Santa Barbara

Een nachtje slapen in Santa Barbara is een absolute must als je de bekende Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles rijdt. Dit leuke, sfeervolle en bruisende stadje ligt een paar uur ten noorden van Los Angeles en kan echt niet ontbreken. We hebben de leukste hotels in Santa Barbara daarom voor je onder elkaar gezet zodat jij het beste plekje scoort om te overnachten!

Overnachten in Santa Barbara

Santa Barbara is een bekende en populaire bestemming gelegen tussen Los Angeles en San Francisco. De stad is gebouwd in Spaanse stijl en ademt daardoor een beetje Zuid Europa. Het is een populaire stopplaats voor reizigers die de populaire highway 1 rijden tussen LA en San Francisco.

Met ongeveer 90.000 inwoners is het een van de grotere plaatsen die je op je route zult tegenkomen. Met een leuk en bruisend centrum én een prachtige boulevard langs zee kun je hier dan ook prima even vermaken. Ideaal voor een rustdag tijdens je roadtrip langs highway 1. Omdat er ook een campus van de UCLA, de Universiteit van Californië, in de stad te vinden is, is het nachtleven er uitstekend.

Overnachten Santa Barbara

Bezienswaardigheden in Santa Barbara

Santa Barbara biedt een aantal populaire toeristische trekpleisters waaronder het oude stadscentrum dat in Spaanse stijl gebouwd is. Hier is het prima winkelen, eten en borrelen. Een bijzonder gebouw is het Santa Barbara County Courthouse, het gerechtshof dat met haar rode stenen een bijzondere verschijning is.

Ook de “Our Lady of Sorrows Church” die in het centrum bij Alameda Park ligt is een bijzonder gebouw en kan eigenlijk niet ontbreken op je lijstje.

Daarnaast moet je een bezoek brengen aan de pier. Na Santa Monica in LA is dit de meest bekende pier van Californië. Uiteraard wordt de boulevard opgeleukt met vele winkeltjes, restaurantjes en bars en kun je je hier tot in de late uurtjes vermaken.

Een bekend feest in Santa Barbara is het International Film Festival dat wordt gehouden in januari en waar jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers op afkomen.

Waar overnachten in Santa Barbara

Santa Barbara bestaat uit meerdere delen en ieder heeft zo haar eigen charme. Zelf waren we erg te spreken over het gezellige centrum in Downtown Santa Barbara maar was ook de buurt bij het strand leuk en gezellig. Hieronder zie je per buurt de tips & tricks en de beste plek om te overnachten in Santa Barbara!

  • Hotels bij het strand van Santa Barbara: Een hotel bij het strand van Santa Barbara is een must. Bij de Pier en op loopafstand van het water bij voorkeur. En in Santa Barbara kan dat; er is een ruim aanbod aan hotels bij het strand te vinden. > Bekijken
  • Hotels in het centrum van Santa Barbara: Het bruisende en gezellige centrum van Santa Barbara is zeker de moeite waard. Hier zijn flink wat winkels te vinden en kun je tot in de diepe uurtjes borrelen.  > Bekijken
Hotel Santa Barbara

Overnachten bij het strand van Santa Barbara

Naar boven

Het bruisende strandleven van Santa Barbara speelt zich af rond de Stearn Wharf Pier. Dit is waar je de jachthaven en het openbare strand kunt vinden. Hier liggen ook de beach bars, restaurants en winkels maar ook bekende strandhotels van grote ketens zijn hier te vinden. Een aanrader is een bezoek aan het Santa Barbara Martitime Museum; een leuk museum over de geschiedenis van de stad en de oceaan.

Slapen bij de pier van Santa Barbara is in de regel niet heel goedkoop en altijd duurder dan een hotel in Downtown of aan de rand van de stad.

Santa Barbara is bekend om haar prachtige dierentuin die direct aan zee ligt, iets ten oosten van de pier en jachthaven. In deze buurt vind je de grotere hotelketens met mooie beach hotels. Een gezellige promenade maakt het geheel af wat zorgt voor een uitstekende locatie om te overnachten in Santa Barbara!

De leukste hotels bij het strand van Santa Barbara:

Ala Mar by the Sea 2-**
Bekijk dit hotel
Zelf hebben we tijdens onze rit langs highway 1 een nacht geslapen in het Alamar by the Sea Motel. Met gratis parkeergelegenheid en het strand op loopafstand was dit voor €139 per nacht een prima deal. Ontbijt moet je zelf regelen maar dat is niet moeilijk!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Harbor View Inn 4-****
Bekijk dit hotel
Meer luxe bij het strand van Santa Barbara vind je in het Harbour View Inn hotel dat direct aan het strand ligt en prima voldoet als tussenstop om even te relaxen. Het zwembad ligt aan zee en dat zorgt voor een geweldig uitzicht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Mar Monte Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Dit is een van de meest stijlvolle en mooie hotels in Santa Barbara. Het ligt direct aan zee op loopafstand van de pier en boulevard en is ruim opgezet. Vol laagbouw, luxe kamers, veel sfeer, palmbomen en de karakteristieke Spaanse bouwstijl zoals je die op veel plekken in Santa Barbara ziet is dit een paradijsje om te overnachten!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hilton Santa Barbara 4-****
Bekijk dit hotel
Een luxe Hilton hotel met zwembad, gym, conferentiecentrum, verschillende bars en restaurants en een groot strand voor de deur. Typisch Amerikaans vol comfort en daarmee een heerlijk plekje om te overnachten in Santa Barbara.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Cabrillo Inn at the Beach 3-***
Bekijk dit hotel
Als je het oké vindt om iets verder van zee te overnachten dan is Cabrillo Inn at the Beach een prima hotel. Met 3***, een goede beoordeling en prima foto’s lijkt het een uitstekende keuze. Qua tarieven zit je hier ook goed. Bonus: het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten Santa Barbara

Overnachten bij het centrum van Santa Barbara

Naar boven

Een gezellig deel van de stad is het deel dat “Downtown” genoemd wordt. Het stadscentrum waar de winkels en restaurants te vinden zijn. De hoofdstraat hier is “State Street”. Het doet verbazingwekkend veel aan een Europees stadscentrum denken; een leuke ervaring.

Je kunt goed eten in deze straat en alle keukens zijn hier vertegenwoordigd. Zelf hebben we uitstekend gegeten bij Sandbar, een Mexicaans restaurant met goed eten en lekkere cocktails!

Slapen in deze buurt is ongeveer net zo duur als bij het strand. Tarieven in Santa Barbara zijn over het algemeen iets hoger dan gemiddeld.

De leukste hotels bij het centrum van Santa Barbara:

Holiday Inn Express Santa Barbara 2-**
Bekijk dit hotel
Een leuk en redelijk betaalbaar hotel is het Holiday Inn Express Santa Barbara hotel. Het ligt midden in het centrum, biedt bewaakt parkeren aan en hebben een heerlijk dakterras. Ontbijt is bij het tarief van ongeveer €150 per nacht inbegrepen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Motel 6-Santa Barbara 2-**
Bekijk dit hotel
Ten noorden van Downtown; in de buurt van de highway liggen de goedkopere hotels van Santa Barbara. Een goede is Motel6, geen onbekende bij ons. Het zijn prima motels op goede locaties met alles wat je nodig hebt. Goede kamers, een parkeerplaats en tarieven onder de €100 per nacht is waar we in dat geval vrolijk van worden. In Santa Barbara pak je vrij goedkoop een uber om even naar de stad te gaan.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Oasis Inn and Suites 2-**
Bekijk dit hotel
Ook een goede keus om goedkoop te slapen is Oasis Inn Suites. Een motel dat nét een tikkie luxer is dan het eerder genoemde motel6. Hier is ook ontbijt bij de prijs inbegrepen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.