Ieper

In West-Vlaanderen ligt Ieper, een provincieplaats met een lange en zeer bijzondere geschiedenis. De verschillende overblijfselen gecombineerd met een prachtig middeleeuws stadscentrum maken Ieper een uitstekende locatie voor een bijzondere stedentrip in België! Wij helpen je met het vinden van het juiste hotel in de stad zodat jij de beste plek boekt en precies weet waar je het beste kunt overnachten.Over Ieper

Met nog geen 35.000 inwoners is Ieper geen grote plaats. Toch vindt je in deze stad een prachtig en eeuwenoud stadscentrum vol historische gebouwen met prachtige ornamenten. Zoals je wel vaker ziet in België wordt het centrum gevormd door een centraal stadsplein; in Ieper is dat ook het geval en is het hart van de stad de Sint-Maartenskathedraal.

In het centrum van Ieper vindt je de meeste winkels, zitten gezellige restaurants en kroegjes en geniet je van een Belgische provinciehoofdstad waar alles lekker op z’n gemakje gaat. De regio rondom Ieper staat bekend vanwege de vele oorlogsmonumenten, er is namelijk enorm veel gevochten in de afgelopen eeuwen en vele overblijfselen, exposities en musea zijn dan ook absoluut het bezoeken waard!

Waar overnachten in Ieper?

Ons advies voor Ieper is om te overnachten in het centrum. Het is een gezellig klein stadscentrum waar tal van goede hotels en B&B’s te vinden zijn. Qua prijsstelling heb je het getroffen want de gemiddelde kamerprijs ligt in Ieper vrij laag wat het vinden van een goedkoop hotel in Ieper dan ook erg makkelijk maakt!

Overnachten in het centrum van Ieper?

In het centrum zijn de meeste goede hotels van Ieper te vinden. Tijdens ons weekendje weg in Ieper kozen we voor het Novotel Ieper Centrum. Dit hotel, eentje uit de bekende Novotel keten, ligt op een paar minuten lopen van het stadscentrum en heeft prima kamers! Ook de prijs was goed: voor een nacht moesten €90 euro afrekenen.

Direct aan de Grote Markt van Ieper ligt het Hotel New Regina dat met 3*** en een beoordeling van een 9,2 een goede en goedkope keuze is voor Ieper. Een grote bonus is het gratis ontbijt dat bij elke kamer inbegrepen is.

Een andere goede keuze voor Ieper is Hotel O Ieper dat in het hart van de stad te vinden is. Het hotel is trots op haar groene footprint, een nacht in dit hotel is dus ook een millieubewuste nacht. Daarvoor hoef je niets in te leveren: kamers zijn mooi en luxe en het ontbijt is bij elke boeking inclusief.

Overnachten bij het station van Ieper

Ook bij het station van Ieper zijn een aantal hotels te vinden. Voor wie met de trein komt is dit een handige optie.

Recht tegenover het station vindt je Elysian. Het is een leuke Bed & Breakfast met leuke kamers en eigen badkamer. Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en voor ongeveer €100 per nacht overnacht je hier.

Als een pension een beoordeling van een 9,4 krijgt dan moeten we even kijken. Guesthouse Gatsby, gelegen tegenover het station, stelde ons niet teleur! De kamers zijn mooi, hebben een eigen badkamer en de stad ligt vlakbij.

Booking.com