Alkmaar

De meest kazige stad van Nederland is natuurlijk Alkmaar. Deze leuke stad in Noord-Holland is echter veel meer dan alleen maar kaas en heeft dankzij haar lange geschiedenis en hoop prachtige pareltjes te bieden. Dit zijn de leukste hotels in en rondom Alkmaar.Waar overnachten in Alkmaar?

Als je een weekendje weg of een stedentrip naar Alkmaar aan de boeken bent, en op zoek bent naar het leukste hotel in deze stad dan hebben we goed nieuws: Wij hebben er een aantal getest en hieronder vind je dan ook mijn favoriete hotels van Alkmaar. Je kunt Alkmaar trouwens perfect combineren met strand door eens naar Bergen of Egmond aan Zee te kijken. Het is vlakbij!

Het Waagplein vormt zo ongeveer het hart van het oude middeleeuwse centrum van Alkmaar, en wordt vaak gezien als dé toeristische trekpleister van de stad. Aan het Waagplein vind je bijvoorbeeld het weeghuis dat uit 1390 stamt.

Vroeger werd het weghuis gebruikt als plek om de kaas te wegen voordat deze op de traditionele kaasmarkt werd verhandeld. Tegenwoordig kun je er het kaasmuseum vinden. Op het Waagplein is trouwens ook de kaasmarkt te vinden, nog steeds een van de bekende activiteiten in Alkmaar.

Overnachten in het centrum van Alkmaar

De leukste en beste plek om te overnachten in Alkmaar is zonder twijfel in het oude middeleeuwse centrum. Hier leeft en bruist de stad Net als elke andere middelgrote nederlandse provinciestad. Zeker in het weekend en in de schoolvakanties is er in het centrum van Alkmaar echt wel heel veel te doen en geniet je van leuke winkels, prima cafés en barretjes waar het licht pas laat aan gaat.

In het centrum van Alkmaar zijn dan ook verschillende plekken te vinden waar je goed kunt overnachten. Qua budget is Alkmaar overigens ook geen dure plek en is er voor iedere portemonnee een leuke plek te vinden om de nacht door te brengen. Dit zijn onze favoriete hotels in het centrum van Alkmaar:

  • Grand Hotel Alkmaar: Het meest prestigieuze en bekende hotel van Alkmaar is het Grand Hotel Alkmaar. Dit hotel ligt in het hartje van het centrum en heeft prachtig kamers met de moderne badkamer en een lekker bad. Uniek aan dit hotel is trouwens de Suite op de bovenste verdieping. Bar waar je heel veel lekkere wijntjes kunt drinken en in het restaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Prijstechnisch en kwalitatief een uitstekende keus.
  • Amrâth Hotel Alkmaar: Aan de rand van het oude centrum ligt dit prima hotel van de bekende Amrath keten. Met 90 kamers is het Amrath in Alkmaar een van de grotere hotels en kun je terecht voor goede en betaalbare kamers, waar is er voor de liefhebbers van luxe ook een Suite van meer dan 90 vierkante meter beschikbaar. Dit is een super leuk hotel met een fijne sfeer en een mogelijkheid om je auto te parkeren
  • Hotel Stad en Land: Hotel Stad en land is een leuk boutiquehotel in het centrum van Alkmaar. Hier ga je overnachten temidden van leuke en hipper kamers die modern zijn ingericht. Voeg hier een prima moderne badkamer met ligbad en veel kunst aan de muur aan toe, en je snapt dat wij best wel fijn zijn. Vooral omdat het prijskaartje van dit leuke boetiekhotel in Alkmaar niet veel hoger ligt dan de andere hotels in de stad.
  • Pension Onassis: Deze leuke bed and breakfast heeft veel unieke eigenschappen waardoor die zeker een plekje op onze lijst verdient. Elke kamer is namelijk uniek ingericht en heeft een geheel eigen stijl. Dit alles zonder in te leveren op luxe en comfort want tijdens ons verblijf In dit hotel hebben we hier heerlijk geslapen en ons uitstekend vermaakt.
Booking.com

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.