Ieper

In West-Vlaanderen ligt Ieper, een provincieplaats met een lange en zeer bijzondere geschiedenis die vooral diepe wortels heeft in de Eerste Wereldoorlog. De hevige gevechten in de loopgraven en de verhalen die dat heeft opgeleverd zijn namelijk uitstekend terug te vinden in de vele musea, exposities en andere bezienswaardigheden. Behalve die historie heeft Ieper ook een prachtig middeleeuws stadscentrum met leuke winkels, barretjes en restaurantjes. Het vinden van een leuk hotel in Ieper is belangrijk en we helpen je graag met dit overzicht van de leukste plekken om te overnachten in deze boeiende Belgische stad.

Overnachten in Ieper

Met nog geen 35.000 inwoners is Ieper geen grote plaats. Toch vindt je in deze stad een prachtig en eeuwenoud stadscentrum vol historische gebouwen met prachtige ornamenten. Zoals je wel vaker ziet in België wordt het centrum gevormd door een centraal stadsplein; in Ieper is dat ook het geval en is het hart van de stad de Sint-Maartenskathedraal.

In het centrum van Ieper vindt je de meeste winkels, zitten gezellige restaurants en kroegjes en geniet je van een Belgische provinciehoofdstad waar alles lekker op z’n gemakje gaat. De regio rondom Ieper staat bekend vanwege de vele oorlogsmonumenten, er is namelijk enorm veel gevochten in de afgelopen eeuwen en vele overblijfselen, exposities en musea zijn dan ook absoluut het bezoeken waard!

Hotels in Ieper

Ieper is toeristische bestemming van enig niveau. Het is zeker geen Dinant of Brussel maar is qua toeristen stukken groter dan plaatsen als Bergen, Namen of Charleroi. Het aanbod van hotels ligt dan ook een beetje tussen die plaatsen in. In Ieper kom je veel leuke buesthouses en B&B’s tegen, vaak gerund door lokale families die je van alles kunnen vertellen over Ieper en haar boeiende omgeving. Het voordeel van die guesthouses is de persoonlijke verzorging en aandacht voor kwaliteit en comfort. Ook het prijsniveau van dit soort plekken om te overnachten ligt gemiddeld een stuk lager.

Er zijn ook een aantal hotels in Ieper te vinden. Die zijn echter wel op 2 handen te tellen waarbij het grootste hotel van Ieper niet meer dan 35 kamers heeft. Relatief bescheiden dus, maar daarmee niet slecht. Er staat een hotel van een bekende keten in Ieper (Het Novotel) maar er zijn ook een aantal leuke lokale hotels in Ieper te vinden. De meeste hotels in Ieper bevinden zich in het oude stadscentrum.

Hotel Ieper

Ons advies voor Ieper is om te overnachten in het centrum. Ieper heeft een gezellig klein stadscentrum waar tal van goede hotels en B&B’s te vinden zijn. Qua prijsstelling heb je het getroffen want de gemiddelde kamerprijs ligt in Ieper vrij laag wat het vinden van een goedkoop hotel in Ieper dan ook erg makkelijk maakt! Mocht je wat goedkoper willen overnachten, dan is een plek in de buurt van het station van Ieper een goede en slimme keuze.

Snel naar:

  • Overnachten in het centrum van Ieper: Het historische stadscentrum van Ieper is dé plek om sfeervol en gezellig te overnachten. Parkeren is lastig maar je zit midden in deze prachtige stad.  > Bekijken
  • Overnachten bij het station van Ieper: De hotels bij het station van Ieper zijn wat goedkoper en hebben een uitstekende locatie. Parkeren kan hier makkelijk en je loopt in tien minuten naar het centrum.  > Bekijken
Goedkoop Hotel Ieper

Overnachten in het centrum van Ieper

Naar boven

Het oude centrum van Ieper is het leukste en meest sfeervolle deel van de stad om te overnachten. Het centrum is klein en compact maar zit vol historie en cultuur. Veel gebouwen hier zijn honderden jaren oud en dankzij de smalle straatjes en typische doorkijkjes mag Ieper zich prijzen met een sfeervol centrum.

De meeste winkels en restaurants van Ieper zijn in het centrum te vinden. Parkeren is wel een uitdaging want door de beperkte ruimte liggen de tarieven gemiddeld hoog en is het vinden van een plekje lastig.

De hotels in het centrum van Ieper zijn niet talrijk en het aanbod is daardoor beperkt. Er is gelukkig voldoende kwaliteit te vinden en er zijn hotels in verschillende prijsklasses.

De leukste hotels in centrum van Ieper:

Novotel Ieper Centrum 3-***
Bekijk dit hotel
In het centrum zijn de meeste goede hotels van Ieper te vinden. Tijdens ons weekendje weg in Ieper kozen we voor het Novotel Ieper Centrum. Dit hotel, eentje uit de bekende Novotel keten, ligt op een paar minuten lopen van het stadscentrum en heeft prima kamers! Ook de prijs was goed: voor een nacht moesten €90 euro afrekenen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel New Regina 3-***
Bekijk dit hotel
Direct aan de Grote Markt van Ieper ligt het Hotel New Regina dat met 3*** en een beoordeling van een 9,2 een goede en goedkope keuze is voor Ieper. Een grote bonus is het gratis ontbijt dat bij elke kamer inbegrepen is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel O Ieper 3-***
Bekijk dit hotel
Een andere goede keuze voor Ieper is Hotel O Ieper dat in het hart van de stad te vinden is. Het hotel is trots op haar groene footprint, een nacht in dit hotel is dus ook een millieubewuste nacht. Daarvoor hoef je niets in te leveren: kamers zijn mooi en luxe en het ontbijt is bij elke boeking inclusief.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Ieper

Overnachten bij het station van Ieper

Naar boven

De stationsbuurt van Ieper is een handige plek om je hotel te boeken als je met de trein komt. Vanaf station Ieper pak je namelijk treinen naar Gent en Antwerpen. en met een overstap kun je natuurlijk overal komen.

Ook parkeren is in dit deel van de stad makkelijker: Kom je met de auto en wil je niet te ver met je koffer lopen? Dan is een hotel bij het station van Ieper de slimste keuze!

De leukste hotels bij het station van Ieper:

Elysian
Bekijk dit hotel
Recht tegenover het station vindt je Elysian. Het is een leuke Bed & Breakfast met leuke kamers en eigen badkamer. Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en voor ongeveer €100 per nacht overnacht je hier.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

B&B Guesthouse Gatsby
Bekijk dit hotel
Als een pension een beoordeling van een 9,4 krijgt dan moeten we even kijken. Guesthouse Gatsby, gelegen tegenover het station, stelde ons niet teleur! De kamers zijn mooi, hebben een eigen badkamer en de stad ligt vlakbij.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Huyze Malou
Bekijk dit hotel
Hele sfeervolle en mooi ingerichte kamers kom je tegen in deze leuke B&B die ook vlakbij het station van Ieper ligt. Je kunt voor de deur parkeren en uitstekend slapen gaat wel lukken op die heerlijke bedden. Een waanzinnig plekje voor een super prijsje!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.