Dinant

Op slechts een uurtje rijden van Brussel en in het hart van de Belgische Ardennen ligt Dinant. Het is een leuke stad die wordt doorkruist door de Maas en biedt liefhebbers van lekker eten en vooral veel buitenleven de mogelijkheid om de prachtige Ardennen te gaan beleven! Wij komen er graag en kunnen je dan ook goed vertellen wat de leukste en beste plekjes zijn om te overnachten zodat jij voor de beste prijs in het beste hotel terecht komt tijdens je stedentrip naar Dinant!Waar overnachten in Dinant?

Dinant is maar een kleine plaats met een zeer compact centrum dat zich rondom de citadel bevindt. De beste en leukste plekken om in Dinant te overnachten zijn dan ook in de buurt van de citadel. In de omgeving van Dinant bevinden zich overigens vele campings en groepsaccommodaties die voor grotere groepen geschikter zijn dan een hotel in het centrum.

Leuke hotels in het centrum van Dinant

Een van de populairdere en centraal gelegen hotels in Dinant is het Ibis Dinant Centre Hotel. Het is een hotel van de bekende Ibis keten en ligt direct aan de Maas. Met prima kamers, een goede locatie en goed uitzicht vanuit de meeste kamers een goede keuze. Toen wij hier overnachtten waren we €65 per nacht kwijt wat een uitstekende prijs is!

Bij het pension van Les Voisins De Mr Sax zijn ook huisdieren welkom: ideaal als de viervoeter mee gaat naar de prachtige Ardennen en je een hotel in Dinant zoekt waar honden (en andere huisdieren) ook toegestaan zijn. Ook deze accommodatie ligt in het centrum, vlakbij de citadel en vraagt ongeveer €85 per nacht.

Als je een wat grotere groep hebt en het liefste centraal in Dinant overnacht dan is “L’appartement” een goede keuze. Het is een groot appartement met meerdere kamers op een uitstekende locatie. Met plek voor 10 personen en een prijs per nacht van ongeveer €180 een hele goedkope optie!

Booking.com

Wat te doen in Dinant?

In Dinant is genoeg te doen! Dankzij de locatie in de Ardennen en een lange geschiedenis stikt het in de stad en omringende regio van culturele en historische hoogstandjes! Een bezoek aan de citadel van Dinant kan bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken. Vanaf hier heb je overigens ook een prachtig uitzicht over de stad en regio!

Een andere leuke activiteit in Dinant is een trip met boot over de Maas: vanaf het water ziet alles er stukken anders uit. Absoluut een aanrader!

Bieriefhebbers wisten het vast al: het lekkere Leffe komt uit Dinant en de abdij en brouwerij zijn te bezoeken. Breng dus zeker een bezoekje tijdens je verblijf in Dinant om wat verse Leffe’s te proeven en te zien hoe dit lekkere bier gebrouwen wordt.