Dordrecht

Veel mensen weten helemaal niet hoe leuk Dordrecht eigenlijk is! De oudste stad van Zuid-Holland barst van de historie en geschiedenis, heeft een super leuk middeleeuws stadscentrum en heeft enorm veel te bieden voor een leuke stedentrip of weekendje weg. Met een prima aanbod van goede hotels, B&B’s en andere accommodaties is kiezen best een uitdaging, ook omdat het belangrijk is om te kijken naar wat je nodig hebt. Gelukkig heb je daar ons voor: Inmiddels kennen we ‘Dordt‘ als geen ander en hebben we voor jou de leukste plekken om te overnachten in Dordrecht voor je onder elkaar gezet!Overnachten in Dordrecht

Dordrecht ligt op een bijzondere plek: Onder de rook van Rotterdam en ingekapseld tussen verschillende grote waterwegen. Dat heeft ervoor gezorgd dat Dordrecht al in een ver verleden een belangrijke stopplaats was. Het is dan ook de oudste stad van Zuid-Holland en heeft een rijk en boeiend verleden als handelsstad, mede door de invloed van de VOC.

Uniek voor Dordrecht is dat de stad niet uit kanalen bestaat zoals bijvoorbeeld Delft of Leeuwarden dat wel hebben, maar dat het havens zijn die het centrum haar vorm geven. Daarmee lijkt Dordrecht veel op Harlingen. Niet gek ook, want beide steden zijn/waren belangrijke stops op grote vaarroutes. De belangrijkste haven (en straat) in het centrum is de Voorstraathaven. De Nieuwe Haven werd al in de 15e eeuw aangelegd en in de 17e eeuw kwam daar de Wolwevershaven bij. Dordrecht is uitstekend te belopen en super compact.

Waar overnachten?

De juiste plek om te overnachten in Dordrecht is erg afhankelijk van wat je precies wil gaan doen tijdens je verblijf in deze boeiende stad. Is het doel een stedentrip en kom je met het OV? Kies dan voor een overnachting in het oude historische centrum, midden in de drukte en de gezelligheid en met alle bezienswaardigheden en leuke dingen op loopafstand.

Kom je met de auto en vindt je gratis parkeren belangrijk? Dan zijn er ook een aantal prima hotels die niet in het centrum Dordrecht liggen maar wel erg handig liggen qua locatie én gratis parkeermogelijkheden aanbieden. Kies dan voor een van de hotels aan de rand van het centrum.

Daarnaast is er natuurlijk meer dan alleen het centrum van Dordrecht. Zo liggen plaatsen Zwijndrecht en Papendrecht vlakbij en kun je vanuit Dordrecht dan ook uitstekend op de fiets (altijd doen!) naar de beroemde molens van Kinderdijk. Een nationaal ‘wereldwonder’ dat je toch eigenlijk wel eens gezien moet hebben. Wat ook zéker niet mag ontbreken op jouw lijst van ‘to-do things’ in Dordrecht is een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied de Biesbosch. Het is echt uniek in haar soort en biedt geweldige mogelijkheden om de unieke en bijzondere natuur te ontdekken. Zowel leuk voor beginners als voor wat meer ervaren natuurliefhebbers.

Snel naar:

Overnachten in Dordrecht Booking.com

Overnachten in het centrum van Dordrecht

Naar boven

Het oude centrum van Dordrecht is het deel dat direct aan het water ligt. Het hart bestaat uit een eiland dat al in de middeleeuwen een bruisend handelscentrum was. Hoewel de binnenstad tijdens de 2e Wereldoorlog zwaar beschadigd is, is daar inmiddels helemaal niets meer van terug te zien en behoort Dordrecht wat ons betreft tot een van de mooiste steden van Nederland.

Het oude centrum staat vol monumenten, oude herenhuizen, kleine steegjes vol boetiekjes, winkels met snuisterijtjes en een flinke hoeveelheid aan leuke café’s en restaurants. Ook winkelen kan uitstekend in ‘t oude centrum: Genoeg winkels om alles te kopen waar jij zin in hebt. Overnachten in het centrum van Dordrecht betekend wel dat je rekening moet houden met weinig ruimte voor je auto – Parkeren is in dit deel van de stad lastig en duur.

Qua hotels in het centrum van Dordrecht is je keuze beperkt. De grote bekende hotels liggen allemaal buiten het centrum. Als je dat niet belangrijk vindt maar wel veel sfeer en vibe zoekt, dan zijn er in het centrum van Dordrecht echt een aantal hele leuke accommodaties te vinden.

De leukste hotels in centrum van stad:

  • Hotel Dordrecht 3-***: Hotel Dordrecht (goede naam!) ligt aan de rand van het oude centrum. Vanaf hier loop je in een minuut of vijf naar de Kade. De gezellige en drukke Voorstraat is ongeveer net zo ver lopen. Dit hotel is een typisch 3-*** stadshotel: Een aantrekkelijke en goede prijs voor een kamer waarin alles te vinden is wat je nodig hebt voor een goede overnachting. Met onder andere een groot bed, een eigen badkamer, minibar, wifi, TV en andere voorzieningen een heel compleet plekje om te overnachten. Ook ‘t ontbijt is inclusief, altijd fijn om je dag met een gevulde maag te beginnen.   ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
  • Arthouse Dordrecht: Deze leuke bed & breakfast ligt echt midden in het oude centrum van Dordrecht. Met maar een paar kamers weet je zeker dat je van maximale aandacht kunt gaan genieten tijdens je overnachting en verblijf. Dat doe je in een prima kamer met lekker bed en een mooie badkamer. Je hebt een eigen terras met uitzicht. Prijzen zijn goed. Echt een aanrader!   ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
  • B&B Belle Chambre: Nog een hele leuke B&B in ‘t centrum van Dordrecht. Dit is een hele mooie accommodatie waarin stijl een belangrijk element is. Zo slaap je in kamers die opvallen vanwege de mooie art-deco inrichting en heeft iedere kamer een eigen moderne en fijne badkamer. Qua locatie zit je ook uitstekend: Het centrum van de stad is jouw basis.   ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
  • Villa Augustus 4-****: In een watertoren uit 1882 zit tegenwoordig een super leuk hotel. Villa Augustus is een prachtig 4-**** hotel geworden dat ook best onder het kopje ’boutique hotel’ geschaard mag worden. Binnen vindt je 20 prachtige kamers met heerlijke bedden en sfeervolle en historierijke inrichting. Aan comfort en luxe gaat je niets tekort komen trouwens, aan alles is gedacht! Een super leuke plek, echt een aanrader!   ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten Dordrecht Postillon Booking

Overnachten bij het station of met parkeermogelijkheden

Naar boven

Het station van Dordrecht ligt relatief dicht bij het oude centrum. Je loopt in een minuut of 5-7 naar de rand van het centrum en dus kun je de hotels en B&B’s die we eerder al met je deelden ook aanraden als je zoiets zoekt. Er zijn in Dordrecht overigens genoeg hotels waar je kunt parkeren. Deze liggen echter wel wat verder buiten het centrum waardoor je langer onderweg bent.

De leukste hotels bij het station van Dordrecht of met parkeermogelijkheid:

  • Postillion Hotel Dordrecht 3-***: Het Postillon Hotel Dordrecht is pas een paar jaar oud en is super hip, modern en straks ingericht. Je gaat hier dan ook een prima hotel treffen waar alles goed in orde is en je een comfortabel verblijf kunt verwachten. Kamers zijn degelijk, strak en modern ingericht maar van alle gemakken voorzien. Qua prijsstelling heb je hier een goede te pakken: Het is een van de goedkopere hotels van Dordrecht (maar zeker niet een slechte!). Parkeren kan voor de deur en vanaf hier ben je een minuut of 10 aan het fietsen naar het station van Dordrecht.   ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
  • Van der Valk Hotel Dordrecht 4-****: Net als in praktisch elke leuke stad is ook in Dordrecht een vestiging van de bekende Van der Valk keten te vinden. Het van der Valk Dordrecht is er eentje van de 4-***** categorie en is luxe ingericht. Je kunt er genieten van een borrel in de bar, prima eten en natuurlijk goed slapen. De kamers zijn groot, ruim, luxe en een beetje over the top. Precies waar we soms wel van houden. Qua prijs, locatie en faciliteiten is het Van der Valk in Dordrecht dan ook een hele solide keuze voor je overnachting in Dordrecht.  ➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.