De meest fotogenieke hotels ter wereld

Lekker op de foto in een uniek hotel? Ja, sinds Social Media en het concept ‘influencer’ verschijnen er véél meer foto’s van toffe hotels op het internet. En het bekijken van die foto’s is bijna net zo fijn als zelf een bezoek brengen. Ik zet de meest fotogenieke hotels ter wereld voor je op een rij. 

Leukste hotel goedkoop in Malmo Leukste hotel goedkoop in Malmo

Fotogenieke hotels

Behalve uitstekend slapen en zelf genieten van een waanzinnig uitzicht, is het in de tijd van de social media heel normaal om de nodige kiekjes met het thuisfront te delen. En waarom ook niet eigenlijk? JE zit er immers toch, en thuis meegenieten van de vakantie van anderen is bijna net zo leuk als zelf op pad gaan (of toch niet?)

Omdat ik zelf ook best gek ben op hotels met een bijzondere of unieke setting, heb ik een aantal persoonlijke favorieten voor je onder elkaar gezet die zéker instagram waardig zijn.

Ze zijn lang niet allemaal goedkoop, en sommigen zelfs volledig onbetaalbaar (en behoren tot de duurste hotels ter wereld), maar als we ‘t dan hebben over mooie fotogenieke hotels, dan voldoet elk stekje op deze pagina volledig aan die omschrijving!

Leg je hotel foto’s vast

Ja, een of meerdere nachten in een van deze unieke fotowaardige hotels overnachten is natuurlijk top. Maar niets is zo belangrijk als de juiste foto’s schieten. En tja, die zet je dan ongetwijfeld op je social media. Maar ik vind dat écht memorabele ervaringen, nog veel beter moeten worden vastgelegd zodat het echt een tastbare herinnering wordt.

Maak daarom eens een fotoalbum, want dat is de perfecte manier om deze herinneringen te blijven herbeleven wanneer je dat wil. Hoe je zorgt dat jouw fotoalbum net zo onvergetelijk wordt als de herinnering zelf, lees je hier!

Leukste hotels met privé zwembad in Griekenland Leukste hotels met privé zwembad in Griekenland

Inhoud

Ik heb acht van mijn meest favoriete en fotogenieke hotels onder elkaar gezet. Uiteraard zijn er nog véél meer te vinden. Heb je een suggestie? Laat het me weten en ik kijk of ik ‘m aan de lijst kan toevoegen.

  • 1. Royaal plekje in Marrakech – Royal Mansour. > Bekijken
  • 2. Landhuis van Italiaanse heren aan het Comomeer – Grand Hotel Villa Serbelloni. > Bekijken
  • 3. Prachtig Boutique Hotel in hartje Amsterdam – Pulitzer Amsterdam. > Bekijken
  • 4. Uniek hotel midden in de woestijn van Utah – Amangiri. > Bekijken
  • 5. Paradijselijk resort op de Malediven – St Regis Vommuli Resort. > Bekijken
  • 6. Jaren 30 chique in Oslo – Sommerro. > Bekijken
  • 7. Moorse weldaad in Sevilla – Hotel Alfonso XIII. > Bekijken
  • 8. Fancy met Infinity Pool in Singapore, Marina Bay Sands. > Bekijken
Royal Mansour - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Royal Mansour - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

1. Royaal plekje in Marrakech – Royal Mansour

Naar boven.

Het Royal Mansour 5-***** in Marrakech is letterlijk een royaal hotel. Het werd namelijk gebouwd in opdracht van Koning VI van Marokko. Met meer dan 1.500 mensen die hebben meegebouwd aan dit unieke hotel, is het daadwerkelijk een juweel geworden.

Je boekt hier overigens geen kamer, maar meteen een hele riad, die dan ook voorzien is van royale voorzieningen zoals privé zwembaden, badkamers vol marmer en een privé butler.

Foto-waardig is dit dan ook zéker. De prachtige tropische tuin, unieke Marokkaanse en Berberse architectuur van topkwaliteit en het prachtige zwembad zorgen ervoor dat je hier meer dan genoeg prachtige foto’s gaat maken.

Grand Hotel Villa Serbelloni - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Grand Hotel Villa Serbelloni - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

2. Landhuis van Italiaanse heren aan het Comomeer – Grand Hotel Villa Serbelloni

Naar boven.

Goud, marmer, heel veel kunst, een barokke inrichting, méér goud en kroonluchters…. dat valt wel ongeveer de weelde samen die je gaat vinden in het luxe 5-***** Grand Hotel Villa Serbelloni aan het Italiaanse Comomeer.

En ja, dat is natuurlijk ook precies wat je mag verwachten van een dergelijk luxe hotel. Het ligt pal aan het, van zichzelf al zeer fotogenieke, Comomeer en ademt op alle fronten de glamour van de vorige eeuw. Waar je ook bent, hier moet je je camera bij de hand hebben: er is meer dan genoeg vast te leggen!

Pulitzer Amsterdam - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Pulitzer Amsterdam - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

3. Prachtig Boutique Hotel in hartje Amsterdam – Pulitzer Amsterdam

Naar boven.

Amsterdam telt een flink aantal unieke boutique hotels, maar het Pulitzer, dat in hartje centrum ligt, behoort toch wel tot een van de meest bijzondere en leuke hotels van de stad. In maar liefst 25 grachtenpanden uit de 17e eeuw, is dit luxe 5-*****  Boutique Hotel te vinden.

Dat zorgt voor een doolhof aan gangen, verborgen kamers, unieke doorkijkjes en heel veel authentiek vakwerk. En hoewel het hotel tip-top en super-de-luxe is, is de wat kneuterige Amsterdamse sfeer behouden. Dus, tijd voor een fotoshoot in de gangen, gemeenschappelijke ruimtes, een unieke binnentuin of in een themakamer.

Amangiri - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Amangiri - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

4. Uniek hotel midden in de woestijn van Utah – Amangiri

Naar boven.

Midden in de USA, in de woestijn van Utah ligt dit unieke hotel!

Als er één ding is waar je het Amangiri aan kunt herkennen, is dat wel het unieke zwembad. En dat is dan ook meteen een van de meest fotogenieke elementen aan dit toffe hotel. Dit unieke zwembad is gebouwd rondom een roze rots. Omringd door fancy suites in uber strak design is het hier op alle fronten maximaal genieten geblazen.

En dan is er nog wel ‘t een en ander: Yoga bij de zonsopgang met uitzicht op de woestijn, intieme en kleinschalige diners onder de sterren en het uitzicht vanuit de kamers maakt het Amangiri echt een heel fotogeniek en instagram waardig hotel.

The St. Regis Maldives Vommuli Resort - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com The St. Regis Maldives Vommuli Resort - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

5. Paradijselijk resort op de Malediven – St Regis Vommuli Resort

Naar boven.

Ja, de Malediven: De perfecte bestemming voor heel veel fotowaardige momenten! Waar veel resorts op de Malediven kiezen voor het bekende rieten dak en palmbomen aan een wit zandstrand, gaat het 5-***** St. Regis Vommuli nog wel een paar stappen verder.

De intens luxe watervilla’s, onderwater bar met Walvishaaien, de privé butlers die je rondrijden en de keuze uit meerdere zwembaden en waanzinnige infinity-pools bij je suite maken praktisch elk moment goed genoeg om vast te leggen.

Sommerro - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Sommerro - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

6. Jaren 30 chique in Oslo – Sommerro

Naar boven.

Hoewel dit hotel pas in 2022 geopend is, is het nu al een hit op Instagram! En dat snap ik wel, want dit is een hotel waarvan je er maar weinig tegenkomt. Het hotel ligt midden in Oslo in de hippe buurt Frogner en is al snel een van dé hotspots van de wijk geworden.

Dit bakstenen gebouw uit de jaren 30 is namelijk volledig onder handen genomen en prachtig gerestaureerd. De combinatie van modern Scandinavisch design met de prachtige art-deco elementen uit de jaren maken het een absolute blikvanger op vele fronten.

Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Hotel Alfonso XIII, a Luxury Collection Hotel, Seville - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

7. Moorse weldaad in Sevilla – Hotel Alfonso XIII

Naar boven.

Het prachtige Hotel Alfonso XIII in Sevilla is óók een royaal hotel. In dit geval is ‘t in de jaren 20 gebouwd in opdracht van de Spaanse koning. Zijn opdracht: Bouw een hotel waar ik in weelde kan overnachten en gasten in maximale alure kan ontvangen. En dat is behoorlijk gelukt!

Het ontwerp is een mix van Moorse invloeden en Europese glamour. Het leven hier draait om de centrale binnenplaats met fonteinen, waar je de dag begint met een uitgebreid ontbijt en eindigt met cocktails. Voor het slaapmutsje ga je naar de American Bar met haar indrukwekkende inrichting.

Al met al een waanzinnig tof hotel dat ook nog eens redelijk betaalbaar is. Al blijft het natuurlijk een van de meest luxe en exquisite hotels van Sevilla!

Marina Bay Sands - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com Marina Bay Sands - Meest fotogenieke hotels ter wereld. Foto_ Booking.com

8. Fancy met Infinity Pool in Singapore, Marina Bay Sands

Naar boven.

Sinds de opening van luxe 5-***** Marina Bay Sands in Singapore is de skyline van de stad niet meer hetzelfde. Dit super imposante gebouw staat namelijk centraal op een nieuw opgespoten eiland en is niet te missen. Wat het eerst opvalt? De lange brede infinity-pool die helemaal bovenop het gebouw te vinden is. Dit zwembad is inmiddels een van de meest gefotografeerde hotelzwembaden ter wereld. En dat snap ik wel eigenlijk. Wát een plaatje1

Ingmar

Ingmar heeft de afgelopen tien jaar verschillende grote reisbedrijven, blogs en websites opgericht en is een van dé reis en toerisme autoriteiten van Nederland. Ook WaarOvernachtenIn.nl is door hem opgericht in 2018. Dankzij de duizenden trips en reizen die hij inmiddels heeft gemaakt schrijft hij over zijn ervaringen, avonturen en kennis. En daar pluk jij als lezer van WaarOvernachtenIn dan ook zeker de vruchten van! Lees meer over ons.