Durbuy

De leukste hotels en plekken om te overnachten in Durbuy ga je op deze pagina zeker vinden! In het hart van de Ardennen ligt het leuke dorp Durbuy. Als je een weekendje Ardennen gaat boeken, mag een bezoek (of verblijf) in Durbuy absoluut niet ontbreken. We hebben de leukste plekken om te overnachten in Durbuy voor je uitgezocht en die delen we met je op deze pagina!

Waar overnachten in Durbuy

Diep in de Belgische Ardennen, ten zuiden van Luik en Spa en ten noorden van Luxemburg ligt Durbuy. Volgens velen is Durbuy hét centrum van de Ardennen. De stad zit vol met leuke hotels en accommodaties en in de buurt van Durbuy zijn heel veel leuke activiteiten te vinden.

Denk aan boomklimmen, raften, hiken, mountainbiken en veel andere leuke typische activiteiten waar je de Ardennen natuurlijk van kunt kennen.

Het centrum van Durbuy is klein en compact en de meeste hotels en plekken om te overnachten liggen in de buurt van dit centrum. Er zijn echter ook flink wat leuke plekken om te overnachten bij Durbuy die wat verder buiten het centrum liggen. Een auto is dus wel praktisch!

Hotel in Durbuy

Hotels in Durbuy

Durbuy is niet heel groot in oppervlakte maar is een heel toeristisch en populaire vakantiebestemming in de Ardennen. Er zijn dan ook een hoop plekken in Durbuy te vinden om te overnachten.

De keuze van accommodatie in Durbuy is behoorlijk breed. Zo zijn er de nodige hotels te vinden maar zijn er ook appartementen, groepsaccommodaties en een paar B&B’s. Als we dan kijken naar het prijsniveau en de te verwachten luxe dan is Durbuy een prima middenklasser. Verwacht zéker geen 5-***** luxe hotels maar weet dat wat je gaat aantreffen in Durbuy vna prima kwaliteit is.

Dit zijn onze favoriete hotels in Durbuy

HOTEL WELLNESS – EAU DE ROCHE - Overnachten in Durbuy

Hotel Wellness – Eau de Roche 4-****

Bekijk bij Trivago

Het mooie 4-**** Eau de Roche hotel is perfect voor iedereen die een luxe plek zoekt om te overnachten in Durbuy. En vooral voor iedereen die daar ook de nodige wellness bij zoekt. In dat geval kun je bij Eau de Roche je lol op: Het hotel heeft een zeer uitgebreide spa met wellness met onder andere een groot zwembad, sauna, stoombad en veel spa behandelingen.

De kamers in het hotel komen in verschillende thema’s waaronder ‘Rock Water’ en Court Side. De Rock Water kamers zijn lekker luxe en heerlijk comfortabel en van alle gemakken voorzien. Een heerlijk bed om in te ploffen als je een lange dag in de ruige natuur van de Ardennen hebt gehad.

De Court Side kamers zijn wat voordeliger geprijsd en ook iets meer basis ingericht. Niet verkeerd overigens; je hebt altijd een heerlijk bed en een meer dan goede badkamer.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
LE CLOS DES RÉCOLLETS - Overnachten in Durbuy

Le Clos Des Récollets 4-****

Bekijk bij Trivago

Een hotel in Durbuy, Le Clos des Récollets, is een oude boerderij die zijn naam heeft ontleend aan de monniken van Durbuy. Sindsdien is het een hotel-restaurant geworden. Het hotel ligt niet in de buurt van de Ourthe, maar binnen de geplaveide stad. Het heeft een betoverende allure in cottage-stijl die een stop zou maken om nog een keer te kijken.

De kamers van Le Clos des Récollets liggen in een rustige omgeving en zijn modern en schoon in een witte omgeving. Hoteltarief begint vanaf € 110 voor twee personen per nacht, € 142 voor drie personen en maximaal vier personen per kamer voor € 175. Ontbijt kost € 12,50 per persoon met zelfgemaakte jam en lokale hammen.
Het restaurant in Le Clos des Récollets wordt aanbevolen door de Michelingids 2017.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
HOTEL CÔTÉ COUR DURBUY - Overnachten in Durbuy

Hotel Côté Cour Durbuy 3-***

Bekijk bij Trivago

Een leuk en betaalbaar hotel in het centrum van Durbuy is zeker de moeite waard. En bij Hotel Cote Cour Dubuy heb je zo’n plek te pakken. Dit hotel ligt in hartje Durbuy, in de wintermaanden op loopafstand van gezellige kerstmarkt die op Place aux Foires wordt gehouden, en daarmee echt op een super locatie.

Een heerlijk plekje met kamers in verschillende formaten en van verschillende prijsklasses. Er zijn basis-kamers maar je kunt ook kiezen voor een suite-studio die van alle gemakken is voorzien en waar het heerlijk overnachten is.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
LE SANGLIER DES ARDENNES - Overnachten in Durbuy

Le Sanglier Des Ardennes 4-****

Bekijk bij Trivago

Hotel Le Sanglier des Ardennes is een van de wat luxere keuzes voor je overnachting in Durbuy. Met vier sterren kom je hier dan ook terecht in hotelkamers die groter, luxer en uitgebreider zijn dan in de meeste andere hotels in Durbuy.

Le Sanglier Des Ardennen is een echt familie-hotel en gaat al generaties mee. Dat zorgt voor een gezellige en prettige sfeer tijdens je overnachtingen en is een zekerheidje dat je goed in de watten wordt gelegd door de hosts.

De locatie is top: Midden in het centrum van Durbuy en op loopafstand van de restaurantjes. Parkeren kan uiteraard gratis en het gebruik van alle andere voorzieningen is ook inbegrepen bij je kamerprijs.

Een prima keuze voor wie wat meer luxe en comfort zoekt. Qua prijs is dit een van de wat duurdere hotels in Durbuy, maar als je ‘m kunt betalen dan is het zeker een aanrader!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
LE GÎTES DES CRÊTES - Overnachten in Durbuy

Le Gîtes des Crêtes

Bekijk bij Trivago

Als je een groepsaccommodatie in Durbuy zoekt is Le Gites des Cretes je beste keuze. Deze leuke groepsaccommodatie ligt in het bos, niet ver van Durbuy. Met ruimte voor maximaal 10 personen kun je hier uitstekend terecht.

Er zijn meerdere slaapkamers die netjes en comfortabel zijn ingericht. Ook is er een grote keuken, woonkamer en verschillende badkamers. In de zomermaanden heb je een heerlijk terras met enorme barbeque zodat je hier tot in de diepe uurtjes kunt relaxen, midden in de natuur.

De locatie op een heuvel zorgt voor een waanzinnig uitzicht en dat is een van de absolute topstukjes van dit fijne huisje. Qua prijs hoef je het niet te laten want voor een weekend ben je zo’n €400 kwijt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
HOTEL DES COMTES - Overnachten in Durbuy

Hotel des Comtes 3-***

Bekijk bij Trivago

Hotel des Comtes is een waar begrip in Durbuy en bestaal al als hotel sinds 1862. De locatie van dit hotel is top: super centraal en op loopafstand van het kleine maar gezellige centrum van Durbuy.

Als je hier gaat overnachten dan is een van de beste take-aways misschien wel het uitzicht. Vanuit de kamers geniet je van de heuvels en bergen van de prachtige Ardennen maar sommige kamers bieden ook uitzicht over de rivier en Durbuy zelf.

Kamers zijn tip-top in orde en voorzien van een goed bed en een uitgebreide badkamer. Ook leuk zijn de familiekamers zodat je met het hele gezin in een kamer kunt. Deze zijn uiteraard een stukje groter dan de normale kamers maar qua prijs ook heel aantrekkelijk geprijsd.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
HÔTEL LA LIBRAIRIE - Overnachten in Durbuy

Hôtel La Librairie 3-***

Bekijk bij Trivago

Het leuke en sfeervolle Hotel la Librairie is een leuk 3-*** hotel in het centrum van Durbuy. Het is behoorlijk betaalbaar (net als de meeste hotels in Durbuy overigens) en is klein, knus en gezellig. Met acht kamers is het hier nooit echt druk en heb je altijd de volle aandacht van het personeel. In onze ervaring dé garantie voor een uitstekende overnachting.

De kamers bij Hotel la Librairie zijn van alle gemakken voorzien: Een lekker bed en een eigen badkamer. Uiteraard is er gratis wifi in het hele hotel en kun je ‘s ochtends terecht voor een ontbijtje om de dag goed te beginnen.

Als je een leuk, goed en betaalbaar hotel in het centrum van Durbuy zoekt is La Librairie een prima keuze.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.