Harderwijk

Hanzestad Harderwijk is een stad met een hele lange historie waarvan nog heel veel bewaard gebleven is. De combinatie van een locatie direct aan het water, de prachtige Veluwe en het historische centrum vol bezienswaardigheden en veel goede restaurantjes maken Harderwijk dan ook een geliefde stad voor een weekendje weg of een stedentrip in eigen land. Het leukste hotel van Harderwijk? Je leest ‘t op deze pagina.

Overnachten in Harderwijk

Harderwijk is een prachtige stad en ligt aan de rand van de Veluwe en het Veluwemeer. Als Hanzestad was de stad een belangrijke schakel in de internationale handel. Al in de 14e eeuw voeren schepen af en aan met verschillende producten uit de regio. Rijke handelaren, zeelui en de nodige overheden hadden in Harderwijk hun woningen of kantoren waardoor de stad op dit moment gezegend is met een prachtig middeleeuws stadscentrum inclusief vrijwel intact stadsmuur met poorten. Hoewel het totaal andere steden zijn, merk je in Harderwijk, net als in Franeker, dat de stad vroeger echt een serieus belangrijke functie in het land had.

Al die historie is echt uitstekend bewaard gebleven en veel van de oude gebouwen in het historische centrum zijn in uitstekende staat en hebben tegenwoordig een andere functie. De oude universiteit, kloosters en handelsgebouwen zijn tegenwoordig niet meer als zodanig in gebruik maar herbergen nu leuke kleine boetiekjes, prima restaurants (er zijn zelfs een aantal sterrenrestaurants in Harderwijk tevinden), gezellige bars en café’s en natuurlijk een aantal hotels.

Ook het stadsmuseum in de Donkerstraat is gehuisvest in een prachtig gebouw en biedt een uniek inkijkje in de geschiedenis van Harderwijk. En aan de waterkant is de vuurtoren bij de Vischpoort, vroeger dé visafslag aan de Zuyderzee, nog steeds elke avond haar licht aan het schijnen.

Hotels in Harderwijk

De beste plek om te overnachten in Harderwijk hangt erg af van wat je plannen zijn. Als je graag dichtbij het oude centrum wil overnachten en een bezoek brengt aan het Dolfinarium, dan is een hotel in het oude centrum vanzelfsprekend. Als je graag richting de natuur gaat en ook het centrum dichtbij wil hebben, kies dan voor een hotel aan de rand van Harderwijk, er zijn een aantal prachtige hotels buiten Harderwijk te vinden die absoluut de moeite waard zijn!

Het aanbod aan hotels in Harderwijk is best wel uitgebreid ten opzichte van het aantal inwoners van de stad (Iets dat je ook in bijvoorbeeld Leeuwarden of Volendam) terug ziet komen. Je hebt in Harderwijk keuze uit zowel wat simpeler en goedkopere hotels maar er zijn ook een paar prachtige 4-**** hotels in en vlakbij de stad te vinden. Al met al dus voldoende keuze voor een heerlijk verblijf in deze leuke Hanzestad.

Onze favoriete hotels in Harderwijk

Beach Hotel - Bar & Kitchen Monopole

Beach Hotel – Bar & Kitchen Monopole 3-***

Bekijk bij Trivago

Aan het water van het Veluwemeer ligt het mooie en fancy Beach Hotel Monopole. Het grote voordeel van dit hotel is dat het direct aan het water ligt, maar ook direct naast de stadspoort van het oude stadscentrum ligt, en het Dolfinarium op 5 minuten lopen ligt. Een toplocatie in hartje Harderwijk, dus.

De kamers in het Beach Hotel Monopole zijn fris en modern en voorzien van alle gemakken waaronder een een goed bed en een lekkere badkamer. Verder is er een mini-bar, TV, Wi-Fi en andere voorzieningen. Qua inrichting heeft het hotel geprobeerd om een beetje de ‘Ibiza’ vibe te pakken en dat is best aardig gelukt.

Al met al heb je bij Beach Hotel Monopole een uitstekende plek te pakken om te overnachten in Harderwijk. Qua locatie, prijskaartje en kwaliteit van hotel zit je helemaal goed.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Best Western Hotel Baars Overnachten in Harderwijk

Best Western Hotel Baars 4-****

Bekijk bij Trivago

Het Best Western Hotel Baars is een van de luxere hotels in Harderwijk en hoort bij de internationale Best Western keten. Dat is een goede verzekering voor een comfortabele overnachting en dat komt ook bij Hotel Baars zeker goed. Het hotel ligt in het centrum bij het Kerkplein en is daarmee een van de hotels die echt super centraal liggen.

De kamers zijn hier heel mooi en een beetje zakelijk (hou je toch bij die grote ketens) ingericht. Niets dan goeds overigens, we hebben echt waanzinnig goed geslapen in de lekkere bedden en de luxe badkamer maakt alles af. Dat maakt Hotel Baars wel een echte aanrader in Harderwijk!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Bed & Breakfast Onder de Dekens - Overnachten in Harderwijk

Bed & Breakfast Onder de Dekens

Bekijk bij Trivago

Dit is zo’n typische sfeervolle en knusse B&B die je verwacht in een middeleeuws stadscentrum (zoals je dat ook in bijvoorbeeld Delft treft) en daarmee een hele leuke plek voor je overnachting in Harderwijk. Bij B&B Onder de Dekens wordt je in de watten gelegd door de eigenaars die je daarnaast van alles over Harderwijk en omgeving kunnen vertellen. In de ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar en p warme dagen heb je een fijn balkon met prima uitzicht voor jezelf.

Voor de prijs hoef je het niet te laten en de knusse en vriendelijke service en inrichting maken B&B Onder de Dekens echt een heel leuk plekje voor je overnachting in Harderwijk. Een van onze favoriete plekken!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Marktzicht Overnachten Harderwijk

Hotel Marktzicht 3-***

Bekijk bij Trivago

In het hart van Harderwijk ligt Hotel Marktzicht, een leuk en knus 3-*** hotel. Direct tegenover de markt heb je een hotel op een toplocatie. De leuke restaurants, vele winkels van Harderwijk en de stadspoort met de boulevard aan het Veluwemeer liggen allemaal op loopafstand. Het enige nadeel van een hotel in het centrum is het gebrek aan goede parkeerruimte. Weet dus dat je een stukje moet lopen met je bagage. Geen probleem? Dan is Hotel Marktzicht een van de leukere hotels in Harderwijk.

Het hotel is mooi en netjes ingericht, is niet overdreven groot en biedt een uitstekend ontbijt aan. Dat staat elke dag vers voor je klaar als perfecte begin van je dag. Qua locatie, prijs en kwaliteit van de kamers en service is dit echt een prima hotel.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Van der Valk hotel Harderwijk

Van der Valk hotel Harderwijk 4-****

Bekijk bij Trivago

Ook in Harderwijk is een Van der Valk hotel te vinden. Dit Van der Valk hotel ligt aan de rand van de stad en om in het centrum of het Dolfinarium te komen zul je een stukje moeten rijden (of fietsen, het hotel biedt fietsverhuur aan). Het grote voordeel van het Van der Valk in Harderwijk is dat je vlakbij de prachtige natuur van de Veluwe zit en op die manier Harderwijk met de mooie natuur kunt combineren.

Het hotel zelf is fancy en netjes zoals eigenlijk elk Van der Valk hotel. Ze bieden verschillende kamertypes aan waaronder de luxe uitbundige suite die voorzien is van een heerlijk bubbelbad en vol zit met hippe design-elementen. Dat is een garantie voor een bijzondere overnachting, dus.

Het hotel biedt verder een gezellige bar en een goed restaurant aan. In tegenstelling tot veel andere Van der Valk hotels, heeft de vestiging in Harderwijk geen spa, zwembad of gym beschikbaar. Voor ons geen blocker, een plons in het Veluwemeer voldoet immers ook!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.