Morro Bay

Morro Bay is een kuststadje met zo’n 20.000 inwoners. Hoewel er ogenschijnlijk niet heel veel te doen is zijn er toch aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Morro Bay. Ook goedkope hotels zijn in deze plaats niet moeilijk te vinden.Waar overnachten in Morro Bay

De plaats is bekend als gezellige kustplaats vol leven langs de populaire strandboulevard. Vanwege de ligging, direct langs de highway 1, is het een populaire plaats om te stoppen, lunchen of te overnachten. Je kunt je in Morro Bay dan ook prima vermaken voor een paar uur tijdens je roadtrip langs Highway 1.

Morro Bay is de ideale stopplaats voor mensen die Highway 1 in 3, 5 of 6 dagen rijden omdat het ongeveer de laatste stopplaats is voor je het beroemde stuk van van de highway 1, Big Sur, op rijdt.

Activiteiten, bezienswaardigheden en dingen om te doen in Morro Bay

Hoewel Morro Bay geen grote plaats is en ook geen enorme toeristische trekpleisters heeft is er het hele jaar door genoeg te doen. Zo kun je langs het strand en bij de oude haven van de stad lekker rondstruinen, lokale winkeltjes bekijken en een visje happen want dat is waar de meeste restaurants in gespecialiseerd zijn.

Als het lekker weer is kun je een fiets huren en de stad per fiets ontdekken; erg leuk want je zit al snel in de omgeving van de stad waar van alles te zien is: wilde zeeleeuwen, kleine watervallen en een aantal prachtige nature reserves.

Evenementen en activiteiten in Morro Bay

Elke zaterdag wordt er iets ten noorden van het centrum, op Main Street, de lokale markt gehouden. Mocht je nog lokale producten willen shoppen dan is dit je kans. Goede prijzen, lekkere snacks en leuke producten uit de buurt.

Daarnaast wordt er jaarlijks in december een “Boat Parade” georganiseerd; vele deelnemers versieren hun boten met lichtjes en houden een optocht. Een aanrader voor wie in de buurt is!Waar overnachten in Morro Bay?

Morro Bay is niet zo groot en het de meeste hotels in de plaats zijn dan ook motels, inn’s of guesthouses. Qua locatie zijn er een aantal plaatsen in de stad die de moeite waard zijn te benoemen. De hotels in Morro Bay zijn stuk voor stuk zeer goedkoop te boeken; ideaal dus!

Het centrum van Morro Bay

Het centrum van de stad centreert zich rondom Morro Bay Blvd. Dit is waar je dan ook op loopafstand van de haven zit. Alle hotels in deze buurt bieden gratis parkeerruimte aan. Verder lijken ze erg op elkaar qua faciliteiten; een goede kamer met eigen badkamer en wifi. Daar houdt het in de regel wel op. Prima voor een goede nacht om zo de volgende dag weer topfit richting Santa Barbara of juist Big Sur te rijden!

Zelf hebben we een nacht geslapen in een van de goedkoopste hotels van onze hele trip; het Sea Air Inn & Suites hotel is een typische Inn en biedt gratis parkeer-ruimte; uitstekende en ruime kamers en snelle wifi. De eigenaar, een familie met Indiaase roots, doet werkelijk alles om je verblijf tot in de puntjes te regelen; zo werd ik goed geholpen met de tips over de omgeving (die ik nu weer met jou deel). Een nacht slapen kostte destijds €55.

Overnachten bij het strand van Morro Bay

Het strand van Morro Bay ligt iets noordelijker dan het centrum. In deze buurt vind je ook een aantal hotels die qua prijs en aanbod erg vergelijkbaar zijn met wat je vind in het centrum. Een voordeel is dat de hotels hier meestal direct aan de highway1 liggen zodat je direct door kunt met je roadtrip.

Een goede keuze is in dat geval het Holland Inn & Suites. Een leuk en goed motel met mooie en ruime kamers. Net als alle andere hotels in de stad is parkeren ook hier inbegrepen. Een nacht doet hier ongeveer €50.

Booking.com