Delfzijl & Appingedam

In Noord Groningen liggen de vestingsteden Delfzijl en Appingedam. Met een historie die terug gaat tot ver in de 12e eeuw zijn de steden een bron van geschiedenis, cultuur en architectuur. Niet gek dus dat vele mensen de plaatsen goed weten te vinden voor een leuke, bijzondere en vooral goedkoop weekendje weg of citytrip in het noorden!

Op deze pagina deel ik mijn ervaringen over zowel Delfzijl als Appingedam; de plaatsen lenen zich namelijk uitstekend voor eem combi-trip!Waar overnachten in Delfzijl

Wat is er te doen in Delfzijl?

Tijdens je bezoek aan Delfzijl kan een wandeling door het historische centrum niet ontbreken. Dit is waar je de meeste winkels van de stad, restaurants en hotels ook vind. Het centrum ligt direct aan het station en het plein aan de Molenberg vormt het hart van de stad.

De oude waterpoorten van de stad zijn bekende en beroemde monumentale bezienswaardigheden. Verder vind je in het centrum vooral veel mooie, oude en historische straatjes en steegjes. Ook de waterkant; de oude havenkade, is het bezoeken waard. De maritieme geschiedenis van de stad is hier namelijk goed te merken. Erg leuk!

Waar overnachten in Delfzijl?

Het oude centrum van Delfzijl is ook waar je de hotels van de stad kunt vinden. De meeste zijn klein, lokaal en zouden in de meeste gevallen al vrij snel als boutique hotel worden aangeduidt.

Een gezellig, goedkoop en zeer centraal hotel in Delfzijl is het Hotel Boven Groningen. Het is een 3*** hotel met gratis parkeerlegenheid en een gratis ontbijt. Het ligt op een perfecte locatie in het hart van Delfzijl!

Aan de kade vind je Hotel de Boegschroef dat met 3*** en zeer goede reviews gerekend kan worden tot een van de betere hotels in de stad. Huisdieren zijn hier toegestaan en parkeren is gratis. De kamerprijzen zijn goed; zeker niet duur!

Een bijzonder hotel in Delfzijl

Een van de meest opvallende mogelijkheden om te overnachten in Delfzijl is bij het Eemshotel. Dit hotel ligt niet op het vasteland maar staat op palen in de Eems. Er is een sauna en een mooi terras met goed uitzicht. Door deze bijzondere locatie wordt je ‘s ochtends wakker met een adembenemend uitzicht over de mooie Eems. Rustgevend en een geweldige ervaring! Parkeren is bij dit hotel gratis en huisdieren zijn welkom.

 Waar overnachten in Appingedam

Buurstad Appingedam is een geweldige plek om te overnachten maar is wel wat kleiner dan Delfzijl. Wat betreft de hotels heb je hier ook minder keuze. Toch is het qua kwaliteit wel goed; de hotels in Appingedam zijn namelijk goedkoop en hebben goede reviews.

Voor wie graag in een Bed & Breakfast overnacht kan terecht bij De Vijgenhof, het ligt in het centrum van de stad en heeft maar een paar kamers wat het een geweldige vibe geeft.

Een andere keuze in het centrum van Appingedam is Hotel het Wapen van Leiden dat ook direct het enige hotel van de stad is. Het ligt zeer centraal en de prijzen zijn goed. De perfecte plek voor wie goedkoop wil overnachten in Appingedam!