Metz

Metz, een prachtige Franse stad in de Saar regio, is voor veel Nederlanders een vrij onbekende plek. Op zich niet heel gek, want in de basis is het niet echt een typische ‘to-go-to’ bestemming voor een citytrip. Toch is het een prachtige stad die eigenlijk prima past in een grotere reis waarin je ook andere plaatsen in de regio aandoet. In dat geval moet je Metz zéker niet overslaan. Dit zijn de leukste plekken om te overnachten in Metz.

Overnachten in Metz

Metz is de afgelopen honderden jaren regelmatig Frans of Duits geweest en dat merk je tijdens een wandeling door het oude centrum. (Net zoals in bijvoorbeeld Colmar) Er heeft namelijk nogal wat culturele impact plaatsgevonden dankzij de kleine afstand tot onder andere Luxemburg en het Duitse Saarbrucken. Toch is ook de Franse invloed niet te missen. Het resultaat? Een prachtige stad vol mooie bouwwerken waar je vollop van kunt genieten tijdens een stedentrip.

Iets dat je zéker niet mag missen zijn de prachtige glas in lood ramen van de enorme kathedraal die hoog boven de stad uit torent. En daarna kun je je vergapen aan veel moderne kunst want in Metz is de enige dependance te vinden van het bekende museum Centre Pompidu waarvan de hoofdvestiging in Parijs te vinden is.

De combinatie tussen verschillende overheersers en culturen, 3000 jaar geschiedenis en een prachtig compact stadscentrum maken Metz een fascinerende stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Met onze tips ga je zéker de leukste plekjes vinden om te overnachten in deze mooie Franse stad.

Snel naar:

Waar overnachten in Metz

Onze favoriete hotels in Metz

Hôtel de la Cathédrale Metz

Hotel La Cathedrale 3-***

Bekijk op Trivago

Voor een overnachting in Metz met veel historische waarde kies je voor dit prachtige hotel dat praktisch naar de kathedraal van Metz te vinden is. Het gebouw stamt uit de 17e eeuw en is in de afgelopen tijd nauwelijks veranderd (maar wel flink gemoderniseerd). Verwacht echter alsnog heel veel antieke kunst aan de muur, iets dat zorgt voor een ongelooflijk leuke en bijzondere sfeer.

De kamers zijn klassiek ingericht maar absoluut erg comfortabel. Goede bedden en een prima badkamer zorgen ervoor dat je hier heerlijk gaat relaxen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Novotel Metz Centre

Novotel Metz Centre 4-****

Bekijk op Trivago

Dit is een van de weinige 4-**** hotels in Metz maar is wel een hele fijne. Het Novotel ligt net aan de rand van het oude centrum, je loopt in een minuut of 5 naar het centrale plein voor de kathedraal van de stad. Dankzij de super locatie aan de rand van de stad kun je hier makkelijk parkeren met de auto. Dat is een pré!

Wat ook een enorme pré is, is het geweldige zwembad op het dak van dit hotel. Op zomerse dagen kan het in Lotharingen flink heet worden en dan is even afkoelen bij een zwembad toch stiekem wel heel lekker! Er is ook een grote gym en je kunt eten en drinken in het restaurant en de rooftop bar.

De kamers in het Novotel Metz zijn een tikje luxer dan in de andere hotels in de stad en ook wat groter. Een goede keuze voor wie een wat luxer hotel in Metz zoekt en daarbij ook het budget van belang vindt: De meerprijs ten opzichte van een 3-*** hotel is namelijk maar beperkt. Een prima plek dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Waar overnachten in Metz

Leuke hotels in het centrum van Metz

Naar boven

Het oude historische centrum van Metz heet het Ancienne Ville en ligt ten noorden van het station en ten zuiden van de Moezel. Dit is waar je het autoluwe stadscentrum vol prachtige oude gebouwen, marktpleinen, steegjes en hofjes kunt vinden. Het hart van het oude centrum is de imposante kathedraal van Metz die zeker een bezoekje waard is.

Als je een echt leuke plek in Metz zoekt om te overnachten dan zijn er een aantal hele leuke hotels in het centrum te vinden!

De leukste hotels in centrum van Metz:

Hotel Kyriad Metz Centre 3-***
Bekijk dit hotel
Het ontbijt in dit prima 3-*** hotel is eigenlijk al reden genoeg om hier te gaan overnachten. Hotel Kyriad is voorzien van alles wat je nodig heeft en heeft prima kamers met een lekker bed en een degelijke badkamer. Het ontbijt boek je voor een tientje extra maar is niet te versmaden! Top locatie en ook qua kamerprijs erg interessant.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Le Mondon 3-***
Bekijk dit hotel
Op een prima locatie vlakbij de gezellige Avenue Foch ligt dit stijlvolle stadshotel. Het gebouw is prachtig en stamt uit de barokke Belle Epoque tijd waardoor het een kleurrijk en mooi geheel geworden is. Dit komt ook terug in de prima hotelkamers die van een goed en breed bed zijn voorzien en een eigen badkamer hebben. De locatie is top want zowel het oude centrum als het station (en dus het Centre Pompidu) zijn op loopafstand.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Waar overnachten in Metz

Leuke hotels bij het station van Metz

Naar boven

Het station Metz, Gare de Metz Ville, ligt net buiten het oude historische centrum van de stad en is een regionaal knooppunt. Vanaf het station reis je naar veel omliggende plaatsen zoals Luxemburg, Nancy en Straatsburg. Er stopt overigens ook regelmatig een TGV naar Parijs. Een prima plek om te overnachten, want je loopt binnen een minuut of 10 naar het oude centrum en het bekende en beroemde Centre Pompidu ligt naast het station van Metz.

Parkeren met de auto kan ook makkelijk rondom het station van Metz en daarmee is een hotel in de buurt van het station misschien wel een betere keuze dan een hotel in het centrum. Het scheelt je in ieder geval veel parkeerkosten of lopen met je koffer en je zit alsnog super centraal!

De leukste hotels bij het station van Metz:

Campanille Metz Gare 3-***
Bekijk dit hotel
Als je een fijn hotel bij het station van Metz zoekt en ook je budget een beetje belangrijk is, dan is dit hotel van de Campanille Keten een hele goede keuze. Het hotel is recent gerenoveerd en is fris en modern. Het is een beetje zakelijk maar daarmee wel erg degelijk en van goede kwaliteit. Verwacht hier geen poespas maar wel een goed en lekker bed en een fijne badkamer. Daarnaast loop je binnen een paar minuten naar het station en het Centre Pompidu, ligt het centrum op 10 minuutjes lopen en kun je de auto makkelijk parkeren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

ibis Styles Metz Centre Gare 3-***
Bekijk dit hotel
Ibis Styles is de boutique/design hotel tak van de bekende Ibis keten en daarmee kies je voor een hotel dat wat stijlvoller en authentieker is dan de standaard Ibis hotels. Dat geldt ook voor het hotel in Metz: Prachtige en mooi ingerichte kamers in een heel mooi en sfeervol gebouw. Het station ligt voor de deur en het centrum vlakbij. Qua prijs zit je hier voor ongeveer €100 per nacht – uitstekend.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.