Curaçao

Waar overnachten op Curacao is een vraag die vaak gesteld wordt; dit fijne vakantie-eiland is een prachtige plek om je vakantie door te brengen en het vinden van het juiste hotel, appartement of resort op Curacao is een belangrijke uitdaging voor iedereen die erover na zit te denken een vakantie naar Curaçao te boeken. 

Wat de leukste dorpen, wijken, stranden en hotels van Curacao zijn lees je in dit item over de leukste plekken om te overnachten op Curaçao



Waar overnachten op Curaçao?

Welkom op Curaçao! Bekend van Bassie & Adriaan, de prachtige vakantiefoto’s die we regelmatig voorbij zien komen en natuurlijk het enorme aantal vliegtuigstoelen dat vanuit Nederland naar dit tropische paradijsje wordt aangeboden. Curaçao ligt zo’n 70 kilometer van Aruba maar straalt een totaal andere sfeer en vibe uit. Datzelfde geldt trouwens voor Bonaire dat ook weer een heel ander eiland is.

De foto’s van de kleurrijke en koloniale huizen uit hoofdstad Willemstad zijn wereldwijd bekend maar de schoonheid van de vele stranden van Curaçao zijn voor veel, niet Nederlanders, een goed bewaard geheim (en wij gaan ze er niets over vertellen!). Met maar een heel klein beetje regen en gemiddelde temperaturen die rond de 30 graden hangen is Curacao trouwens een echt paradijs; tijd voor een zonvakantie dus!

Het vinden van de juiste accommodaties en hotels op Curaçao is een belangrijke opgave als je een vakantie naar dit mooie eilandje aan het plannen bent. Bedenk of je graag in de drukte zit of dat je juist liever voor rust en ruimte gaat. Wat je ook kiest, een auto maakt je verblijf op Curaçao een stuk makkelijker én leuker. Vergeet dit dus niet!

Overnachten op Curacao

Snel naar de juiste plek:

  • De populairste hotels op Curaçao
  • Overnachten bij Mambo Beach: Mambo Beach is het bruisende en gezellige toeristische deel van Curacao waar veel van vakantiegangers naartoe gaan die voor het eerst op vakantie gaan naar Curacao. Het is compact, heeft prachtige stranden, een aantal fijne hotels en resorts en een tiental leuke restaurants en bars. De perfecte plek dus!
  • Overnachten bij Pietermaai: Een van de meest luxe stukjes Curaçao met een prachtige boulevard, veel mooie boutique hotels, 5-***** resorts en bekende luxe restaurants. Voor stijl, luxe en een hoog prijskaartje kies je voor Pietermaai.
  • Overnachten in Willemstad: De hoofdstad van Curaçao en daarmee de drukste en meest bruisende stad. Een geweldige toeristische trekpleister vol restaurants, bars en winkels waar toeristen en locals mixen.
  • Overnachten in Jan Thiel: Het luxere en rustiger deel van Mambo Beach waar grotere en luxere hotels te vinden zijn. Wat ons betreft de perfecte mix tussen drukte, luxe en comfort.
  • Overnachten bij Santa Barbara: Exclusief, rustig en authentiek. In Santa Barbara kom je om maximaal te genieten van je vakantie zonder drukte en pottenkijkers.
  • Overnachten bij Blauwbaai: Leuke mix tussen lokaal, authentiek maar ook met prima stranden, leuke restaurantjes en de nodige bars. Een middenweg tussen de wat hogere prijzen van Mambo Beach en de rust en ruimte van Santa Barbara.

De beste hotels op Curaçao

Naar boven

Er zijn zoveel leuke hotels om te overnachten op Curaçao dat het onmogelijk is om ze allemaal met je te delen. Inmiddels hebben we echter al wel vaak mogen overnachten op dit fijne vakantie eiland en hebben we daardoor wel een neusje gekregen voor de beste hotels op het eiland.

Dit heeft geresulteerd in een nogal lange lijst van mooie hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. We hebben een aantal favorieten onder elkaar gezet maar ook per gebied op het eiland een kleine selectie gemaakt. Dit zal het vinden van het beste hotel op Curaçao vast en zeker een stukje makkelijker maken!

Natuurlijk is het super persoonlijk en is het beste hotel van Curaçao voor iedereen weer anders. Een goed zwembad, een toplocatie, veel aandacht voor service zijn verschillende zaken die per persoon weer verschillende waardes krijgen bij het bepalen van het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie.

Hieronder onze persoonlijke favorieten:

Oasis Coral Estate Beach 4-****
Dit is een resort dat helemaal aansluit bij liefhebbers van duiken. Het resort heeft namelijk een eigen duikcentrum én eigen strand zodat je vanuit je hotelkamer direct het water in kunt. Dit, in combinatie met een heel mooi zwembad met eindeloos uitzicht over de zee, de leuke bar en de mooie kamers maken dit resort, dat op een wat rustiger locatie aan de noordkant van het eiland ligt, een hele goede keuze voor iedereen die op zoek is naar rust, ruimte en relaxation!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Floris Suite Hotel Spa & Beach Club 4-****
Dit resort is een van de weinige Adult Only hotels op Curacao en wordt gerund door twee vriendelijke heren. Het is een fijn hotel met een relaxte vibe waar iedereen welkom is (behalve kinderen). Persoonlijk zijn we af en toe wel liefhebbers van adult only en dit hotel op Curaçao stelde tijdens ons verblijf ook niet teleur. Prima kamers, een lekker zwembad, vriendelijke hosts… alles wat je nodig hebt!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Corendon Mangrove Curacao All Inclusive Corendon.nl

All Inclusive resorts op Curaçao

Liefhebbers van All Inclusive kunnen met een gerust hart naar Curaçao vliegen: Deze super populaire formule is op een hele hoop plekken op het eiland te vinden. Je vindt vooral veel 4 & 5 sterren resorts die op Curaçao te boeken zijn op basis van All Inclusive. Hoewel er maar een stuk of 6 échte all inclusive resorts op Curaçao te vinden zijn, is het vaak wel mogelijk om all inclusive bij te boeken bij andere hotels. Je krijgt dan een bandje en kunt onbeperkt bestellen. Onze ervaring is dat je het meeste plezier hebt van je all inclusive pakket als je in een 100% dedicated all inclusive resort gaat zitten. Daarvan hebben we een paar favorieten:

Sunscape Curacao Resort, Spa & Casino 4-****
Dit prachtige resort ligt op loopafstand van Mambo Beach en heeft een eigen strand voor de deur. Achter dit strand ligt een prachtige infinitypool dat omringd wordt door de luxe kamers van dit fijne hotel. Er zijn meerdere zwembaden en je kunt voor je honger terecht bij verschillende restaurants en bars. Dat zal een garantie zijn voor een heerlijke vakantie want dit is een echt familie-resort en perfect voor families die met de kids willen gaan genieten!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Kunuku Aqua Resort 4-****
Leuk resort aan de noordkant van Curaçao met een eigen waterpark met verschillende glijbanen en zwembaden. Verder boek je dit resort ultra all inclusive zodat iedereen volledig kan genieten en relaxen van alles dat ze nodig hebben. Behalve een leuk zwembad heeft dit resort ook goede kamers die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Een auto raden we bij dit resort wél aan (maar dat doen we eigenlijk voor heel Curaçao!)
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Corendon Mangrove Beach Resort 4-****
Dit is het nieuwe 5-****** All Inclusive megaresort dat Corendon op Curaçao heeft gebouwd. Het beloofd een prachtig resort te worden met luxe kamers, een prachtige lagune voor de deur, meerdere zwembaden, restaurants, bars en heel veel ander spektakel wat dit hotel de perfecte plek maakt voor families met kinderen. Hier de vakantie doorbrengen zal nog jaren lang in het geheugen staan. Een extra voordeel: Het hotel ligt op loopafstand van Otrabanda, midden tussen de drukte dus.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Mambo Beach Curacao

Overnachten bij Mambo Beach

Naar boven

Mambo Beach is het deel van Curaçao dat echt perfect is voor families met kinderen, groepen vrienden en stellen die een romantische vakantie zoeken (bijna iedereen dus!). Het strand hier bestaat uit wit zand en kristalhelder blauw water. Een extra bonus: Op slechts een paar minuten sta je in het centrum van het historische Willemstad wat Mambo Beach een hele goede locatie maakt om te overnachten.

Behalve de afstand tot Willemstad kun je bij Mambo Beach ook uitstekend overnachten in verschillende leuke hotels en resorts, kun je shoppen in een behoorlijk aantal goede winkels, lekker eten in een van de goede restaurants en zijn er verschillende bars die direct aan het strand te vinden zijn en waar je tot in de late uurtjes geniet van een lekkere cocktail of biertje.

Qua eten is er een ruime keuze bij Mambo Beach; je kunt eten in de restaurants van de verschillende hotels en resorts maar aan de boulevard zijn ook verschillende restaurants te vinden met gerechten uit alle windstreken ter wereld. Pizza, Pasta, Bitterballen en natuurlijk verse vis. Het aanbod van hotels en accommodaties in Mambo Beach is best wel breed; dit zijn onze favoriete hotels bij Mambo Beach:

Kontiki Beach Resort 4-***
Dit is het perfecte hotel voor families met kinderen! Midden in Mambo Beach ligt het prachtige 4-****  Kontiki Beach Resort met prachtige kamers waarvan een aantal aan de lazy river zodat je vanuit de kamer direct een duik kunt nemen. En als de lazy river niet je ding is dan sta je binnen een paar stappen op het strand want dat ligt voor de deur. Hier geniet je ook van een lekkere cocktail bij de beach bar. Leuk weetje: Dit hotel is onderdeel van de Van der Valk  familie; dan weet je dat service een belangrijk aspect is 🙂 Echt een ideaal hotel dus, en, als je een goede deal pakt, ook behoorlijk betaalbaar. Een 9-daagse vakantie (inclusief vlucht) kost zo’n €600 p.p.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Lionsdive Beach Resort 4-****
Dit is een prachtig boutique resort in Mambo Beach. De prachtige kamers met heerlijke bedden en geweldig uitzicht op het strand zorgen voor de perfecte, ietwat romantische, setting wat dit hotel echt de perfecte plek maakt voor een romantische vakantie. Behalve de toplocatie aan het strand geniet je in het Lionsdive Resort ook van het enige 50 meter zwembad van heel Curaçao; zo blijf je ook nog een beetje in vorm tijdens de vakantie.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Dolphin Suites Hotel 3-***
Dit is een prima appartementencomplex in het hart van Mambo Beach en op loopafstand van alle bezienswaardigheden, bars, restaurants, winkels en natuurlijk het heerlijke strand. Je slaapt hier in mooie appartementen met eigen keukentje, lekkere bedden en een balkon om te relaxen van je biertje. Afkoelen doe je in het zwembad in de tuin. Een uitstekende prijs/kwaliteit op Curacao.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Waar overachten in Pietermaai Curacao

Overnachten bij Pietermaai

Naar boven

Een luxere ervaring krijg je in het Pietermaai district dat tegen Willemstad aan ligt. Het is een van de ‘upscale’ delen van het eiland en wordt gekenmerkt door luxe hotels, appartementen, chique clubs, mooie restaurants en de nodige bling bling. Voor ons een hele leuke ervaring om eens te overnachten en de keuze qua hotels is hier dan ook best ruim te noemen.

Je vindt hier zowel luxe resorts als kleinere boutique hotels. Hou er rekening mee dat hotels aan het water kunnen liggen maar dat er geen strand is; overnachten in het Pietermaai District betekend dus ook dat je altijd een stukje onderweg bent naar het strand.

Baoase Luxury Resort 5-*****
Het 5 sterren Baoase Resort ligt op een paar minuten lopen van de hippe en exclusieve strip van Pietermaai. Dit 5-***** resort is overigens wel eentje van de buitencategorie: Een heerlijk privé strand met lagune, verschillende toprestaurants, service met een gouden randje en kamers die werkelijk van alle gemakken voorzien zijn maken dit hét luxe hotel van Curaçao en daardoor ook de plek waar royals, bekendheden en liefhebbers van heel veel luxe hun vakantie doorbrengen. Het prijskaartje is er ook naar want goedkoop is een vakantie naar dit resort absoluut niet. Is het de moeite waard? Bekijk de foto’s hier en bepaal zelf!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Avilla Beach Hotel 4-****
Midden in Pietermaai ligt dit mooie 4 sterren resort met eigen strand, prachtig infinity-zwembad, kamers met jacuzzi’s en andere leuke extra’s. Een super luxe resort dat qua locatie ook top ligt want binnen 10 minuten sta je in het hart van Willemstad en met een gratis shuttle zit je zo aan Mambo Beach. Qua prijzen ook een stuk interessanter dan het veel duurdere Baoase Resort. De juiste keuze als je wil overnachten in Pietermaai.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Pietermaai Boutique Hotel 3-***
Dit kleine verborgen hotel ligt midden in het hippe Pietermaai en heeft weinig kamers. Dat zorgt voor een geweldige sfeer en vibe. De luxe kamers hebben allemaal een mooi uitzicht en in de achtertuin vindt je een fijn zwembad. Dankzij de toplocatie en behoorlijk scherpe prijzen is dit een van onze favorieten om te verblijven op Curaçao!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ons favoriete boutique hotel op Curacao

Een van de mooiste hotels van Curaçao is wat ons betreft BijBlauw. De unieke kamers, de geweldige vibe en fantastisch luxe ervaring, in combinatie met een toplocatie, een heerlijk restaurant en fijn zwembad maken het een speciale vermelding op onze website waard. We hebben in het najaar van 2019 geslapen in dit hotel en waren redelijk voordelig uit. Neem dus zéker een kijkje en verwen jezelf met een luxe ervaring in dit prachtige resort!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

 

Overnachten in Willemstad & Otrabanda

Naar boven

Het centrum van hoofdstad Willemstad wordt gevormd door de stadsdelen Punda en Otrabanda die elk prachtig zijn. Punda betekent stad en Otrabanda betekent ‘de andere kant’, wat verklaard dat de meeste overheidsgebouwen en officiële kantoren in Punda te vinden zijn. Tussen de stadsdelen ligt de beroemde drijvende Koningin Emma-brug die je als voetganger kunt gebruiken.

Beide delen zijn gezellig, ietwat toeristisch maar absoluut de moeite waard. Het aanbod van accommodaties is hier trouwens behoorlijk breed; je vindt luxe hotels en resorts Curaçao met allerlei toeters en bellen (en casino’s) maar ook simpele en goedkope hostels. In Willemstad zit je dus wel goed, het is de perfecte mix van drukte, gezelligheid, een beetje cultuur en via de verschillende verbindingen die in Willemstad starten zit je in no time aan een van de mooie stranden van Curaçao.

Acoya Curacao Resort, Villas & Spa 4-****
Het 4-**** Acoya is al jaren een begrip onder vakantiegangers. Het ligt tussen het centrum van Willemstad en Mambo Beach en is daardoor een hele goede uitvalsbasis als je ook een auto hebt (gratis parkeren). Met een shuttle zit je trouwens in no time op Mambo Beach of sta je in het centrum van Willemstad. In het Acoya Hotel slaap je goed want reizigers zijn super enthousiast over de fijne kamers met lekkere bedden. En in alle eerlijkheid: Als we de foto’s zien snappen we wel waarom dit immens populaire hotel al jaren in de top-3 van meest geboekte hotels op Curaçao staat!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Renaissance Curacao Resort 5-*****
Dit is het bekende Marriott hotel in Curaçao dat je kent van de vele foto’s die bij het mooie zwembad gemaakt zijn. Vanaf de lagune heb je een prachtig uitzicht over de zee en de aankomende en vertrekkende schepen. We hebben hier 1 nacht geslapen en genoten van de fijne kamers met grote badkamers en goede service van het personeel. Als je een hotel zoekt in het centrum van Willemstad is dit een goede keuze!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Academy Hotel Curaçao 3-***
Dit is geen luxe hotel maar wel een hele leuke ervaring! Dit hotel is onderdeel van de toerisme-opleiding en wordt bijna volledig door studenten van deze opleiding bemand. De kamers zijn niet super uitbundig of luxe maar wij hadden het hier erg naar onze zin dankzij de vriendelijke behandeling van het personeel. De prijzen voor dit hotel zijn ook erg laag, dus koopjesjagers komen hier wel goed uit!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Waar overachten in Jan Thiel Curacao

Overnachten bij Jan Thiel Baai

Naar boven

Jan Thiel ligt een stukje oostelijker dan Mambo Beach en is een stuk rustiger en meer laid back dan de andere delen van Curaçao. Het is dan ook de perfecte plek voor een romantische vakantie Curacao of een vakantie met kinderen. Het is volgens velen een van de beste plekken om te overnachten op Curaçao omdat alles dichtbij is: mooie stranden, gezellige bars, restaurants en winkels.

Ook het strand behoort tot een van de mooiere van Curaçao en staat bekend om het heldere water en zachte strand. In de avond geniet je aan het strand van Jan Thiel van live muziek, cocktails en swing je tot in de late uurtjes. Als gast van een van de resorts heb je trouwens gratis toegang tot de stranden hier. Ben je geen gast, dan krijg je toegang na het betalen van een ticket. Kies dus voor een hotel bij Jan Thiel Baai, het scheelt je in ieder geval op kosten voor toegang tot het strand.

Papagayo Beach Resort 4,5-****
Dit 4,5-sterren resort bestaat uit een groot complex met vrijstaande villa’s en bungalows. Dat zorgt voor een fijne en relaxte sfeer waardoor je al snel 100% kunt gaan relaxen. Uiteraard is er een heerlijk zwembad waar je na een lange dag Curaçao kunt afkoelen maar loop je ook binnen een paar minuten naar het mooie strand. Hier vindt je ook de hippe Papagayo Beach Club waar je gratis toegang hebt en in het fotogenieke zwembad kunt chillen! Tip:Als je langer dan 7 dagen blijft vult het hotel zelfs de koelkast voor je; dat is pas écht lekker op vakantie gaan!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Chogogo Dive & Beach Resort 4-****
Dit is een resort dat bovenaan de lijstjes staat als een van de meest populaire hotels op Curaçao. Het ligt in Jan Thiel Baai en heeft prachtige appartementen met eigen keuken, patio en tuin. Op een paar minuten lopen ligt het populaire stukje strand van Jan Thiel waar de beachclubs als Zest en Zanzibar op je wachten. Qua prijsstelling is dit een heel interessant hotel want een week vakantie inclusief vlucht boek je soms al voor maar €600 p.p.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Morena Resort Appartementen & Villa’s 4-****
Een ander mooi appartementencomplex in Jan Thiel is het Morena Resort. Behalve ruime appartementen met lekkere bedden biedt dit complex ook een hele fijne tuin met enorm zwembad waar het optimaal genieten is. Ideaal als je een rustiger plek zoekt maar toch vlakbij het strand wil zitten. Binnen 5 minuten sta je namelijk met je voeten in het zand!
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Santa Barbara Curacao

Overnachten bij Santa Barbara

Naar boven

Santa Barbara is een van de meest oostelijke dorpen van Curaçao. Het heeft een prachtig strand met lagune en er is een enorme golfbaan te vinden. Santa Barbara is een van de plekken op Curacao waar het vooral heel erg rustig en relaxed is, en is daardoor de perfecte locatie om te overnachten voor liefhebbers van rust en luxe. Lang geleden was dit deel van Curaçao een plantage en eigendom van een rijke landheer. Het prachtige koloniale landgoed is goed behouden gebleven en daardoor een heerlijke en prachtige plek geworden om je vakantie te vieren.

Langs het strand vindt je verschillende bars en restaurants wat het goed toeven maakt. Je hebt qua hotelkeuze bij Santa Barbara overigens niet veel keuze: er is maar 1 resort, wat overigens écht de moeite waard is!

Santa Barbara Beach & Golf Resort 5-*****
Dit is een 5-***** resort van de buitencategorie; gelegen in een prachtig landgoed aan zee en met meerdere zwembaden. In combinatie met gouden service, prachtige hotelkamers en de enorme rust en ruimte is dit een resort dat perfect is voor liefhebbers van rust en luxe. En voor de golfers onder ons natuurlijk ook de juiste plek want met een 18 holes baan naast de deur kun je altijd aan de slag.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Waar overachten in Blauw Baai Curacao

Overnachten bij Blauw Baai

Naar boven

Als je niet op zoek bent naar een super toeristische plek op Curacao dan is Blauw Baai een goede keuze. Hier vindt je weinig resorts maar wel prachtige stranden, goede restaurants, bars en andere voorzieningen. Het is hier nooit echt druk waardoor je als liefhebbers van rust en relaxation in Blauw Baai op je plek zit. Zelf hebben we hier 3 dagen doorgebracht en ons uitstekend kunnen vermaken. Er zijn een aantal leuke hotels en accommodaties bij Blauw Baai te vinden.

Blue Bay Curacao Resort 4-****
Dit mooie 4 sterren appartementencomplex ligt aan de betoverend mooie Blauw Baai. De unieke ligging zorgt ervoor dat je hier een prachtig wit strand direct voor de deur van dit resort op Curaçao kunt vinden. Ook een paar beach bars, leuke restaurants en wat winkels zijn in de omgeving van het hotel te vinden. Het is de juiste plek om te overnachten als je van luxe en comfort houdt. En voor de liefhebbers van golf is er een 18-holes golfbaan te vinden. Qua prijzen zit je gemiddeld: een weekje vakantie inclusief vluchten doet ongeveer €650 per persoon.
Klik hier voor meer informatie en boeken.

Bayside Boutique Hotel Curacao 4-****
Dit kleinschalige 4-**** boutique hotel ligt direct aan het strand en is voorzien van luxe kamers vol voorzieningen. Er is een prachtig zwembad te vinden en gasten mogen gratis golfen op de nabijgelegen golfbaan. Qua prijs wel iets duurder dan andere hotels maar absoluut de moeite waard.
Klik hier voor meer informatie en boeken.