Elburg

Parel van eigen bodem: het vierkante vissersdorpje Elburg. Dit pittoreske Hanze-stadje ligt knap aan het Veluwemeer, pal in de oer-Hollandse natuur. Dat maakt ‘m de perfecte kandidaat om even aan de drukte te ontsnappen. Als kers op de taart boek je er een knusse B&B bij, waarvan we er vier op een rijtje hebben gezet.

De leukste plekken om te overnachten in Elburg

Elburg is een van de Hanzesteden, net als bijvoorbeeld DeventerZwolle, Hasselt en Harderwijk. Elburg mag dan klein zijn, het is een prachtig historisch stadje en wordt door velen gezien als een van de best bewaarde Hanzesteden van Nederland.

Binnen de rechte stadsmuren liggen maar liefst 600 monumenten en 8 musea, dus het stadje trekt nogal wat bekijks. Daarbuiten kun je overigens ook met gemak tijdverdrijf: lange wandel- of fietstocht en een dagje op het water (misschien zelfs eraan, mocht het weer een beetje meewerken) erbij, en je hebt een prima bestemming te pakken.

Klinkt goed? Kijk mee, dit zijn de vier leukste plekken om te overnachten in Elburg!

4x overnachten in het vierkante vissersdorpje Elburg

Van een stadscafeetje met een tapperij, waar je dus ook kunt slapen, tot een bloemenboerderij, waar óók een warm bed voor je klaarstaat; Elburg heeft een fijn aanbod aan hotelletjes om even weg te zijn in eigen land. Je vindt er niet zo gek veel accommodaties, maar degene díe er dan weer zitten, zijn steengoed. Van die knusse, gezellige B&Btjes in oude boerderijtjes, helemaal passend in het polderlandschap.

Dit zijn de leukste hotels in Elburg

B&B De Kleine Vesting - Overnachten in Elburg - Foto Booking.com

Knus en volledig uitgerust appartement voor 4 personen binnen de stadsmuren

Bekijk bij Trivago

B&B De Kleine Vesting 3-*** is een kleine en sfeervolle B&B in een monumentaal pand uit 1750. Je kunt er dus binnen de stadsmuren verblijven, en dat is allemaal te danken aan Janny en René. Als trotse eigenaren van een sfeervol monumentaal pand, openen ze hun deuren voor gasten.

In totaal kun je er met maximaal vier personen terecht. De Kleine Vesting is ook top om voor langere tijd te verblijven, want er is een volledig uitgeruste keuken en een ruime tuin. De inrichting, die is huiselijk, knus en charmant.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Boutique Hotel Elburg en Tapperij - Overnachten in Elburg - Foto Booking.com

Boutique hotel met tapperij

Bekijk bij Trivago

Nog zo’n knus adres binnen de stadsmuren, dat is Boutique Hotel Elburg en Tapperij 3-***. De naam verklapt het al: deze komt in boutique vorm (13 kamers verspreidt over 3 verdiepingen) én inclusief tapperij.

Bij binnenkomst is het of je een oud handelsschip binnenkomt, met patrijspoorten en een boel hout. Ook buiten is plek, op een zonnig of verwarmd terras. Eten en drinken kun je er volop.

Dan de kamers: er is een bruidssuite met een whirlpool, een familiekamer voor vier, een ‘normale’ kamer en een knusse kamer, die laatste voor degene die goedkoop in Elburg willen overnachten en hun duiten liever aan bier in de bar uitgeven.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
B&B Slapen bij DKW - Overnachten in Elburg - Foto Booking.com

Luxe B&B op steenworp afstand van Elburg

Bekijk bij Trivago

Vooruit, B&B Slapen bij DKW 3-*** ligt officieel niet helemaal in Elburg. Maar aangezien je er in een kwartiertje naartoe fietst, én dit een wel heel leuke optie is, nemen we ‘m gewoon lekker mee.

DKW zit gevestigd in een 19e-eeuwse pastorie en heeft een set knappe kamers voor je in de aanbieding. Elk is uniek, en dan scoor je bij ons punten. Al helemaal wanneer ze zo stijlvol ingericht zijn als dat ze bij DKW zijn! Kies bijvoorbeeld voor de zoldersuite en slaap onder de oude balken. Of ga voor Tender Taupe, en geniet van je eigen ligbad.

In de ochtend wordt er een ontbijtje vers voor je bereid. Verder kun je in de nabije omgeving terecht bij verschillende restaurantjes. Je kunt je auto gratis bij DKW parkeren. Gooi vooral een fiets achterin, en trek er lekker op uit.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Bloemenboerderij Aperloo - Overnachten in Elburg - Foto Booking.com

Rustiggelegen boerderij met twee huisjes waar je goedkoop kunt overnachten

Bekijk bij Trivago

Niet verder vertellen, hoor, maar ook Bloemenboerderij Aperloo 3-*** ligt nèt op het randje buiten gemeente Elburg. Pal in het groen, tussen Hoge Enk en ‘t Harde. De Bloemenboerderij heeft twee huisjes waar je in alle rust kunt verblijven.

Je kunt kiezen uit de gelijkvloerse studio, of het Bakhus, elk van alle gemakken voorzien. Ook fijn: de Bloemenboerderij ligt aan een wandelpad, dus je stapt zo de route op (een fiets huren behoort ook tot de mogelijkheden). De groene tuin is open voor andere wandelaars en fietsers als rustpunt, met een pipowagen waar je terecht kunt voor koffie, thee en wat lekkers.

Hoewel je hier niet ín Elburg zit, is het een van de goedkoopste opties in de omgeving. En aangezien je er een eigen keukentje hebt en een fiets kunt huren, kun je alle kanten op!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.