Emmen

Emmen, ver in een oostelijk stukje Nederland ligt dit prachtige stadje waar van alles te beleven is en wat je zéker niet mag overslaan! De prachtige natuur bij Bargerveen, de gezelligheid van de stadskern en natuurlijk de immens populaire en unieke dierentuin Wildlands maken Emmen en omgeving een prima plek voor een paar dagen Oost Nederland. En de leukste plekken om te overnachten in Emmen? Die kom je tegen op deze pagina!Waar overnachten in Emmen?

Emmen is met 100.000 inwoners geen hele grote plaats en heeft een heel compact centrum. Het centrum is dan ook waar de magie van de stad plaatsvindt en waar je dus het beste kunt gaan overnachten. Het centrum van Emmen loopt grofweg tussen het station en de ingang van Wildlands, de bekende dierentuin. Hier zitten de leukste restaurantjes, café’s en het winkelgebied. Ook de oude dierentuin, waar je tegenwoordig doorheen kunt wandelen is hier te vinden. Dit heet tegenwoordig het Rensenpark en is voor iedereen die al eens in de oude Dierentuin geweest is een feest der herkenning.

In het centrum van Emmen zijn een aantal goede en populaire hotels te vinden waar je, tijdens je verblijf aan Emmen, uitstekend kunt overnachten. Qua prijsniveau is het aanbod van hotels in Emmen erg gericht op de middenklasse. Goede en betaalbare hotels is eigenlijk het overgrote deel van het aanbod en dat is wel lekker, vooral als je met het hele gezin een weekendje Emmen boekt.

Snel naar:

Overnachten in Emmen

Overnachten in het centrum van Emmen

Naar boven

Het centrum van Emmen is het leukste stukje van de stad en eigenlijk ook de beste plek om te gaan overnachten. In het centrum van Emmen zijn vier goede hotels te vinden. Drie hiervan liggen echt in het hartje van de stad, waarbij eentje zelfs voor de deur van Wildlands Zoo ligt. Een vierde vermelding is een van de populairdere hotels van Emmen dat op een minuut of vijf van de ingang van Wildlands ligt en niet helemaal in het centrum ligt, maar alsnog een uitstekende uitvalsbasis is voor wie een goed hotel in Emmen zoekt.

De leukste hotels in centrum van stad:

  • B&B Villa Emmen: Leuke guesthouse met vriendelijke hosts. Mooie prijzen voor de overnachting. Prima deal!
  • Stads-Hotel Boerland: Een goed hotel met mooie kamers en eigen badkamers. Aardig personeel, weet veel van de omgeving en biedt je elke ochtend een lekker vers ontbijt aan. Prijsstelling is erg gunstig. Zeker een aanrader.
  • Fletcher Hotel-restaurant Byzoo Emmen 4-****: Toen het nieuwe Wildlands werd geopend, opende ook dit prachtige Fletcher Hotel in het centrum van Emmen. Dit hotel is echt het topstuk van Emmen en ligt direct naast de ingang van het dierenpark. Het hotel is een goed 4-**** hotel en ook voorzien van alle faciliteiten, voorzieningen en luxe die je van een goed 4-**** hotel kunt verwachten.Behalve uitstekend ingerichte en moderne kamers (die voor koppels én families beschikbaar zijn), kun je ook goed eten in het restaurant en wordt er elke ochtend een lekker vers en uitgebreid ontbijt geserveerd.
  • Hotel Ten Cate 4-****: Dit bijzondere en opvallende hotel ligt aan de rand van het Emmense centrum. Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou denken, behoort Hotel Ten Cate tot een van de luxere opties in Emmen. Het hotel is recent gerenoveerd en biedt prachtige kamers met een eigen moderne badkamer, een spa, een goed restaurant en kamers in verschillende klassen aan.
Van der Valk Hotel Emmen

Overnachten aan de rand van Emmen

Naar boven

Buiten het centrum van Emmen wordt het aanbod aan goede plekken om te overnachten wat minder breed. Wat ons betreft springen er twee uit die het zeker verdienen om hier genoemd te worden. Hoewel zowel het Center Parcs als het Van der Valk niet op loopafstand van het centrum liggen, is de afstand per fiets (of auto) minimaal en zijn dit uitstekende plekken om de nacht door te brengen als je Emmen of omgeving wil bezoeken.

De leukste hotels in centrum van stad:

  • Center Parcs – Parc Sandur: Als je met het hele gezin lekker weg wil dan is Parc Sandur, een van de Center Parcs parken, een hele goede invulling hiervan. Het park is vrij recent gebouwd en daardoor erg modern. Er zijn veel voorzieningen en de cottages en voorzieningen zijn modern en erg volledig. Met de fiets sta je in no-time in het centrum van Emmen.
  • Van der Valk Hotel Emmen: Het maakt niet waar je bent in Nederland. Als het de moeite waard is om te bezoeken, is er áltijd een Van der Valk Hotel te vinden. En dat bedoelen we volledig positief; want bij Van der Valk weet je wat je kunt verwachten en dat is ook bij het Van der Valk Emmen het geval: Een prima hotel op een handige locatie voor wie met de auto komt. Hoewel dit hotel wat kleiner is dan z’n randstedelijke broertjes, doet dat op geen enkele manier af aan de prima kwaliteit van de kamers: Goede bedden, een luxe moderne badkamer en service volgens de van der Valk ideologie. Een uitstekende plek voor wie wil overnachten buiten het centrum van Emmen.