Amersfoort

Het historische en oude Amersfoort is een geweldige stad om tijdens een leuk weekendje weg te gaan ontdekken. De mooiste plekjes van de stad; zowel de goedkope hotels als de gezellige B&B’s en de grote en bekende hotelketens hebben we voor je onder elkaar gezet zodat jij niet meer hoeft te zoeken naar de perfecte locatie om te overnachten in Amersfoort! Veel plezier!Waar overnachten in Amersfoort?

Een stedentrip of weekendje weg aan Amersfoort aan het plannen? En benieuwd naar de leukste plekken om de nacht door te brengen? Amersfoort wordt een steeds populairdere bestemming en het aanbod van hotels groeit hier al jaren. Dat heeft er dan ook voor gezorgd dat je als bezoeker kunt kiezen uit vele prima plekken om de nacht door te brengen. Je hebt ze zowel in het oude centrum als bij het station maar uiteraard zijn er ook flink wat prima plekken om te overnachten te vinden die wat buiten de stad liggen (en waar je bij je hotel gratis kunt parkeren).

Door in Amersfoort te overnachten kun je trouwens ook prima een bezoek brengen aan een andere leuke stad in de buurt. Zo sta je binnen 20 minuten met de trein in Utrecht of Apeldoorn.

Overnachten in het centrum van Amersfoort

Het oude en historische centrum van Amersfoort is een van de sfeervollere stadscentra van Nederland en voor ons dan ook de beste plek om te overnachten. Je vindt hier een aantal prima hotels en B&B’s. De oude stad staat vol met bezienswaardigheden uit de middeleeuwen die in uitstekende staat verkeren. Sinds de 13e eeuw heeft de plaats stadsrechten gekregen en vanaf dat moment is de stad stap voor stap gegroeid als regionaal centrum voor handel en infrastructuur.

De leukste hotel in het centrum van Amersfoort

  • Hotel Queens City Vintage Hotel: Leuk vintage hotel  in het oude centrum van de stad. Prachtige locatie met prima kwaliteit. De prijs is hier ook erg aantrekkelijk; al met al dus een goede keuze.
  • Logement de Gaaper: Een mooi en kleinschalig hotel in het historische centrum. Wat ons betreft een van de betere keuze’s als je een centraal hotel voor een lage prijs zoekt.
  • Hotel Keistad: Wat groter en luxer hotel n het centrum van Amersfoort. Wij sliepen hier voor zo’n €100 per nacht; een uitstekende prijs wat ons betreft.

De leukste hotels van Amersfoort

  • Berghotel Amersfoort: Het Berghotel Amersfoort behoort tot een van de betere en luxere opties als het gaat om fijn overnachten in Amersfoort. Al meer dan 100 jaar ontvangt het hotel trouwens al gasten en tijdens je verblijf zal je dan ook veel terugzien van deze lange geschiedenis. Het hotel is gevestigd in een prachtig historisch pand in het centrum van de stad en zit vol moderne luxe; want hoewel de buitenkant het niet doet vermoeden, is het hotel nog recentelijk helemaal opgeknapt. Slapen doe je in luxe suites met prachtige uitzichten die uiteraard voorzien zijn van alles wat je nodig hebt. En in de zomermaanden kun je terecht in de prachtige grote tuin waar het uitstekend toeven is. Qua prijs aan de hogere kant maar ab-so-luut de moeite waard en ons favoriete hotel van Amersfoort.
  • NH Amersfoort: Het mooie NH Amersfoort is een van de hotels uit de bekende NH keten waardoor je altijd verzekerd bent van een solide en goede ervaring. Het hotel ligt tegenover het station van Amersfoort en heeft zo’n 100 kamers, wat het een van de grotere hotels van Amersfoort maakt. Behalve prima slaapkamers met ruime bedden en hele fijne badkamers. Lekker eten doe je in het restaurant dat aan ‘t hotel vast zit; het is goed en betaalbaar en een prima keuze als je het oude centrum van Amersfoort liever niet in wil.
  • Van der Valk Amersfoort A1: Bij Van der Valk zit je, zoals altijd, op de juiste plek voor een lekker weekendje weg. Ook in Amersfoort is een Van der Valk te vinden en wel langs de A1. Hier parkeer je dus gratis, maar zit je in no-time in het centrum van de stad. Dit hotel is recentelijk helemaal opgeknapt en daardoor tip top in orde en voorzien van veel mooi en modern design. Je kunt hier ook prima borrelen en natuurlijk trainen in de gym. Ook ‘t ontbijt is uitstekend in orde: groot, vers en uitgebreid.
  • Mercure Hotel Amersfoort Centre: Lekker genieten tijdens je weekendje weg in Amersfoort kan in het Mercure Hotel dat een van de betere keuze’s in Amersfoort is. Qua prijs/kwaliteit zit het aan de goede kant; je bent relatief weinig kwijt voor uitstekende kwaliteit en dit maakt het Mercure dan ook een uitstekende keuze als je een goed hotel in het centrum van Amersfoort zoekt.