Heerlen

Heerlen is weer helemaal hip! Na jaren van krimp is de stad tegenwoordig het bruisende centrum van Oost Limburg en is er van alles te doen! Borrelen, winkelen, sporten, feesten, cultuur in het museum en natuurlijk de bekende Gaiazoo dierentuin. Dat maakt Heerlen erg geschikt als bestemming voor je volgende stedentrip en weekendje weg!Heerlen is een gezellige stad waar van alles te doen is. Het ligt in Zuid-Oost Limburg en als de locals hun best doen begrijp je het Limburgs niet! De bijzondere geschiedenis als centrum van de Nederlandse mijnindustrie is nog op alle fronten terug te zien. Breng dan ook zéker een bezoek aan het Limburgs mijnmuseum om meer te leren over deze bijzondere periode.

Als je van winkelen houdt kun je in Heerlen je lol op. Met tal van grote en kleine winkels en een prachtig en groot shoppen centrum in het centrum kun je die creditcard zo hard laten roken als jij wilt.

Qua overnachtingsmogelijkheden ben je in Heerlen beperkt. Toch is er genoeg keuze die vooral zal afhangen van je wensen. Ons advies: overnachten in het centrum van Heerlen is leuk en hoeft niet duur te zijn. Voor wie met de auto komt zijn er echter ook andere mogelijkheden! En voordeelig: Vanuit Heerlen sta je ook heel snel in Roermond of Venlo, beide ook erg leuke steden om eventueel te combineren!

Overnachten in het centrum van Heerlen

Het centrum van Heerlen is klein en compact maar erg gezellig. Hier vindt je dan ook de meeste restaurants, bars en winkels. Ook het nachtleven bruist en in het weekend kun je hier dan ook met de voetjes van de vloer. Het station van Heerlen ligt ook in het centrum van de stad waardoor je, als je met de trein komt, direct naar je hotel kunt als je een van de hotels in het centrum van de stad boekt.

Aan het centrale Wilhelminaplein vindt je het Tulip Inn Heerlen City Centre hotel. Met drie sterren een goede plek om te overnachten. De kamers zijn mooi en groot. Het grootste pluspunt is de locatie in het hart van de stad.

Het 3*** Stadshotel Botterweck is een leuk hotel dat in het centrum van de stad te vinden is. De kamers zijn voozien van een en-suite badkamer en bieden uitzicht op de tegenovergelegen kerk. Een prachtige plek om te overnachten tijdens je weekendje weg in Heerlen!

Overnachten in een B&B in Heerlen

Steeds vaker zien we dat mensen vooral graag in een kleinschalige bed & breakfast willen overnachten. Het scheelt vaak aan de prijs en is goedkoper dan een hotel. Qua beleving heb je er meestal net zoveel, soms meer, lol aan want de meeste eigenaars doen erg hun best om het hun gasten enorm naar de zin te maken.

We hebben tijdens ons verblijf in Heerlen ook in een bed & breakfast geslapen; het Bed and Breakfast Loft24 ligt in het centrum. De kamer was goed en het bed zacht. We boekten voor een uitstekende prijs van €70 per nacht en hebben een uitstekende nacht gehad. Zéker een aanrader dus!

Booking.com

Hotels in Heerlen met parkeergelegenheid

Gratis parkeren is belangrijk als je met de auto naar Heerlen komt. In het centrum is parkeren lastig dus is het soms slim om te kiezen voor een hotel buiten de stad. Vaak is het qua prijs best interessant namelijk!

Het Bastion Hotel Heerlen ligt vlakbij Heerlen en biedt een scherpe kamerprijs voor prima comfort. Parkeren kan gratis voor de deur en voor een nacht ben je ongeveer €75 kwijt.

Een van onze favorieten is het 4**** Van der Valk Hotel Heerlen dat op een korte busrit van het centrum ligt. Het hotel heeft prachtige kamers en een heerlijk zwembad. Parkeren kan gratis!