Groningen

Groningen is behalve een super gezellige studentenstad ook de perfecte uitvalsbasis voor een langere vakantie in het Noorden van Nederland! Of leuk als bestemming opzich, want in het Groningse is altijd wat te doen! Met tal van goede en leuke hotels zijn er in deze stad dan ook genoeg plekken om te overnachten. Wat de leukste en beste plekken zijn om te overnachten in Groningen? Je leest ‘t op deze pagina!Overnachten in Groningen

Deze helemaal in het noorden gelegen hoofdstad van de gelijknamige provincie telt zo’n 200.000 inwoners. Dankzij de lokale universiteit zijn heel wat van die inwoners studenten, dit maakt van deze stad een geweldige mix tussen een jeugdige vibe en historisch erfgoed met tal van leuke dingen om te doen.

Naast de historische middeleeuwse architectuur in de binnenstad met ondermeer de Martini kerk, kan je het hypermoderne Groninger Museum bezoeken. Wie hier aankomt met de trein, vindt het museum met zijn bijzondere architectuur vlak tegenover het station op het kanaal.

Het is absoluut de moeite waard om deze stad met de fiets te verkennen en er is zelfs meer: Wie zich graag even in Kopenhagen wil wanen, kan met de fiets richting Reitdiep trekken. Deze kleurrijke buurt vlak buiten de stad is met zijn haven is de perfecte plek om de vele vogelsoorten te spotten die er komen broeden.

En als je Groningen hebt gezien, kun je met de trein heel makkelijk de trek richting het noorden maken, naar bijvoorbeeld Appingedam of Delfzijl. Of je pakt de sneltrein richting het Friese Leeuwarden, wat ook een erg leuke stad is!

Onze favoriete hotels in Groningen

Apollo Hotel Groningen Overnachten in Groningen

Apollo Hotel Groningen 4-****

Bekijk op Trivago

Vlakbij het Martini Plaza vind je het opvallende La Liberté gebouw waar het Apollo Hotel zich gevestigd heeft. Met z’n strakke en industriële inrichting beschikken alle 105 kamers over de nodige faciliteiten, waaronder ook airconditioning en gratis wifi. Naast de standaarkamers hebben gasten ook de keuze tussen onder meer een suite of zelfs een appartement, voor wie graag wat langer in de stad verblijft. Wie nog niet meteen naar huis wil, die kan tevens gebruik maken van de late check-out.

Op de 3e verdieping vinden gasten het modern ingerichte restaurant of kunnen even verpozen in de hotelbar. Als je het liever wat sportiever aanpakt, dan kan je terecht in de fitness ruimte van het hotel. Het centrum is vlot bereikbaar te voet en per fiets, deze worden trouwens ook aangeboden door het hotel.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

City Hotel Groningen Overnachten Groningen

City Hotel Groningen 3-***

Bekijk op Trivago

Dit centraal gelegen hotel beschikt naast modern ingerichte kamers over enkele aangename troeven zoals sauna en Turks stoombad, dit dien je wel vooraf te reserveren. Het hotel is vlot bereikbaar vanaf het station van Groningen, in slechts 10 minuutjes wandelen sta je in het City Hotel.

Wie na het intensief shoppen of bezoek aan de stad wil uitrusten, kan weer tot zichzelf komen in het restaurant, lounge of genieten van het uitzicht op het dakterras. Dit hotel biedt tevens fiets verhuur en gratis wifi aan.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Martini Hotel Overnachten Groningen

Martini Hotel Groningen 3-***

Bekijk op Trivago

Dit hotel verwelkomt als sinds 1871 haar gasten op een persoonlijke manier. Gelegen in het echte stadscentrum, is dit hotel een ideale uitvalbasis voor de winkelstraten en monumenten zoals de Martini toren te ontdekken. Maar u zult merken dat ook het populaire Groninger museum op een perfecte wandelafstand ligt.

Interessant is dat dit hotel over kamers voor zowel één, twee, drie als vier personen beschikt. Of u nu alleen reist of met het gezin, er is hier vast wel een kamer die aan uw eisen voldoet. Dit hotel beschikt tevens over bar en restaurant, maar u kunt natuurlijk ook de vele eetgelegenheden ontdekken die Groningen te bieden heeft. Het hotel beschikt over gratis wifi.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.