Monterey

Monterey is een van de grotere plaatsen langs de beroemde Highway 1 en moet je zeker niet overslaan als tussenstop. Een leuk hotel in Monterey vinden is daarbij essentieel, want deze gezellige badplaats heeft je veel te bieden en een goede locatie om te overnachten is belangrijk. Doe er dus je voordeel mee; op deze pagina delen we de leukste plekken in Monterey!

Overnachten in Monterey

Monterey ligt ten zuiden van San Francisco, op zo’n 1,5 uur rijden. Het staat bekend als vissersplaats en is met 25.000 inwoners geen grote plek. Toch bezoeken miljoenen mensen per jaar deze bijzondere plaats. Je vind er dan ook tal van mogelijkheden om te overnachten. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de beste plekken om te overnachten in Monterey maar deel ik ook een aantal tips, activiteiten en bezienswaardigheden in Monterey en de omringende plaatsen.

Monterey ligt aan een baai en wordt hierdoor aan drie kanten omsloten door land. De visserij speelt tegenwoordig nog maar een kleine rol en stelt weinig meer voor. Hiervoor in de plaats is het toerisme gekomen en Monterey is dan ook een populaire stop-plaats voor cruises. Het gebied in de buurt van de haven is tegenwoordig dan ook een zeer populaire toeristische trekpleister.

Hotel Monterey

Hotels in Monterey

Monterey is een vrij grote bestemming in de VS: Er zijn verschillende conferentiecentra waardoor het zowel voor toeristen als zakelijke bezoekers een bestemming van formaat is. Omdat Monterey ook aan de populaire route van Highway 1 ligt is het aanbod van hotels in Monterey erg uitgebreid.

Zo kun je in de zakelijke hotels van bekende ketens terecht. Deze zijn zowel in het centrum van Monterey als aan de randen van de stad te vinden. Ook goedkopere hotels en motels zijn overal aanwezig in Monterey: Bij het vliegveld en langs de randen van de stad zitten veel goedkopere plekjes om te overnachten.

Walvissen kijken in Monterey

Een grote reden voor een bezoek aan Monterey is het bekijken van walvissen in de baai. Zo goed als het hele jaar door is het namelijk mogelijk om deze absolute schoonheid van de natuur te spotten van dichtbij. Verschillende soorten zijn veelvoorkomend, inclusief de enorme blauwe vinvis. Tours vertrekken vanaf de pier. Hou rekening met een tocht van ongeveer 3 tot 5 uur voor $50 per persoon. Als je de tijd hebt dan is ons advies absoluut een tour te boeken. Dit kan ook online.

Overnachten in Monterey

De leukste buurten in Monterey

Monterey is een kleine maar drukke en gezellige plaats en heeft daardoor een aantal buurten die elk hun eigen charme en eigenschappen hebben. Hieronder omschrijven we de beste plekken om te overnachten en waar je goedkope hotels in Monterey kunt vinden.

Snel naar:

  • Overnachten in het centrum: Het oude en gezellige centrum van Monterey. De plek om te overnachten als je dichtbij de pier en veel gezelligheid wil zitten. > Bekijken
  • Cannary Row: Bijzonder deel van de stad aan het water. Bruisend, gezellig en recent opnieuw ontwikkeld. Hip en happening!  > Bekijken
  • Lovers Point: Een rustiger stukje Monterey met prachtig park en uitzicht.  > Bekijken
  • Vliegveld: Als je een goedkoop hotel in Monterey zoekt. Dit is de plek.   > Bekijken
Hotel in Monterey

Overnachten in het centrum van Monterey

Naar boven

Het centrum van Monterey bestaat uit het gebied bij de bekende pier en cruise haven. De pier is het toeristische centrum van de stad; hier kun je eten (vis), excursies boeken en genieten van wilde zeeleeuwen die overal te vinden zijn. Direct aan de pier ligt het oude centrum van Monterey met vele restaurants, bars en winkels. Dit deel van de stad centreert zich rondom Alvarado Street.

De leukste hotels in het centrum van Monterey:

Portola Hotel & Spa 4-****
Bekijk dit hotel
In deze buurt bevinden zich ook een aantal hotels. Een goede en betaalbare keuze waar je ook gratis kunt parkeren is het Merritt House Inn. Een kamer gaat hier per nacht weg voor ongeveer €130; afgaande op de foto’s en beoordeling van 8,0 is dit een prima hotel. De locatie, kunnen we uit eigen ervaring delen, is perfect!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Monterey Marriott 4-****
Bekijk dit hotel
De bekende keten Marriott heeft midden in Monterey ook een hotel staan. Hier vind je bekende 4**** kwaliteit inclusief gym, zwembad, meerdere restaurants. Parkeren is niet gratis. Een nacht hier boek je zo rond de €200 al hangt het erg van de conferenties af.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Merritt House Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Beter, luxer en uitgebreider is het Portola Hotel & Spa. Hoewel ook 4**** gaat dit hitel prat op haar wellness center. Zelf hebben we hier een nacht geslapen en ook gretig gebruik gemaakt van de sauna, stoombaden en jacuzzi’s; ideaal na een dag op reis in de regio. Het prijskaartje is er ook naar; wij waren €170 per nacht kwijt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten Monterey

Overnachten in Cannery Row

Naar boven

Dit deel van de stad was vroeger de plek waar de vis werd ingeblikt; tegenwoordig is er van de visindustrie niets meer over en is Cannery Row een hippe en levendige plek in de stad waar van alles te doen is. Ook hier vind je vele bars en restaurants, een gezellige boulevard en het beroemde Monterey Bay Aquarium, een van de grootsten van Noord Amerika.

De leukste hotels in Cannery Row:

Monterey Bay Inn 4-****
Bekijk dit hotel
Een goede plek om te overnachten in Cannary Row is het Monterey Bay Inn, dit hotel igt direct aan zee en de meeste kamers bieden je dan ook zeezicht. Een geweldige ervaring en overigens ook prima hotel waar het ontbijt bij de prijs inbegrepen zit. Voor een 4**** hotel is €190 per nacht niet veel.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Best Western Plus Monterey Inn 3-***
Bekijk dit hotel
Een hotel van de bekende Best Western keten is ook te vinden in Monterey. In dit geval een bijzonder hotel in Victoriaanse stijl met uitstekende beoordelingen. Het hotel ligt midden in Cannary Row en kost, op onze peildatum, €166 per nacht waarbij ontbijt inclusief is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Monterey Pines Inn 2-**
Bekijk dit hotel
Wie lekker goedkoop en met weinig luxe wil overnachten kan terecht in het Monterey Pines Inn hotel. Voor ongeveer €110 heb je een kamer met 4 bedden. Ideaal als je met meer mensen reist want ook bij drie personen kun je slim en goedkoop in het centrum van de stad overnachten in een goedkoop hotel!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel bij Lovers Point Monterey

Overnachten bij Loverspoint

Naar boven

Lovers Point is een oude buurt en ligt iets ten noorden van het centrum van Monterey. De oude bekende vuurtoren is hét icoon van deze buurt waar niet veel nachtleven is maar je wel prima kunt overnachten.

De leukste hotels Lovers Point:

Lovers Point Inn 2-**
Bekijk dit hotel
Een slimme en goedkope keuze is een nacht (of meer) in het Lovers Point Inn. Een leuk hotelletje met goede kamers, gratis parkeerplaatsen en een ontbijt bij de prijs inbegrepen. In de regel slaap je hier voor minder dan €100 per nacht en heb je een uitstekende deal te pakken.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Seven Gables Inn on Monterey Bay 4-****
Bekijk dit hotel
Een mooi en luxe 4-**** hotel bij Lovers Point. Omringd door een brede tuin heb je hier ruimte, rust en een prachtig uitzicht over de baai. Het hotel is verder van alles voorzien en voldoet aan alle wensen die je zou kunnen hebben. Zeker luxe en erg aantrekkelijk!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel bij het vliegveld van Monterey

Overnachten bij het vliegveld van Monterey

Naar boven

Langs de snelweg ligt het vliegveld van de stad. In de buurt hieromheen vind je vele hotels die je zou kunnen kwalificeren als motels & inn’s. Deze bieden meestal echter uitstekende prijs kwaliteitsverhoudingen waardoor een goedkoop hotel met parkeerplaats Monterey bijna altijd hier te vinden is!

Vanaf deze buurt pak je makkelijk een taxi naar het centrum maar zit je ‘s ochtends binnen een paar minuten weer op de snelweg richting San Francisco of naar Big Sur!

Alle hotels en motels aan Fremont Street bieden min of meer hetzelfde aan; een gratis parkeerplaats en een kamer met basis faciliteiten. Prijzen per nacht variëren tussen €50 tot €70 per kamer.

De leukste hotels bij het vliegveld van Monterey:

Best Western De Anza Inn 3-***
Bekijk dit hotel
Prima motel van de Best Western keten. Goede en ruime kamers zonder overlast van het nabijgelegen vliegveld.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Howard Johnson by Wyndham Marina at Monterey Bay 3-***
Bekijk dit hotel
Lekker motel met zwembad en jacuzzi. Ontbijt was goed en uitgebreid. Kamers zijn prima, grote bedden.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Travelodge by Wyndham Monterey Bay 3-***
Bekijk dit hotel
Prima motel vlakbij het vliegveld. Er is een zwembad aanwezig en kamers zijn ruim en volledig. Gratis parkeren van 1 auto.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.