. Het is een leuk en uitstekend beoordeelde B&B. De prijs is laag; voor een nacht, inclusief ontbijt, ben je in het laagseizoen nog geen €75 kwijt!
➜      Klik hier voor meer informatie en boeken.

Geschiedenis

Al in de 9e is de stad ontstaan op de plek waar nu ongeveer het centrum van de stad te vinden is. Rond 1200 is er een abdij, kerk en klooster gesticht in de stad dat ervoor zorgde dat de stad flink in omvang groeide. In het oude centrum zijn nog tal van sporen uit deze periode te vinden.

Middelburg had een rechtstreekse verbinding via zeearm “Het Sloe”. Dit maakte Middelburg in de 15e en 16e eeuw een van de belangrijkste havensteden van Nederland waardoor de stad enorm floreerde. Zowel de VOC als WIC hadden grote kantoren in de stad wat resulteert in een aantal architecturele pareltjes in de stad!

Tegenwoordig is Middelburg een kleine maar gezellige stad; is er veel toerisme in de stad en omgeving te vinden. De hogeschool Zeeland heeft er een grote hogeschool en de Roosevelt University College universiteit zorgt voor een gezellige vibe in het centrum!

De stad ligt in het westen van Walcheren, ongeveer in het midden. Het ligt, in tegenstelling tot het nabijgelegen Vlissingen (ook heel leuk!), niet aan zee maar heeft wel een verbinding met de zee via het Kanaal door Walcheren dat zowel ten noorden als ten zuiden van de stad een verbinding met zee oplevert.

Vervoer

De stad is goed verbonden met de trein. Zo is er een regelmatige intercitydienst tussen Amsterdam en Middelburg. Het station van de stad ligt midden in het centrum. Ook met de auto kun je makkelijk in Middelburg komen, bijvoorbeeld via rijkswegen A58 vanuit het oosten of via de Oosterscheldekering, via de N57.

Parkeren kan in Middelburg op veel plekken maar is veelal niet gratis. Er zijn in het centrum geen plekken waar je gratis kunt parkeren. Wel zijn er verschillende hotels met, al dan niet gratis, parkeergelegenheid te vinden.

Wat is er te doen in Middelburg?

Er is in Middelburg het hele jaar door genoeg te doen! In de zomer, in het hoogseizoen is het een populaire bestemming voor de vele vakantiegangers die vakantie in Zeeland vieren. Het vanwege het compacte centrum dan ook een super bestemming voor een dagje weg bij uitstek!

In de zomer zijn er regelmatig leuke evenementen in Middelburg. Zo is er tijdens het pinksterweekend het Jazzfestival, kun je half mei genieten van het abdijbierfestival, wordt de lokale keuken gedeeld tijdens Smaek van Zeēland in juni en is het eind juni ook het mosselfestival.

In de kerstperiode wordt de stad het toonbeeld van de jaarlijkse kerstmarkt (Middelburg Winterstad).

De stad telt een aantal musea waarvan het Zeeuws Museum de bekendste is. Hier vind je prachtige exposities over uiteenlopende onderwerpen maar altijd met binding met de Zeeuwse geschiedenis of cultuur.

Bezienswaardigheden in Middelburg

Het centrum van de stad is een verzameling van verhalen en bestaat uit vele monumenten. Tijdens een weekendje weg in de stad moet je dan ook absoluut even lekker door het centrum wandelen; dit is waar de meeste winkels, restaurants en café’s van de stad te vinden zijn.

Bekende bezienswaardigheden in Middelburg zijn de Lange Jan, de toren van de oude Abdij. De prachtige kade met herenhuizen, het stadhuis; de Koepoort en de Kloveniersdoelen.

Het voordeel is dat zo goed als alle momumentale gebouwen en bezienswaardigheden in het centrum liggen en je hier in een dag prima aan toe komt.