Yosemite

Yosemite is volgens velen een van de mooiste natuurgebieden van de Verenigde Staten en een bezoek aan dit natuurgebied past uitstekend wanneer je een reis maakt langs de westkust van de VS. Vanaf zowel San Francisco, Los Angeles als Las Vegas is Yosemite namelijk goed te bereiken. En dan overkomt je iets geweldigs: Een prachtig natuurgebied waar je uren kunt hiken en kunt genieten van waanzinnig natuurschoon. Maar als de avond valt moet je ook ergens slapen, en een leuk plekje vinden om te overnachten in Yosemite is nog niet zo makkelijk. Daarom hebben we deze gids voor je geschreven zodat je de beste plek voor je overnachting in Yosemite geschreven!

Overnachten in Yosemite

Het Yosemite National Park is een van de meest bezochte natuurgebieden van de Verenigde Staten. Bijna iedereen die de bekende en beroemde “driehoek” (Van Las Vegas via Death Valley naar San Francisco en dan via Highway 1 naar Los Angeles of vice versa) rijdt maakt ook een stop in dit park. En eerlijk is eerlijk; het is absoluut de moeite waard! Yosemite ligt op zo’n 8 uur rijden van Las Vegas en 5 uur van San Francisco. Het is het bekendste park maar zeker niet het grootste. Toch zijn de afstanden fors, dat maakt het vinden van geschikte accommodaties soms een behoorlijke uitdaging.

Yosemite is een behoorlijk uitgestrekt park. Vanaf de ingang aan de zuidkant is het bijvoorbeeld nog ruim een uur rijden naar The Valley, het hart van het nationale park. Vanuit de poort aan de westzijde is dat korter, zo’n 15 minuten. De hotels in Yosemite Valley zijn wel prijzig en zijn ook snel volgeboekt. Daarom kan het soms slim en verstandig zijn om je hotel juist buiten het park te boeken. Daarom hebben we zowel de beste plekken om te overnachten in Yosemite Valley als de beste hotels bij Zuid en West ingang meegenomen zodat je een compleet beeld hebt van de mogelijkheden.

Let op: De parkeerruimte in Yosemite Valley is óók beperkt. Kies je dus voor een hotel buiten de poort van Yosemite, zorg dan dat je vroeg bij het park bent zodat je een parkeerplek kunt scoren. Na 9’en wordt dit een heel lastig verhaal en kan het soms uren rondjes rijden worden. Zonde!

Overnachten Yosemite

Snel naar:

  • Waarom waar overnachten in Yosemite? Tips en uitleg over de beste manier voor je hotel of overnachting in en rondom Yosemite.  > Bekijken
  • Overnachten ín Yosemite National Park: Als je wil overnachten in het Yosemite Park hebben we een aantal fijne plekken om te overnachten voor je uitgezocht.  > Bekijken
  • Overnachten bij de zuid ingang van Yosemite: De beste plekken om te overnachten in de buurt van de zuidelijke ingang van Yosemite.  > Bekijken
  • Overnachten bij de west ingang van Yosemite: Als je aan de westzijde van het park wil overnachten heb je een aantal goede plekken voor je overnachting. > Bekijken
  • Bonus: Overnachten in Mariposa: Mariposa is de beste plek om te overnachten als je buiten Yosemite maar vlakbij wil overnachten. Gezellig, leuk, en op rijafstand van de ingang van het park. > Bekijken
Hotel Yosemite

Tips voor je overnachting in Yosemite

Naar boven

Wanneer moet ik mijn hotel boeken voor Yosemite?

In de regel kun je er niet vroeg genoeg bij zijn: Hotels in het Yosemite National park zijn vaak maanden van te voren volledig volgeboekt. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven waardoor je dichtbij, aan de rand of op een korte afstand van de ingang van Yosemite kunt overnachten.

Waar overnachten in Yosemite?

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij Yosemite te overnachten. Zoals eerder gezegd liggen er een aantal hotels in het park zelf; deze zijn zeer centraal maar meestal duur en ook zo goed als altijd vol. Toch kan het een goede keuze zijn als je zeker wilt zijn van een parkeerplek, dat scheelt je namelijk extra vroeg opstaan!

Parkeren en vervoer in Yosemite

De parkeergelegenheid bij Yosemite is maar beperkt wat in het hoogseizoen kan zorgen voor files, wachtrijen en teleurstellingen. Ons advies is dan ook om zeer vroeg naar Yosemite te vertrekken. Als je voor 7:00 het park binnen bent kunt je altijd nog parkeren. Dit is een beetje afhankelijk van het seizoen; vraag de hotelreceptie zeker om advies, ze kunnen je vast een actueel advies geven!

Om in Yosemite Valley zelf van plek naar plek te gaan kun je lopen maar ook gebruik maken van gratis shuttlebussen die elke paar minuten rijden zodat je zonder problemen grotere afstanden kunt afleggen.

 

Overnachten Yosemite Valley

Overnachten ín Yosemite National Park

Naar boven

Het gebied waar Yosemite National Park in ligt is groot. De plek waar veruit de meeste mensen naartoe gaan is Yosemite Valley. Dit is waar de meeste trails beginnen en waar je dan ook de meeste faciliteiten zult vinden. Veel mensen zullen tijdens hun trip in Yosemite dan ook naar de Valley gaan om te parkeren.

Een hotel in Yosemite Valley is dus een uitstekende keuze om direct in alle “actie” te zitten. Hotels in Yosemite Valley zijn vaak maanden van te voren al volgeboekt en de tarieven zijn behoorlijk hoog. Het levert je wel een enorm centrale locatie op zodat je alle tijd en ruimte hebt om te gaan hiken.

De leukste plekken om te overnachten in Yosemite National Park:

Hotel The Ahwahnee 4-****
Bekijk dit hotel
Een goed en erg bekend hotel is het The Ahwahnee, met 4**** een van de luxere opties in Yosemite Valley. Een super hotel met prachtige kamers in warme kleuren, een geweldig uitzicht en in de tuin een zwembad. Een van de weinige zwembaden in heel Yosemite trouwens. Het is hét hotel van Yosemite en ligt dan ook midden in het park. Het is geen goedkoop hotel maar als je het kunt betalen (en een kamer kunt scoren) dan heb je echt het aller beste plekje gevonden om te overnachten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Yosemite Valley Lodge
Bekijk dit hotel
Een prachtig hotel dat midden in de Valley ligt, op loopafstand van alle voorzieningen van Yosemite. Je kamer is heel comfortabel ingericht en voorzien van airco en kachel, een eigen badkamer en een heerlijk bed. Je kamer heeft ook een fijn balkon of terras met een onbetaalbaar uitzicht op de natuur. De locatie van het Yosemite Valley Lodge hotel maakt het de perfecte keuze voor je hotel in Yosemite Nationaal Park.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Curry Village
Bekijk dit hotel
Dit is geen hotel maar meer een soort glamping in de natuur: Een mooi aangelegd park met tentaccommodaties die midden in de bossen liggen. Er zijn overigens ook simpele cottages. In alle gevallen heb je een goed bed, een badkamer en een geweldige ambiance want je slaapt in het hart van Yosemite Nationaal Park en loopt naar verschillende trails en hebt de voorzieningen van The Valley ook op loopafstand.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten Zuiden van Yosemite

Overnachten bij de Zuid-Ingang van Yosemite

Naar boven

Aan de zuidkant van Yosemite Park, echt een kilometer of 5 na de ingang, vind je een heel beroemd onderdeel van het park: Mariposa Grove. Dit is de plek waar de Grizzley Giant staat, een Sequioa boom van ruim 65 meter hoogte. Dit is ook de plek waar je prachtige wandeltochten door een eeuwenoud bos kunt maken. Maripose Grove ligt best nog wel een eindje rijden van Yosemite Valley. Je bent zomaar een uur onderweg van ingang tot Valley en dat maakt de zuidkant van Yosemite niet de aller beste plek voor je overnachting in Yosemite.

Toch zijn hier best een aantal goede en leuke hotels te vinden. We maken in dit overzicht een onderscheid tussen de hotels en accommodaties bínnen de poort van Yosemite aan de zuidkant en accommodaties die juist net buiten de zuidpoort van het park liggen. Hoewel de afstand gering is, kan het je wel zomaar 20 tot 30 minuten rijden schelen door te kiezen voor een hotel aan de zuidkant van Yosemite ten opzichte van een hotel aan de zuidkant buiten het park.

De leukste plekken om te overnachten in Yosemite, bij de zuid ingang:

White Chief Mountain Lodge hotel
Bekijk dit hotel
Iets ten zuiden van Yosemite ligt het dorp Fish Camp. Het is een klein dorp met een aantal hotels. Een goede en betaalbare keuze is het White Chief Mountain Lodge hotel. Het is een 2** hotel; biedt weinig luxe maar ligt op een uitstekende locatie. Een nacht heb je hier vanaf ongeveer €120 voor een standaard kamer.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Tenaya Lodge Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Een luxere keuze (maar ook een stukje duurder) is het 4**** Tenaya Lodge Hotel. Dit is een prachtig complex met uitstekend zwembad en spa. De kamers zijn luxer, uitgebreider en mooier.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Narrow Gauge Inn Motel
Bekijk dit hotel
In de middle of nowhere, onderweg van Fishcamp richting het zuiden vind je het Narrow Gauge Inn motel. Het ligt prachtig tussen de bossen wat het een geweldige plek maakt om wat dichter bij de natuur te komen. Qua locatie nog steeds perfect. De prijsstelling is hier iets vriendelijker dan bij de nabijgelegen hotels.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

De leukste plekken om te overnachten buiten Yosemite, bij de zuid ingang:

Verder naar het zuiden, bij de officiele ingang van het park ligt het dorp Oakhurst. Dit is waar de meeste mensen hun verblijf in Yosemite boeken. De afstand naar Maripose Grove is ongeveer 15 minuten, naar Yosemite Valley rij je in een dikke 50 minuten. In Oakhurst is verder weinig te doen; er zijn wat restaurants, een winkelcentrum. Verder is het vooral veel hotels en reizigers die op doorreis zijn.

Yosemite Sierra Inn
Bekijk dit hotel
Een fijne en comfortabele keuze waarbij het ontbijt bij de prijs inbegrepen zit is het Yosemite Sierra Inn. Het is een leuk, schoon en simpel hotel met goede kamers. Fijne en grote bedden en een klein zwembadje om af te koelen na een warme dag. Het ontbijt zit bij de kamerprijs inbegrepen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Yosemite Southgate Hotel & Suites 3-***
Bekijk dit hotel
Een populair hotel in Oakhurst is het Yosemite Southgate Hotel & Suites. Het is een typisch 3*** middle of the road hotel maar biedt uitstekende bedden aan, iets wat essentieel is als voorbereiding op een dag hiken of voor het maken van een lange tocht. Het fijnste aan dit hotel is dat er een zwembad bij zit en dat het ontbijt bij de uitstekende prijs per nacht zit. Reken op ongeveer €100 – €110 per nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten Yosemite

Overnachten bij de West-Ingang van Yosemite

Naar boven

De ingang aan de westzijde van Yosemite wordt het meest gebruikt door reizigers die van of naar San Francisco rijden. De ingang van Yosemite aan de westzijde ligt ook maar 10 minuten rijden van Yosemite Valley. Dat maakt het dat veel mensen graag overnachten aan deze kant van het park, omdat het een behoorlijk stuk rijden scheelt.

Dat kan ook prima want de dorpen op de route bieden allemaal prima hotels en andere plekken om te overnachten aan. De eerste plekken die je vanaf de poort van het park aan de westzijde tegenkomt zijn El Portal en Incline. Dit is een klein plaats die wordt doorkruist door de hoofdweg en een riviertje. Verder is er weinig te doen maar ligt het wel op maar 30 minuten rijden van Yosemite Valley!

De leukste plekken om te overnachten bij de West-Ingang van Yosemite National Park

Cedar Lodge Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Een goede keuze is het Cedar Lodge hotel. Het is een ruim opgezet hotelcomplex direct aan de weg. Zelf hebben we hier twee nachten prima geslapen. Het heeft een binnen en buitenzwembad en jacuzzi. Ook kun je bij de receptie eventuele kleine boodschappen doen. Voor 1 nacht waren we €130 kwijt; voor ons de perfecte locatie omdat het dichtbij Yosemite zat.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Yosemite Bug Rustic Mountain Resort
Bekijk dit hotel
Als je verder van Yosemite afrijdt kom je onderweg het Yosemite Bug Rustic Mountain Resort tegen. Een geweldig complex midden in de natuur! Er is een geweldige spa en zwembad dus stap zéker even lekker in de sauna na een dag hiken! In het laagseizoen zagen we kamerprijzen vanaf €70 per nacht!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Mariposa

Naar boven

Mariposa is het eerste grote dorp dat je aan de westzijde van Yosemite tegenkomt. Het is gezellig, toeristisch maar niet groot. Wel vind je aan de leuke hoofdstraat vele restaurants, winkels en bars. Een leuke plek om te zitten. Hou wel rekening met een wat langere rijtijd naar Yosemite Valley van ongeveer een dik uur.

De leukste plekken om te overnachten in Mariposa:

Best Western Plus Yosemite Way Station 3-***
Bekijk dit hotel
Je vind voornamelijk motels en inn’s in Mariposa. Het zijn overigens stuk voor stuk goed beoordeelde en leuke plekken, ruime keuze dus! Zelf hebben we 1 nacht geslapen in het Best Western Plus Yosemite Way Station. Een typisch Amerikaans 3*** motel. De kamers waren uitstekend en ook het ontbijt was uitgebreid en goed en werd extra vroeg geserveerd. Er is een zwembad en parkeren is gratis. Reken op ongeveer €125 per nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Yosemite Valley Gateway Hotel 2-**
Bekijk dit hotel
Ook keten Quality Inn heeft een hotel in Mariposa. Het Yosemite Valley Gateway hotel krijgt 2 sterren maar ook uitstekende recencies. Qua prijs ligt het een stuk lager dan het Best Western; tarieven die we tegenkomen liggen rond de €70-€80 per nacht inclusief ontbijt en gratis parkeren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.