Carmel by the sea

Carmel is een klein dorp ten zuiden van Monterey en wordt door veel reizigers die de Highway1 rijden aangedaan. Hier kun je genieten van een prachtig stukje strand, boulevard en een oud centrum dat teruggaat tot de tijd van de Spaanse missionarissen. Absoluut de moeite waard om te slapen of voor een korte pauze!Waar overnachten in Carmel-by-the-sea

Carmel is een geweldige plaats op een paar minuten rijden van Monterrey. Het is een klein plaatsje met een prachtig strand en dito boulevard. Een goedkoop hotel in Carmel is lastig; kamerprijzen liggen een stuk hoger dan het noordelijker gelegen Monterey.

Een goede en goedkope keuze is het Best Western Carmel hotel dat midden in het kleine oude centrum van de stad ligt. Parkeren is hier gratis en ook een American Breakfast zit bij de prijs inbegrepen. De kamers zijn volledig en met zo’n €120 per nacht heb je een goede prijs voor je kamer.

Vlakbij zit het Comfort Inn Carmel By the Sea hotel. Ook deze kost niet veel; toen wij er sliepen tijdens het hoogseizoen, waren we €108 per nacht kwijt. We konden gratis parkeren, het ontbijt was goed (en inbegrepen) en het centrum inclusief winkels, bars en restaurants was om de hoek!

Voor wie liever aan zee wil slapen in Carmel is het Colonial Terrace Hotel wellicht een idee. Het heeft een prachtige tuin; ligt direct aan het strand en ook hier is het ontbijt en een parkeerplaats bij de prijs inbegrepen. Deze toplocatie komt wel met een prijskaartje!Andere bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten in Carmel by the Sea

Hoewel Monterey op zichzelf al genoeg bijzondere activiteiten biedt is er ook in de buurt van de stad nog te doen en te zien. Zelf hebben we een aantal dagen rondgereden in de regio en dus kunnen genieten van al het moois dat de streek te bieden heeft.

17 Mile Drive

De 17-Mile Drive is een bekende route en mag niet ontbreken op je lijstje van to-do’s. Het ligt aan de zuidzijde van Monterey en is onderdeel van een zogenaamde “Gated Community”. Het is een luxe woonwijk met prachtige huizen, golfbanen en privéstranden. Bezoekers betalen tol ($10 per auto) om de route te mogen rijden.

Bezienswaardigheden die je kunt vinden in de 17-Mile Drive zijn onder andere Cypress Point; een prachtig uitzichtpunt. Pebble Beach; een mooi strand en de Lone Cypress. Een bekende landmark die ook vaak op TV en in films te zien is.

Booking.com